En Sıcak Konular

ARAGONES: LİGDE GELDİĞİMİZ NOKTADAN MEMNUNUM

17 Aralık 2008 19:57 tsi
ARAGONES: LİGDE GELDİĞİMİZ NOKTADAN MEMNUNUM Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Turkcell Süper Lig'de ilk yarının sonuna gelinirken, bulundukları noktadan memnun olduğunu söyledi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Turkcell Süper Lig'de ilk yarının sonuna gelinirken, bulundukları noktadan memnun olduğunu söyledi.
     Luis Aragones, FB TV'de katıldığı ''Teknik Analiz'' programında soruları yanıtlarken, Turkcell Süper Lig'e iyi başlayamadıklarını ifade ederek, ''Ancak daha sonra gelen başarılı sonuçlarla iyi bir yola girdik ve ilk yarının sonuna gelirken, genel olarak geldiğimiz noktadan memnunum'' dedi.
     Avrupa Şampiyonlar Ligi de gözönüne alındığında, çok fazla maç yaptıklarını, bunun sonucunda da sakatlıkların ortaya çıktığını ifade eden Aragones, ''O yüzden sıkıntılı dönemler oluyor. Bunu, arka arkaya gelen maçlara ve yoğun tempoya bağlayabiliriz'' diye konuştu.
     Futbol takımının ne derece başarılı olduğu sorusuna İspanyol teknik adam, ''Başarıya 6 ay gibi kısa bir zamanda ulaşmak çok mümkün değil. Bazı pozisyonlarda hala çok kolay top kayıplarımız oluyor. Topun bizde kalmasını sağlamaya çalışıyoruz. Güçlü, önemli ve ses getirecek bir takımı hazırlamak için 5-6 ay gibi bir süre hiç yeterli bir zaman değildir. 2-3 yıldan sözedebiliriz. Gol pozisyonları, goller, savunmadan başlayan çabalarla gelecek, orta alanda yapılan üçgen paslarla ileriye giden vuruşlar olacak. Bunları oturtmak tabii ki zaman alacak. Biz bu zamanları bulmuş değiliz'' yanıtını verdi.
     Aragones, şöyle devam etti:
     ''Ben, genelde top bizdeyken rakip kaleyi aramayı seven oyuncuları severim. Top rakip takımda olduğu zaman da hızlı bir biçimde, en kısa sürede topu çalmak için uğraş verilmesini isterim. Benim tarzım, daha fazla atak futboluna yatkın olduğu için, daha fazla pas konularına eğildik. İyileştirdiğimiz şeyler var ama daha öğrenmemiz gereken şeyler de var. Özellikle teknik anlamda öğrenmemiz gerekenler var. Teknik oyuncu her zaman topu daha fazla isteyen, topa daha fazla yaklaşan, topu seven ve pas yapan oyuncudur. Tekniği fazla olmayan oyuncu ise pas olayına fazla girmez. Bizim, iyileştirdiğimiz yönlerin dışında, hala geliştirmemiz gereken birçok konu var.''
     Teknik direktör Aragones, devre arası planlarını da yaptıklarını kaydederken, 13. Avrupa Şampiyonası finalleri sonrası dinlenme fırsatı bulamadığını, bu nedenle 4-5 günlüğüne Madrid'e gidip ailesini göreceğini, sonra İstanbul'a döneceğini bildirdi.
     Türkiye'de mini bir kamp dönemi planladıklarını, oyuncularının da buna göre izin planı yaptıklarını belirten Aragones, ''İkinci devrede hep yukarıda olmayı hedefliyoruz. Rakiplerimiz Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor da bizim gibi şampiyonluk mücadelesi verecek. Herbirine saygı duyuyorum. Biz de bu maratonda en iyi olmak için çalışacağız. Dileğimiz, iki kulvarda da şampiyon olmak. Bunun, çok çalışarak gerçekleştirilebileceğinin farkındayız, görevimizi yapacağız'' dedi.

Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,555 µs