En Sıcak Konular

İZMİR'DEKİ BEBEKLERİN ÖLÜM NEDENİ ENFEKSİYON

22 Eylül 2008 21:41 tsi
İZMİR'DEKİ BEBEKLERİN ÖLÜM NEDENİ ENFEKSİYON Prof. Dr. Recep Öztürk, kan kültürü yapılan ölen bebeklerden 5'inin enfeksiyon sonucu hayatını yitirdiğinin belirlendiğini bildirdi.

İZMİR - Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bebek ölümlerini araştırmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu'nda görevli Prof. Dr. Recep Öztürk, kan kültürü yapılan ölen bebeklerden 5'inin enfeksiyon sonucu hayatını yitirdiğinin belirlendiğini bildirdi.
     Bebek ölümlerinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu üyeleri, sabah saatlerinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek inceleme ve araştırmalarına başladı. Bilim Kurulu üyeleri hastanede basın toplantısı düzenleyerek, bebek ölümleri konusunda ilk gün yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Bilim Kurulu'nda görev yapan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, ölen bebeklere kan kültürü yapıldığını ve 5'inin kanında enfeksiyona rastlandığını söyledi. Prof. Dr. Öztürk, bebeklerin enfeksiyonu, damar içine verilen sıvıda oluşan bakteri üremesi sonucu kaptıklarını tahmin ettiklerini bildirdi.
     Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin alt yapısının gayet iyi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Öztürk, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun hastanelerde kazalar olabileceğini belirterek, ''Biz doğrusu bunun hangi kademede olduğunu şu anda yaptığımız ileri deneylerle araştırıyoruz. Alt yapısını iyi şekilde kurmuş ve yeterli personelle desteklemiş bir hastaneyle karşı karşıyayız'' dedi.
     Bilim Kurulu üyesi Zeynep Kamil Hastanesi Yeni Doğan Klinik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fahri Ovalı ise ölen bebekleri incelediklerinde gözlerine çarpan en önemli faktörün, hepsinin yüksek ölüm riski taşıyan bebekler olduğunu belirtti.
     Erken doğum nedeniyle prematüre bebeklerin ölümlerine yol açan birçok faktör bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Ovalı, bin gramın altında doğan bebeklerin bir kısmının değişik organlarının gelişmediğini, bu nedenle kaybedilebileceğini söyledi.


Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,197 µs