En Sıcak Konular

17 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

17 Aralık 2008 10:08 tsi
17 ARALIK 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM Genel Sekreterinin Sudan Özel Temsilcisi Eşref Gazi ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     2- Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, Ankara temaslarını sürdürüyor.
     - Parvanov, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Meclis'te ziyaret edecek.
     - Başbakan Erdoğan, Parvanov'la Ankara Swiss Otel'de görüşecek.
     - Parvanov, Türk-Bulgar İş Konseyi toplantısı dolayısıyla TOBB tarafından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde verilecek öğle yemeğine Cumhurbaşkanı Gül ile katılacak.
    
     3- TBMM Başkanı Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a iadeyi ziyarette bulunacak.
     - Toptan, parlamento muhabirleri basın merkezinin açılışını da yapacak.
    
     4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'ya gidecek.
     - Erdoğan, toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine, Konya Valiliğince düzenlenen akşam yemeğine ve Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne katılacak.
     -Başbakan Eroğan'ın Konya programına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak.
    
     5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Konya'da Mevlana'yı anma törenlerine katılarak konuşma yapacak.
    
     6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, İstanbul Kalkınma Ajansının kuruluş ve ilk yönetim kurulu toplantısına ilişkin İstanbul Valiliğinde basın toplantısı yapacak.
     - Ekren, iş dünyasının üst yöneticileriyle bir araya da gelecek.
    
     7- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Tunus Ticaret ve El Sanatları Bakanı Ridha Touiti, Ankara'da, Türkiye-Tunus Ortaklık Konseyi Toplantısı sonuç protokolünü imzalayacak.
    
     8- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, ''Türkiye'de Yaşlıların Durumu ve Yaşlanma Ulusal Eylem Planı'' çalıştayının açılışında konuşacak.
    
     9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Igor Levitin ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde görüşecek.
     - Yıldırım, Tuzla Tersaneler Bölgesi'ni ziyaret edecek. (Saat: 14.30)
    
     10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir'de, Ege Bölgesi Sanayi Odasının, ''2007 Yılı Başarılı Sanayiciler Ödül Töreni''ne ve akşam yemeğine katılacak.
    
     11- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Su Vakfı tarafından İstanbul'da düzenlenen ''7. Ulusal Temiz Enerji Günleri''nin açılış törenine katılacak.
    
     12- Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Konya'da belediye başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.
    
     13- TBMM'den...
     - Genel Kurulda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, RTÜK, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, MİT, MGK, TODAİ, Başbakanlık YDK, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün 2009 yılı bütçeleri görüşülecek.
     - Adalet Komisyonunda, Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.
    
     14- 189 bin kişi daha KEY ödemelerini alacak.
     - TC kimlik numarası bulunmaması veya kurum hatası nedeniyle ilk listede yer almayan 189 bin kişiye ilişkin KEY listesi tamamlandı.
     - Tasfiye halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın:
     - ''Emlak Konuta gönderilen listeler Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, bu kişiler KEY paralarını alabilecek.''
    
     15- İnşaat sektöründe daralma sürüyor.
     - Sektör 2005 ve 2006'da yüzde 20'lere varan oranda büyürken, 2008'in 3. çeyreğinde yüzde 4,3 küçüldü.
     - Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren:
     - ''Yap-sat sektörünün 2009'da kendi kendine canlanma imkanı yok görünüyor. Mutlaka kamu yatırımları ve yurt dışı müteahhitlik hizmetleriyle sektör canlandırılmalı.''
    
     16- AB ile Arap dünyası arasında Viyana'da ''Uluslararası Diyalog Konferansı'' düzenleniyor.
     - Konferansa Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu ve Viyana Büyükelçisi Selim Yenel de katılıyor.
    
     17- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC), olağanüstü bakanlar kurulu toplantısı Cezayir'in Oran vilayetinde yapılıyor.
     - Toplantıda, petrol üretiminde kısıntıya gitme konusunun ele alınması bekleniyor.
    
     18- Küresel mali kriz ve Türkiye'ye etkileri tartışılıyor...
     - Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez, İzmir'de düzenlenen ''Krizin 20 yılda Türkiye'ye etkileri ve fark yaratabilecek sektörler'' konulu panele katılacak.
     - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İstanbul'da, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirecek.
     - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) tarafından "Küresel Mali Kriz ve Para Politikası" başlıklı konferans, İstanbul'da yapılıyor.
     - Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, Ankara Sanayi Odasının (ASO) ''ASO Gündem Toplantısı''na katılacak.
    
     19- Tören...Seminer...Konferans...Toplantı...Açılış....
     - Konya'ya getirilen Fransız Profesör Eva De Vitray Meyerovitch'in cenazesi, kılınacak namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
     -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Kültür Merkezinin açılışını yapacak.
     - İzmir Ticaret Odasının, Avusturya Odalar Birliği işbirliğinde düzenlediği, ''WIFI İşletme Geliştirme Diploma Programı'' kapsamında uluslararası pazarlama konulu eğitim semineri İzmir'de yapılacak.
     - Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aygün Attar, üniversitenin Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından Gazi Yerleşkesi toplantı salonunda düzenlenen ''Atatürk'ün Dış Türkler Politikası'' konulu konferansa katılacak.
    
     20- Antalya'nın tanıtımı...
     - Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen: ''Antalya tanıtımda hak ettiği payı alamıyor.''
     - ''Turizmin tanıtımı için birliktelik kurulmalı, yeni pazarlar bulunmalı, turizm çeşitliliği artırılmalı, mevcut pazarlara daha fazla önem verilmeli.''
    
     21- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa mesaisi...
     - Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 8. maçında, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, İspanyol temsilcisi DKV Joventut ile karşılaşacak.
     - FIBA Erkekler ''Eurochallenge'' Kupası (F) Grubu'nda 4. maçında Galatasaray Cafe Crown, Hırvatistan'ın KK Zagreb takımıyla deplasmanda mücadele edecek.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 10. ve son maçında Fenerbahçe, İstanbul'da İtalyan temsilcisi Beretta Famila ile, (A) Grubu'nda da Beşiktaş Cola Turka, Rusya'da Orenbasket Nadezhda takımıyla karşı karşıya gelecek.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Kupası 2. tur rövanş maçında BOTAŞ Spor, deplasmanda İspanya'nın CB Feve San Jose takımıyla karşılaşacak.
    
     22- Voleybolda Türk takımlarının Avrupa sınavı...
     - Erkekler ve Bayanlar Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda 4. maçlar yapılacak.
     - Erkeklerde (A) Grubu'nda Fenerbahçe, İstanbul'da Yunanistan'ın Iraklis Selanik takımıyla karşılaşacak. (Saat: 19.00)
     - Bayanlar (C) Grubu'nda Vakıfbank Güneş Sigorta, Polonya'nın Fakro Muszynianka takımını İstanbul'da konuk ederken, (E) Grubu'nda da Eczacıbaşı Zentiva, deplasmanda Fransa'nın ASPTT Mulhouse takımıyla karşılaşacak.
     - Erkekler Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası 2. tur rövanş maçında Halk Bankası, Ankara'da İspanya'nın Unicaja Almeria takımıyla oynayacak.
     - Galatasaray, GM Capital Avrupa Calenç Kupası 3. tur rövanş maçında, TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda, Makedonya temsilcisi Rabotnicki Fersped ile karşılaşacak.
    
     23- TFF 2. Lig 1., 2., 3. ve 4. gruplarda 20. hafta maçları, TFF 3. Lig'de ise 4. ve 5. Grup'ta toplam 3 maç yapılacak. (Saat: 13.30)
    
     24- Hentbolda Bayanlar Süper Ligi'nde Ankara ve Kastamonu'da 1'er erteleme maçı yapılacak.
    
     25- 3. Dünya Poomse Tekvando Şampiyonası, Ankara'da sürüyor.
    
     26- Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun Aralık ayı olağan toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.
    
     27- Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Galatasaray maçı öncesi, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde haftalık olağan basın toplantısı yapacak.
    
     28- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası 2. tur rövanş maçında, Beşiktaş ile Maliye Milli Piyango, BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
    
     29- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında 401. randevuda.
     - Lacivert-beyazlılar, ULEB Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Yunanistan'ın Panionios On Telecoms takımıyla yapacağı maçla birlikte, Avrupa arenasında 401. maçına çıkacak.
     - Efes Pilsen, 30 yıllık Avrupa kupaları serüveninde geride kalan 400 maçtan 246'sını kazanırken, 154 karşılaşmada ise yenildi.
     - Türk temsilcisi, 1979-80 sezonundan bu yana mücadele ettiği Avrupa kupalarında müzesine 1 Avrupa Kupası götürürken, 1 kez final oynadı, 2 kez de dörtlü finalde yer alıp, üçüncü oldu.
    
     30- Efes Pilsen ile Panionios, yarın 6. kez karşılaşacak.
     - Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında Yunan temsilcisi ile daha önce yaptığı 5 maçtan 4'ünü kazandı, sadece sonuncusunu yitirdi.
     - Efes Pilsen, Atina deplasmanındaki 2 maçtan da galibiyetle ayrıldı.
     - Türk temsilcisi, bugüne dek Yunan ekipleriyle Avrupa kupalarında yaptığı toplam 45 maçın 23'ünü kazandı, 22'sini kaybetti.
    
     31- Derbi maçta gözler kalecilerin üzerinde olacak.
     - Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında pazar günü yapılacak 2008'in son derbisinde her iki takımın kalecileri De Sanctis ve Rüştü, performanslarıyla maçın skoruna doğrudan etki edecek.

Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,930 µs