En Sıcak Konular

''TÜRKİYE, KOTASININ ÜSTÜNDE KAYNAK SAĞLAYABİLİR''

19 Kasım 2008 14:14 tsi
''TÜRKİYE, KOTASININ ÜSTÜNDE KAYNAK SAĞLAYABİLİR'' Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Temsilcisi eski yardımcısı Christian Keller, Türkiye'nin, kotasının yükselmesi nedeniyle Fon'dan, kotasının üstünde kaynak sağlayabileceğini söyledi.

LONDRA/ANKARA - Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Temsilcisi eski yardımcısı Christian Keller, Türkiye'nin, kotasının yükselmesi nedeniyle Fon'dan, kotasının üstünde kaynak sağlayabileceğini söyledi.
Halen İngiliz Barclays bankasının ekonomisti olan Christian Keller, Türkiye'nin, IMF ile yapacağı anlaşmanın tipinden çok, yeterli bir miktarı kapsayarak bir an önce olmasının önem taşıdığını vurguladı.
IMF ile teknik görüşmelerin sürdüğünü belirten Keller, tarafların karar vermesi durumunda, yeni Stand-by anlaşmasının birkaç haftada tamamlanabileceğini kaydetti.
Türkiye'nin, mevcut koşullarda acil Fon kaynağına ihtiyaç duymaması nedeniyle İhtiyati stand-by'ın Türkiye'nin beklentileriyle daha uygun göründüğünü belirten Keller, ancak, ileride daha yüksek miktarda bir kaynağa ihtiyaç duyması halinde piyasalara verilen mesajın tersine dönebileceğini kaydetti.
Türkiye'nin gerçek anlamda dış finansman ihtiyacına bakıldığında, 20 milyar dolarlık IMF kaynağının yeterli olabileceğine dikkati çeken Keller, Türkiye gibi kotasının yüzde 300'ünü aşan ülkelerin gerçekleştirdiği anlaşmaların İhtiyati Stand-by olmasının zor olduğunu, ancak imkansız olmadığını kaydetti.
Christian Keller, Türkiye'nin, Fon'daki son reformun ardından artan kotası itibarıyla, kotasının üstünde bir mali kaynak sağlayabileceğini vurguladı.
Türkiye'nin, IMF ile yapacağı anlaşmanın, piyasalara vereceği mesaj açısından, zaman ve miktar açılarından önem taşıdığına dikkati çeken Keller, anlaşmanın şeklinin önemli olmadığını, 2001 yılında, Brezilya örneğinde olduğu gibi büyük kaynaklı bir İhtiyati Stand-By anlaşması da gerçekleştirebileceğini söyledi.

Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,779 µs