En Sıcak Konular

ERDOĞAN: HERKES BU TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAK

21 Aralık 2008 17:48 tsi
ERDOĞAN: HERKES BU TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYACAK AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,partisinin Sütlüce'deki İl Başkanlığında AK Parti Kocaeli ve İstanbul Teşkilatının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben bu partinin genel başkanıyım, Ben ne dersem o olur'' anlayışı içinde bugüne kadar olmadığını, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirterek, ''Ama tek başıma kaldırmaya kalkarsam altında kalırım'' dedi.
     Erdoğan, partisinin Sütlüce'deki İl Başkanlığında AK Parti Kocaeli ve İstanbul Teşkilatının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.
     ''Açık bir hususa değinmek istiyorum. 29 Mart seçimleri önümüzdeki 5 yılda şehirlerin, ilçelerin, beldelerimizin, köylerimizin, geleceğini şekillendirecek. Demokrasimiz ve siyasetimiz açısından önemli bir süreç yaşanacak'' diyen Erdoğan, Türkiye'nin her geçen gün demokrasinin kazanımlarını artırdığını, güçlendirdiğini ve olgunlaştırdığını kaydetti.
     Yerel demokrasinin de yerel siyasetle kalite kazandığını, yerel kalkınmada önemli aşamalar kaydedildiğini anlatan Erdoğan, 29 Mart günü yapılacak seçimleri bu yönüyle de önemsediklerini ve yeni sürecin başlangıcını olarak gördüklerini dile getirdi.
     Seçim takviminin başladığı andan itibaren Ak Parti'nin tavrını ifade eden bir parola ortaya koyduklarını da belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Dedik ki; bu seçim bizim için barış içinde yarış olacaktır. Demokrasinin daha da güçleneceği bir süreç olacaktır. En küçük illerden başlayarak Türkiye geneline kadar bu yaklaşımla, bu demokratik kültürle hareket ediyoruz. Fakat, kazanmak için her yolu mübah sayanlardan olanlar var. Ama biz olmayacağız. Ve demokratik meşruiyetin sınırını ihlal eden, demokrasiyi çiğneyen bir tutum içinde bugüne kadar biz olmadık. Tavsiye ederiz diğerleri de olmasın. Milletimizin hür iradesinin sandığa en sağlıklı şekilde yansıması için gerekli titizliği, hassasiyeti göstereceğiz. Demokratik kültür, demokratik teamüller ne gerektiriyorsa, o duruşu sergileyeceğiz.''
     Bugüne kadar bu anlayışla hareket ettiklerini, bundan sonra da aynı anlayışla hareket edeceklerini ifade eden Erdoğan, adayları belirleme anlayışlarının da bu paralelde sürdürüldüğünü söyledi.
     AK Parti'nin yerel seçimlerdeki adaylarını kademe kademe açıklayarak 15 Ocak 2009'a kadar tüm adaylarını kamuoyuna duyuracağını bildiren Erdoğan, ''Her adayımızın kendisiyle, kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle ve milletimizin değerleriyle barışık olması bizim için çok önemli. Gelişime, değişmeye açık, liyakat ve vizyon sahibi, mütevazı, cesur, seven ve sevilen, dürüst adaylar inşallah bizim listemizde yer alacak'' şeklinde konuştu.
     Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin aday belirleme sürecinin şimdiye kadar hiçbir partide olmayan tam bir demokrasi kültürü içinde devam ettiğini ve parti içi demokrasinin tam manasıyla işletildiğini, milletin iktidarı olmanın, milletin iradesine saygı duymanın bunu gerektirdiğini kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Dışarıdan farklı yaklaşımlar olabilir. Farklı şekilde yazan, çizen, değerlendiren olabilir. Bunların hiç birisi doğrusu beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bir şey var; Beni ilgilendiren ne yaptığımdır. Ne yaptığıma gelince, şunu çok net söylüyorum; 'Ben bu partinin genel başkanıyım. Ben bu partinin kurucusuyum. Ben ne dersem o olur' anlayışı içinde bugüne kadar olmadım, olmayacağım.
     Çünkü, yüklendiğimiz bu ülke davasının, millet davasının, medeniyet davasının yükünü tek başıma ben kaldıramam. Onun için 'beraber yürüdük biz bu yollarda' diyerek yola çıktık. Herkes bu taşın altına elini koyacak ki, bu taşı rahat kaldıralım. Ama tek başıma kaldırmaya kalkarsam altında kalırım. Altında kaldığım zaman, evet davam da, bu hareket de bu işin altında kalır. Onun için biz hep kararlarımızı böyle aldık. Böyle almaya da devam ediyoruz. Birilerini belediye başkanı yapmak, birilerine makam, mevki dağıtmak peşinde değiliz.''
     Kamuoyu araştırmalarını tekrardan değerlendirmeye alacaklarını ve bunların sonucuna göre önümüzdeki hafta diğer adayları açıklayacaklarını belirten Erdoğan, bu arada iyi belediye başkan adaylarından yeniden göreve devam edecekleri açıklayacaklarını, değerlendirmesi devam edenleri de tekrar analize alarak isabet yüzdelerini artırmak istediklerini söyledi.
     Başbakan Erdoğan, futbol oynadığını dönemde hocasının ''Sahaya 11 kişi sürüyorum. Kadrom 25 kişi. Ben 12 kişiyi seçemem. Kendime göre takdir kullanarak 11 kişiyi seçiyorum'' dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     ''Siyaset sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi ya da milletvekili olmak değil. Siyaset aynı zamanda teşkilatımız kademeleri içinde yer almaktır. Birçok yerde, birçok arkadaşımızın müracaatları var. Hepsi bizim, değerli, saygın. Ama biz bir arkadaşımızda karar kılacağız. O zaman diğer arkadaşlar küsüp gitmesin. Diğer arkadaşımız küsüp giderse, siyaseti anlamamak olarak görürüm. Eğer bu arkadaşlar gelip seçim komisyon merkezine derse ki 'Hayırlı olsun, bana ne düşüyor. Ben ne yapabilirim' o zaman alkışlanır.''
     Erdoğan, her toplantıda partililerle birlikte dile getirdiği ''Beraber yürüdük biz bu yollarda'' şarkısının sözlerine işaret ederek, buna inananların, her sandıkta 9 müşahidin önlerine verilecek liste üzerinden adam adama markajla çalışarak getireceği başarıyı 29 Mart'ta göreceklerini kaydetti.
     Erdoğan, konuşmasının ardından yeniden aday gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, AK Parti milletvekilleri ve il başkanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,713 µs