En Sıcak Konular

ELVAN'DAN GÜMÜŞ MADALYA

15 Ağustos 2008 19:09 tsi
ELVAN'DAN GÜMÜŞ MADALYA 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde bayanlar 10 bin metre finalinde Elvan Abeylegesse, 2. olarak gümüş madalya kazandı.

PEKİN - 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde bayanlar 10 bin metre finalinde Elvan Abeylegesse, 2. olarak gümüş madalya kazandı.
90 bin kişi kapasiteli Ulusal Stat'ta tamamıyla dolu tribünler önünde gerçekleştirilen günün son yarışmasına, 32 atlet katıldı.
Elvan Abeylegesse toplam 25 tur üzerinden gerçekleştirilen yarışta ilk 4 turu 5. sırada geçti. Yarışta 6. turdan itibaren öndeki 18 atlet diğerlerinden ayrılarak, birlikte koşmaya başladı. 9. turdan itibaren 3. sıraya yerleşen Abeylegesse, 15. turda 2., 16. turda da liderliği yakaladı. Son tura dek liderliğini sürdüren Abeylegesse, Etiyopyalı Tirunesh Dibaba'nın atağına karşılık veremeyince, yarışı 29.56.34'lük derecesiyle 2. sırada tamamlayarak, gümüş madalya kazandı.
Abeylegesse, bu derecesiyle yeni bir Avrupa ve Türkiye Rekoru da kırdı. Milli atlet ayrıca, oyunlar tarihinde daha önce atletizmde 2 bronz madalyası bulunan Türkiye'ye, oyunlar tarihinde bu daldaki ilk gümüş madalyayı da kazandırmış oldu.
Bayanlar 10 bin metrede altın madalyayı 29.54.66 ile kazanan Etiyopyalı Tirunesh Dibaba, aynı zamanda olimpiyat rekoru kırarken, bronz madalyayı da 30.22.22'lik derecesiyle ABD'li Shalane Flanagan elde etti.

TÜRK ATLETİZM TARİHİNE GEÇTİ

     29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde bayanlar 10 bin metre finalinde 2. olarak gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, aynı zamanda Türk atletizm tarihine geçti.
     Türkiye, Elvan ile birlikte oyunlar tarihinde atletizmde 3., koşular dalında ise ilk madalyasını kazandı ve atletizmde ilk kez gümüş madalya elde edilmiş oldu.
     Türkiye'ye atletizmde ilk olimpiyat madalyasını Londra-1948 Olimpiyatları'nda erkekler 3 adım atlamada Ruhi Sarıalp kazandırmış, daha sonra da Atina-2004'de erkekler çekiç atmada Eşref Apak bronz madalya almıştı.
     Mükemmel bir yarış çıkaran 26 yaşındaki Etiyopya asıllı sporcu Elvan Abeylegesse, aynı zamanda 30.21.67 ile kendisine ait olan Türkiye Rekoru'nu da kırdı ve oyunlar tarihinde Türkiye'ye madalya kazandıran ilk bayan atlet unvanına da erişti.



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,742 µs