En Sıcak Konular

ERDOĞAN:GERİYE DÖNÜŞ OLMAYACAK

11 Kasım 2008 15:14 tsi
ERDOĞAN:GERİYE DÖNÜŞ OLMAYACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidara geldikten sadece 2 sene sonra Türkiye'yi, AB'ye tam üyelik müzakerelerine başlama noktasına getirdiklerine işaret etti.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidara geldikten sadece 2 sene sonra Türkiye'yi, AB'ye tam üyelik müzakerelerine başlama noktasına getirdiklerine işaret ederek, "Hükümet, anamuhalefete rağmen, yavru muhalefete rağmen, bazen bunların yandaşlarına rağmen kararlı bir şekilde bu yola devam ediyor" dedi.
     Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye'nin yerinin, hedeflerinin, ideallerinin belli olduğunu belirtirken, bunları gerçekleştirmek için gerekli kadro, siyasi irade ve kararlılığın da mevcut olduğunu söyledi.
     Erdoğan, "Bugün ulaştığımız noktadan geriye dönüş olmayacaktır. Kazanımlarımız asla heba edilmeyecek, bundan da asla taviz verilmeyecektir" vurgulamasıyla şöyle devam etti:
     "Hayalleri olmayanlar, geçmişi anlamayamazlar, bugünü algılamayamazlar, geleceğe dönük de ortaya hiçbir şey koyamazlar. İşte, Ankara'da sadece çözümsüzlük üretmek, moral bozmak, karamsarlık estirmek üzerine kurgulanmış siyasi anlayışların eksiği budur. Dikkat edin, hiç bir sorun karşısında, Türkiye'nin hiçbir meselesi karşısında... Şöyle başımızı iki elimizin arasına alalım düşünelim; şu anamuhalefetin de yavru muhalefetin de muhalefet yanında diğerlerinin de Allah aşkına, ortaya koydukları somut bir öneri var mı? Bu ülke sizin değil mi? Bu millet hepimizin değil mi? Varsa bir önerin, açıkla."

"TBMM'NİN ÜZERİNDE GÖLGE KABUL ETMİYORUZ"

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''(Başbakan, buraya gelme) diyor. Başbakan oraya gelecek. Bunu siz kalkıp da eğer terörün bir uzantısı olarak takdim ediyor da (gelme) diyorsan, bunu sen kalkıp da biz ölümle bilmem ne yaparız, filan falan... Böyle düşünüyorsan bizim bu noktada böyle bir derdimiz yok. Ölüm noktasında bizim teslimiyetimiz var'' dedi.
     Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, '' Türkiye, uzun yıllar dalgalı, çalkantılı bir geçmişi yaşayan ve AK Parti'nin kılavuzluğunda krizler ülkesi olmaktan çıkan bir ülke. Ve şimdi biz bu süreci yerel yönetimlerle güçlendirmek için de dedik ki; siyasette vesayet kabul etmiyoruz. TBMM'nin üzerinde gölge kabul etmiyoruz. Ve dedik ki 'yeter söz milletindir. Yeter karar milletindir''dedi.
      Erdoğan, ''Bu vatanın evladı gelmiş, hastaneye müracaat etmiş, gelmiş evladını yatırmış ve müşfik eller sahiplenmişler ve çocuğuna bakıyorlar. Sen Kürt müsün, sen Türk müsün, şu, bu böyle bir şey söz konusu değil. Ama bazıları da yol kesiyor. İşte farkımız bu biz yol açmaya çalışıyoruz bazıları da yol kesmeye çalışıyor''diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, YARIN ABD'YE GİDİYOR

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel ekonomik krizin ele alınacağı G-20 Ülkeleri Toplantısı'na katılmak ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere yarın ABD'ye gidecek.
     İzmir'den ABD'ye gidecek Başbakan Erdoğan, New York'ta, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyeliğine seçilmesi dolayısıyla "Teşekkür Yemeği" verecek. Bu davete BM Güvenlik Konseyi'ne üye ülkelerin daimi temsilcileri ile diğer ülkelerin büyükelçilerinin katılması bekleniyor.
     Başbakan Erdoğan, New York'tan, Washington geçerek ABD Başkanı Bush tarafından verilecek "Çalışma Yemeği"ne katılacak.
     Erdoğan, küresel ekonomik krizin ele alınacağı G-20 Ülkeleri toplantısına katılacak ve ikili temaslar gerçekleştirecek.



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,161 µs