En Sıcak Konular

GÜL'DEN ''KÖKEN'' AÇIKLAMASI

21 Aralık 2008 15:38 tsi
 GÜL'DEN ''KÖKEN'' AÇIKLAMASI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''ailesinin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişinin Müslüman ve Türk olduğunu'' bildirdi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kayseri'nin yerlisi olan anne tarafından Satoğlu, baba tarafından Gül (Gülükimamı) sülalelerinden gelen ailesinin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişinin Müslüman ve Türk olduğunu" bildirdi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Gül'ün açıklaması şöyle:
     "Bütün vatandaşlarımın etnik kökenine, farklı inançlarına ve aile bağlarına saygı duyuyor, tüm bu farklılıkları imparatorluk geçmişi olan ülkemizin bir gerçeği ve aynı zamanda da zenginliği olarak görüyorum.
     Ayrıca, şunu vurgulamak isterim ki tüm vatandaşlarım hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın birbirine eşittir. Kimsenin kimseye bir üstünlüğü kesinlikle yoktur. Herkesin aynı hak ve hukuka sahip olmaları Anayasal teminat altındadır. Bu anlayış düzeyine ulaşmış ülkemizle gurur duyuyorum.
     Gerek Cumhurbaşkanlığına seçilişim sürecinde çok planlı olarak ve gerekse son birkaç gündür bazılarının açıkça, bazılarının sinsi bir şekilde yaymaya çalıştığı bir yalanı düzeltmek ve hakikat adına tarihe not bırakmak için ailemle ilgili aziz milletimi bilgilendirmek mecburiyeti hissettim.
     Şöyle ki, Kayseri'nin yerlisi olan annem tarafından Satoğlu, babam tarafından Gül (Gülükimamı) sülalelerinden gelen ailemizin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişi Müslüman ve Türk'tür.
     Buna ailemizin geçmişten günümüze titizlikle işlenen soy ağacımız, mevcut resmi nüfus kütükleri ve gelmiş geçmiş Kayserili hemşehrilerim şahittir."

ARITMAN:"ETNİK KİMLİĞİNİ İSTEMEDİM,CUMHURBAŞKANI'NI GÖREVE DAVET ETTİM"

     CHP'li Canan Arıtman, ''Ben Cumhurbaşkanı'ndan etnik kimliğini açıklamasını istemedim. Ben Cumhurbaşkanı'ndan yemin ettiği anayasayla ona verilmiş görevi, yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletini koruma, kollama görevini yerine getirmesini istiyorum'' dedi.
     Arıtman, partisinin 14. Olağanüstü Kurultay'ında gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün etnik kökeniyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nce yazılı bir açıklama yapıldığı ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine, etnik kökenlerin onur duyulması gereken bir özellik olduğunu vurguladı.
     Özellikle kamu görevi yapanlar açısından hiçbir ayrımcılık yapmadan görevlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Arıtman, şöyle konuştu:
     ''Kamu görevinde bulunan kişiler etnik hiçbir kimliği görme ve kayırma hakkına sahip değildir. Bu topraklar üzerinde bu devlet üzerinde oynanan oyunların yaşama geçmesini sağlayacak destekleriniz oluyorsa bu söylenir, bunu söylemekte siyasetçilerin görevidir. Ben Cumhurbaşkanı'ndan etnik kimliğini açıklamasını istemedim. Ben Cumhurbaşkanı'ndan yemin ettiği anayasayla ona verilmiş görevi, yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletini koruma, kollama görevini yerine getirmesini istiyorum. Ben Cumhurbaşkanı'nı göreve davet ettim.''
     ''Topluma uyan ve vatana millete sahip çık mesajı vermeye çalıştığını'' savunan Arıtman, ''Mesajı herkesin aldığını anlıyorum'' dedi.



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,426 µs