En Sıcak Konular

EFES PİLSEN ZOR DA OLSA MİLANO'YU GEÇTİ

10 Aralık 2008 23:00 tsi
EFES PİLSEN ZOR DA OLSA MİLANO'YU GEÇTİ Basketbol ULEB Avrupa Ligi'nde oynanan karşılaşmada Efes Pilsen, (D) Grubu'ndaki 7. maçında İtalya'nın Armani Jeans Milano takımını 74-67 yenerek, üçüncü galibiyetini aldı.

İSTANBUL - Basketbol ULEB Avrupa Ligi'nde oynanan karşılaşmada Efes Pilsen, (D) Grubu'ndaki 7. maçında İtalya'nın Armani Jeans Milano takımını 74-67 yenerek, üçüncü galibiyetini aldı.
     Karşılaşmaya Kaya'nın basketleriyle başlayan, adam adama savunmada başarılı olan ev sahibi ekip, 5. dakikayı 11-6 önde geçti. Savunmasını giderek sertleştirmeye başlayan Armani Jeans Milano karşısında zorlanan Efes Pilsen, sayı üretmekte de sıkıntıya girdi. İlk periyotta Efes Pilsen'de Shumpert etkisiz kalırken, lacivert-beyazlılar, Vujanic ve Kaya'nın ve son anlarda etkili olan Thornton'un basketleriyle farkı açarak, ilk periyodu 28-19 önde tamamlamayı başardı.
     İkinci periyoda çok kötü başlayan Efes Pilsen, rakibinin üst üste 3 sayılık basketlerine engel olamayınca 12. dakikada fark 1 sayıya kadar indi: 28-27. Devrenin son bölümünde ilk 5'ini tamamen değiştirerek oynayan ancak zaman zaman ortaya koyduğu iyi performansı sürdüremeyen Efes Pilsen, ilk yarıyı 39-37 önde kapatmayı başardı.
     İkinci yarıya Efes Pilsen tutuk başlarken, Armani Jeans Milano 23. dakikada Hall'ın basketiyle maçta ilk kez öne geçti: 43-41. İlk 5 dakikada hücumda sayı üretmekte zorlanan Efes Pilsen, savunmasını sertleştirerek yeniden rakibine üstünlük sağlamaya çalıştı. Karşılıklı basketlerle geçen bu periyot 54-54 eşitlikle sona erdi.
     Son periyoda Kakiouzis ve Vujanic'in 3 sayılık basketleriyle başlayan Efes Pilsen, skorda yeniden üstünlüğü eline geçirmeyi başardı. Kakiouzis'in oyuna katkı yapmaya başlamasıyla 34. dakikada 8 sayılık (64-56) fark yakalayan lacivert-beyazlılar, rakibin uyguladığı alan savunması karşısında zaman zaman da zorlandı. Maçın son 2 dakikasına 66-60 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile girildi. Efes Pilsen, büyük bölümünde zorlandığı maçı, Vujanic, Kaya, Kakiouzis ve Smith'in etkili oyunuyla kazanmasını bildi: 74-67
     Bu arada Efes Pilsen'de Kerem Gönlüm, ikinci yarının ortalarında sakatlanarak oyuna devam edemedi.
     Avrupa kupalarında 400. maçını oynayan lacivert-beyazlılar, aldıkları bu galibiyetle 4 maçlık yenilgi serisine son verdi ve üst tura çıkma şansını sürdürdü.


Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,677 µs