En Sıcak Konular

ERDOĞAN:BAYKAL'LA DEFTERİ BİR SÜRE KAPATTIM

12 Ekim 2008 19:22 tsi
ERDOĞAN:BAYKAL'LA DEFTERİ BİR SÜRE KAPATTIM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal'la seçim kampanyalarına kadar bu defteri kapattım." dedi.

SİVAS - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal'la seçim kampanyalarına kadar bu defteri kapattım." dedi.
     Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış ve TOKİ'nin 1072 konutun anahtar teslim törenine katılan Başbakan Erdoğan, vatandaşların, "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" şeklindeki sözleri üzerine, "Değerli kardeşlerim Sayın Baykal'la seçim kampanyalarına kadar bu defteri kapattım. Hiç cevap bile vermeyeceğim. Hiç. Kampanyaya kadar. Onu ademe mahkum ettik. Hiç cevap vermeyeceğim. Seçim kampanyalarında gerekirse gerektiği zaman gerekeni konuşuruz. Çünkü bu noktada biz rahatız, aldırmayın" diye konuştu.
     Konuşmasını, Sivas'a yapılan yatırımları anımsatarak sürdüren ve Cumhuriyet Üniversitesine fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ve onkoloji bölümü açıldığını belirten Erdoğan, devam eden Sivas-Şarkışla, Gemerek-Sivas 1. tevzi ve Siva 2. organize sanayi bölgelerinin altyapı inşaatının bedelinin 48.5 trilyon olduğuna işaret etti.
     Erdoğan, daha önce hiç bölünmüş yolu olmayan ana güzergah girişlerinde önemli çalışmalar yaptıklarını da vurgulayarak şunları söyledi:
     "Halep oradaysa, arşın Sivas'ta diyorum. Sivas'ın 2002'de sadece 24 kilometre bölünmüş yolu vardı. Biz, bunun üzerine 330 kilometre ilave ettik. İktidara geldiğimizde uçağa binmeyen vatandaşımız kalmayacak dedik. Haftada iki kez Sivas'a uçak gelirken, dönemimizde geliş-gidiş olarak bu sayı 20'ye çıktı. Şimdi Sivas havaalanımızı uluslararası taşımacılığa açmak için Yüksek Planlama Kurulu kararını imzaladım, ihalesi yapıldı ve 2009 içinde de inşallah Sivas havaalanımız her şeyiyle, terminaliyle, pistleriyle uluslararası taşımacılığa da hazır hale gelmiş olacak. Yol çalışmalarını da görüyorsunuz, havaalanından şehre kadar duble yollar birbiriyle buluşacak ve havaalanına bir bulvardan gidecek. Niçin? Çünkü modern şehircilik bunu gerektiriyor da onun için. Bu adımı da atıyoruz."

ÜLKEDE YANGIN VAR DEMEK DAHA BÜYÜK TEHLİKE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel ekonomik krizle ilgili olarak, "Bir yangın var, bizi işte şöyle tesiri altına alabilir, etkisi altına alabilir." şeklinde değerlendirme ve yorumlar yapıldığına dikkat çekerek, "Bunu sorumluluk mevkinde olanların söylemesinden daha büyük bir tehlike olamaz. Bu ister bir sivil toplum örgütü olsun, ister kamu bunu söyleyemez. Zira benim ülkemde şu anda sıkıntı yokken, böyle bir tehlike yokken kalkıp da bu ifadeleri kullanmak çok ciddi bir yanlış." uyarısında bulundu.
     Sivas Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış ve TOKİ'nin 1072 konutun anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin icraatlarını anlatarak, bunlar için kimseden alkış beklemediklerini söyleyen Erdoğan, "Milletimiz 'Allah razı olsun' desin yeter" dedi.
     Erdoğan, "yıllar önce yapılması gerekenleri yaparak kendilerini başarılı sayarlarsa, ülke olarak hata yapmış olacakları"nı ifade ederek, asıl hizmetin bundan sonra başlayacağını vurguladı.
     Bu noktada "önümüze engeller çıkacaktır" diyen Erdoğan, küresel ekonomik krize değinerek şunları söyledi:
     "Zaten milletimizde gözünü, hedeflerini Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyet seviyesine ayarlamış durumdadır. Asıl hizmet şimdi başlıyor. Asıl yükselişe şimdi şahit olacağız. Önümüze engeller çıkacaktır. Bakın işte küresel bir finans krizi yaşıyoruz. Türkiye'nin bu krizi bir çok dünya ülkesine göre daha az bir zararla atlatacağını görüyoruz. Allah korusun böyle bir krizi daha önceler yaşasak çok daha büyük zararlar görebilirdik. İşte 90'lı, 2000'li yılların krizleri ortada. Hamdolsun yere sağlam basıyoruz ve bu krizlerle, diğer Avrupa ülkelerinin, Amerika'nın etkilendiği gibi şu ana kadar biz etkilenmedik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülkemizin bu krizden en az şekilde etkilenmesi için, doğabilecek bazı fırsatları kaçırmaması için pür dikkat çalışıyoruz. Fakat bazılarını anlamıyorum, hala bu dünyadaki yangına ülkemden körük tutanlar var. Lütfen körük tutmasınlar..."



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,068 µs