En Sıcak Konular

AKMAN: İSTİFA ETMEMİ GEREKTİRECEK BİR ŞEY OLSAYDI EDERDİM

22 Eylül 2008 18:49 tsi
AKMAN: İSTİFA ETMEMİ GEREKTİRECEK BİR ŞEY OLSAYDI EDERDİM RTÜK Başkanı Zahid Akman,NTV'de, hakkındaki iddiaları cevaplarken,"istifa etmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını" söyledi.

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, ''İstifa etmemi gerektirecek en ufak bir şey olsaydı, her bürokrat gibi ben de istifamı verir, ayrılır ve gerçeklerin ortaya çıkmasını beklerdim'' dedi.
     NTV'de, hakkındaki iddiaları yanıtlayan Akman, istifa etmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
     Akman, ''İstifa etmemi gerektirecek en ufak bir şey olsaydı, her bürokrat gibi ben de istifamı verir, ayrılırım ve gerçeklerin ortaya çıkmasını beklerdim. Ancak şu anda tamamen spekülatif, hiçbir belge ve gerçeğe dayanmayan iddialarla, belli bir yayın grubunun ve siyasi partinin adeta medya terörü estirerek bana yapmış olduğu saldırılar sonucunda istifam isteniyor. Bu onursuzca yapılan bir saldırıya karşı verilecek en önemli cevap onurlu bir duruşla görevde kalmaktır'' diye konuştu.
     Almanya'daki Deniz Feneri davasına ilişkin haberlerle ilgili 11'in üzerinde tekzip kararı, 10'larca ihtarname olduğunu, ancak bunların yayınlanmadığını savunan Akman, ''Hakikaten neyle suçlandığımı bilmiyorum, bilsem, yapılması gereken o onurlu işi yaparım, geriye çekilirim ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlarım'' dedi.
     Akman, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşlerine saygı duyduğunu belirterek, ''Bana soru sorup cevabını aldıktan sonra o açıklamaları yapmış olsalardı, herhalde bunları söylemezlerdi'' şeklinde konuştu.
     RTÜK Üyesi ve Başkanı olduktan sonra ortak veya yönetici olduğu bir kısım şirketlerden hemen ayrıldığını, bir kısmının da zaman aldığını ifade eden Akman, ''2005 yılında seçildiğimden sonra benim herhangi bir kararda, faturada, banka dekontumda imzamı görsünler, ben yine gereğini yaparım'' dedi.
     Almanya'daki Deniz Feneri Derneğinin yöneticisi veya içinden bir şahıs olmadığını belirten Akman, eskiden Kanal 7'de çalıştığını, Ankara ve Washington temsilciliği yaptığını ifade ederek, ''Bunlar benim arkadaşım. Birlikte olduğum insanlar, ben bunu inkar etmiyorum, ama benim bir ticari faaliyetim yok'' diye konuştu.
     Akman, Almanya'ya gidememek gibi bir durumunun da söz konusu olmadığını ifade ederek, avukatının iddiaları incelediğini, ''gidip Almanya'ya bu işleri temizleyeceğini'' söyledi.
     Bunlarla ilgili yargıda ''hesaplaşacaklarını'' belirten Akman, konuyu her türlü ortamda tartışmaya açık olduğunu da belirtti.

Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,998 µs