En Sıcak Konular

ŞAHİN: BAKANLIĞA HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ

22 Eylül 2008 16:52 tsi
ŞAHİN: BAKANLIĞA HERHANGİ BİR TALEP GELMEDİ Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya'daki Deniz Feneri davasında gündeme getirilen iddiaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında bakanlığına herhangi bir talep gelmediğini söyledi.

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya'daki Deniz Feneri davasında gündeme getirilen iddiaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında bakanlığına herhangi bir talep gelmediğini söyledi.
     Bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan, ''Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek'in yargının bağımsızlığını gölgelediği için Adalet Bakanlığı amblemli flamayı kaldırttığı'' şeklindeki haberin hatırlatılması üzerine, Şahin, ''Özbek'in söyledikleriyle gazetenin başlığının uyumlu olmadığını'' söyledi.
     Şahin, HSYK üyelerinin Anayasa'nın 159. maddesinin verdiği yetki çerçevesinde görevlerini yaptıklarını belirterek, ''Bu Anayasa yürürlükte kaldığı ve bu Anayasa'ya dayalı olarak çıkarılmış olan yasalar yürürlükte kaldığı sürece hepimiz bu çerçevede hareket edeceğiz'' dedi.
     Anayasa değişikliğinin son günlerde gündemde olduğunu ifade eden Şahin, ''Kadir Bey'in söyledikleri bir Anayasa değişikliğini de gerektirecek ifadeler. Tabii o çerçevede bu konular değerlendirilir. Zaten bu söylediğinin sistemle ilgili olduğunu ifade ediyor. Bakanlığımız ile herhangi bir polemik içine girmiş falan da değil. Kendisi son derece duyarlı bir arkadaşımız, kendisiyle kurulda uyum halinde çalışıyoruz. Bir problemimiz yok ama düşüncelerine saygı duyuyorum'' diye konuştu.
     Adalet Bakanı Şahin, Almanya'daki Deniz Feneri davasıyla gündeme getirilen iddiaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Alman makamlarından bir dosya talebi olup olmadığının sorulması üzerine, ''Hayır, bakanlığıma herhangi bir talep gelmedi. Cumhuriyet Savcılığından herhangi bir konuyla ilgili bir yazı geldiğinde, eğer bu herhangi bir adli yardım çerçevesinde bir başka ülkeden bir talep ise bakanlığımın ilgili genel müdürlüğü bunu mutlaka yerine getirir'' diye konuştu.
     RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya karşılık, Şahin, Adalet Bakanı olarak bu konulara girmeyeceğini belirtti.
     Şahin, bir başka soru üzerine, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun ''askerliğe elverişsiz raporunun sahte olduğu'' iddialarıyla ilgili Adalet Bakanlığınca herhangi bir işlem yapılmadığını, konunun Milli Savunma Bakanlığının görev alanına girdiğini söyledi.
     Törene katılan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu da, Deniz Feneri davasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin sorular üzerine, rutin işlemlerin devam ettiğini, soruşturmayı yürüten savcı gerek görürse Almanya'dan dosya istenebileceğini söyledi.

Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,344 µs