En Sıcak Konular

MHP'Lİ TANKUT: SAYIN CUMHURBAŞKANI, AKP İKTİDARININ NOTERİ GİBİ

17 Aralık 2008 13:33 tsi
MHP'Lİ TANKUT: SAYIN CUMHURBAŞKANI, AKP İKTİDARININ NOTERİ GİBİ MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün göreve geldiği günden 2008 Ağustos ayına kadar, kendine gelen 116 kanunun 114'ünü onayladığını belirtti.

ANKARA - MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün göreve geldiği günden 2008 Ağustos ayına kadar, kendine gelen 116 kanunun 114'ünü onayladığını belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanı, AKP iktidarının noteri gibi'' dedi.
     TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, RTÜK, Anayasa Mahkemesi ve Sayıştayın 2009 bütçelerinin görüşülmesine devam edildi.
     MHP Grubu adına Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde söz alan MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Cumhurbaşkanlığı makamının, saygı duyulması gereken bir makam olduğunu, olur olmaz şeylerle bu makamın yıpratılmasının ve tartışılmasının doğru olmadığını söyledi.
     Ancak Cumhurbaşkanı Gül'ün, mensubu olduğu siyasi partinin etkisinden hala kurtulamadığını ileri süren Tankut, şu görüşleri ileri sürdü:
     ''Sayın Cumhurbaşkanı, göreve geldiği günden, 2008 Ağustos'una kadar kendine sunulan 116 kanunun 114'ünü onayladı, 2'sini iade etti. Bu kanunlar içinde bize göre ihanet anlamına gelen azınlık vakıflarının mal edinimi ve Türklüğe hakareti içeren yasadaki düzenleme de var. Yine aynı dönemde, bin 380 Bakanlar Kurulu kararından bin 360'ını kabul etti. Sayın Cumhurbaşkanı AKP iktidarının noteri gibi.. Sayın Cumhurbaşkanı, seçildiği ilk günden itibaren Köşk'ü, harcamalar konusunda tartışmaların içine çekmiştir. Bu makam her şeyin en iyisine layıktır yalnız, milletimiz kendi kaynaklarının israfına da razı değildir. Kriz sürecinde en başta Cumhurbaşkanlığı gibi makamların harcamalarına dikkat ederek, vatandaşların çektiği sıkıntıya ortak ve örnek olmalıdır.''
     MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu da RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın kamuoyunda tartışmalı olduğunu söyledi. Akman'ın, çok ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu ve bu suçlamaların ciddi belgelere dayandığını ifade eden Yunusoğlu, Akman'ın, bu iddia ve suçlamalara karşı yaptığı açıklamanın da tatmin edici olmadığını ileri sürdü.
     Yunusoğlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, Akman ile ilgili ''İstifa etse iyi olur'' anlamında konuşmak zorunda kaldığını belirterek, şöyle devam etti:
     ''Almanya'da, uzantısı Türkiye'de bulunan bir yardımlaşma derneğiyle ilgili olarak ortaya çıkan usulsüzlük iddialarının yargıya intikali ve sorumluların işgal ettikleri makamlardan ayrılmaları gerekirken, RTÜK gibi hassas bir kurum başkanı, görevinden ayrılmamıştır. Medyanın etik kurallarını belirleyen, üyeleri TBMM tarafından seçilen bir kurumun başındaki kişiyle ilgili ciddi belgelere dayanan iddialar varken, görevine devam etmesini MHP olarak ahlaki bulmuyoruz. RTÜK önemli ve hassas bir kurumdur. O yüzden, yöneticileri her türlü tartışmadan ve şaibeden uzak olması gerekir. Meclisin itibarını düşünüyorsak, RTÜK Başkanı görevini bir an önce bırakmalıdır.''

Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,440 µs