En Sıcak Konular

ERDOĞAN: 2010 YILI İTİBARİYLE ANKARA-KONYA ARASINDAKİ HIZLI TRENİ BİTİRİYORUZ

17 Aralık 2008 17:36 tsi
 ERDOĞAN: 2010 YILI İTİBARİYLE ANKARA-KONYA ARASINDAKİ HIZLI TRENİ BİTİRİYORUZ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''En geç 2010 yılı itibariyle Ankara-Konya arasındaki hızlı treni bitiriyoruz.

KONYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''En geç 2010 yılı itibariyle Ankara-Konya arasındaki hızlı treni bitiriyoruz. 1 saat 10 dakikada Ankara'dan Konya'ya ulaşacağız'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Eski Adliye Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış ve TOKi Konutlarının Anahtar Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, Konya'nın çehresini değiştirdiklerini, Konya'ya girildiğinde modern bir şehre gelindiğinin anlaşıldığını söyledi.
     Konya, Kayseri ve Antalya'yı görenlerin, buraların Avrupa şehirlerinden bir farkları olmadığını söylediklerini anlatan Erdoğan, bu değişimin ''Ak belediyecilik'' anlayışıyla hayata geçirildiğini kaydetti.
     ''İlim bizim yitiğimizdir. Nerede bulursak alırız'' diyen Erdoğan, ''İnşallah, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmanın laf olmadığını icraatlarımızla biz göstereceğiz. Bunun örneklerini veriyoruz'' diye konuştu.
     Mevlana dostlarının yaşadığı Konya'yı bir çekim merkezi haline getireceklerini belirten Erdoğan, Konya'yı AK Parti iktidarından önce 500 bin, şu anda ise 2 milyon turistin ziyaret ettiğini ifade etti.
     Konya'nın, inanç ve kültür turizminin önemli hareket merkezlerinden biri olacağını kaydeden Erdoğan, Konya'nın İstiklal Savaşı'nda en çok şehit vermiş illerden biri olduğunu hatırlatarak, bunun nişanesi ve sembolü olarak İstiklal Harbi Şehitliği inşa edildiğini ve bu şehitliğin açılışının bugün yapılacağını söyledi. Erdoğan, ''Şehidini unutmayan bir anlayış, geleceğini bu denli güçlü oluşturur, güçlü kurar'' dedi.
     Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıl içinde 815 trilyon lira yatırım yaptığını belirten Erdoğan, buna merkezi yönetimin yaptığı yatırımların dahil olmadığını dile getirdi.
     ''En geç 2010 yılı itibariyle Ankara-Konya arasındaki hızlı treni bitiriyoruz. 1 saat 10 dakikada Ankara'dan Konya'ya ulaşacağız'' diyen Erdoğan, Ankara-Konya karayolu üzerindeki 'makas' denilen bölgeye de değinerek, ''Ah ah, hep bir şey söylerlerdi: Makas, makas, makas... Ya ben de derdim ki bu terzi makası mıdır, nedir? Meğerse o makas ne canlar almış. Ama şimdi biz işte o makası tarihe gömüyoruz. Artık inşallah raylı sistemle burada ulaşımda güvenliği getiriyoruz'' ifadesini kullandı.
     Ankara ve Konya'nın duble yollarla da birbirine bağlandığını kaydeden Erdoğan, Konya'ya 33 bin kişilik stadyumun yapılacağını da açıkladı.

"AYAKKABI ATMA EĞİLİMİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'lı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlatması ile ilgili bir soru üzerine, ''Oradaki gazetecilerin kültüründe bilmiyorum böyle ayakkabı fırlatmak var mı? Ben şahsen yaklaşımı doğru bulmuyorum. Yani kalkar, gazetecinin en önemli gücü dilidir, düşüncesidir; yani onunla orada Bush'u köşeye sıkıştırsaydı... Ayakkabı atma eğilimini ben asla doğru bulmuyorum'' dedi.

 



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,354 µs