En Sıcak Konular

ÖZGENER: FUTBOLDA İSTİKRARDAN YANAYIM

11 Kasım 2008 17:44 tsi
ÖZGENER: FUTBOLDA İSTİKRARDAN YANAYIM Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, futbolda istikrardan yana olduğunu, bundan yola çıkarak Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in sözleşmesini 2012'ye kadar uzattıklarını söyledi.

İSTANBUL - Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, futbolda istikrardan yana olduğunu, bundan yola çıkarak Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in sözleşmesini 2012'ye kadar uzattıklarını söyledi.
     Mahmut Özgener, LİG TV'de yayınlanan ''2'YE 1'' programında yaptığı açıklamada, Fatih Terim'in sözleşmesinin uzatılması konusunda, Türkiye'deki futbol kamuoyunun büyük kesiminin Terim'e haksızlık ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Fatih Terim ile konuşmalarımızda, şartlar konusu ne kadar az zaman alıyorsa, Türk futbolu için hedeflenen projelere ayrılan zaman saatlerce sürüyor. Bu süreçte hoca ile 3 kere görüştük, kendisinin maddi konularda hiçbir talebi olmadığını belirtmek isterim. Futbolda istikrardan yanayım, bundan yola çıkarak Fatih Terim'in sözleşmesini 2012'ye kadar uzattık. Milli Takımımıza, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yaşattığı mutluluktan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Geçen hafta İtalya'daydım. Orada girdiğim dükkanlarda herkes Türkiye'den bahsediyor, 'Hakan Şükür' diyor, 'Milli takım' diyor. Daha geçen hafta ülkenin en büyük turizm örgütü, milli takıma, Euro 2008'den dolayı Türkiye'yi tanıtma ödülü verdi. Bunlar parayla olacak işler değil. İstikrarı bozmadığımız için aynı başarıyı 2010'da da yakalayacağız.''
     Göreve geldiğinden bu yana hiçbir şekilde siyasi baskı hissetmediğini anlatan Özgener, ''Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, doğru bildiğimiz şeyleri, şartlar ne olursa olsun uygularız. Amacımız Türk futboluna hizmet etmek. Başarıya giden yol, doğruları yapmaktan geçer. Önemli olan, objektif olmak ve yapılan hatayı düzeltmekten çekinmemek'' dedi.
     Özgener, sponsorluk gelirlerini bir yılda 15 milyon YTL'den 40 milyon YTL'ye çıkarttıklarını kaydederek, ''Haziran 2009 için belirlenen 45 milyon YTL'lik hedefe daha önce ulaşacağız'' dedi.
     Mahmut Özgener, ''Dünyada en fazla sponsorluk geliri olan ilk 6 futbol federasyonu arasına girdik. Krize karşı her türlü tedbiri aldık ve etkilenmedik. Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm sponsorları, alanlarında ülkenin lider firmaları. Bırakın bize ödedikleri bütçeyi azaltmaları, yeni işbirlikleri ile bize daha fazla kaynak aktarıyorlar. Önümüzdeki hafta Mercedes ile yeni sözleşme imzalayacağız'' şeklinde konuştu.
     Asıl hedeflerinin 2016 Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemek olduğunu belirten Özgener, şunları söyledi:
     ''TFF olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. UEFA'dan bu konuda resmi bir açıklama gelmeden, temkinli olmakta fayda var. Ukrayna zorluk yaşasa da Polonya'nın önemli yatırımlar yaptığını ve süreçte başarılı olduğunu unutmamak gerekir. Asıl hedefimiz 2016 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak, ancak 2012'nin de yapılma durumu olursa, bizim en iyi şekilde yapacağımızın garantisini verebilirim.''

Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,141 µs