En Sıcak Konular

BAYKAL: DAHA 10 AY GEÇTİ 'SEÇİME GİDELİM' DİYORLAR

13 Haziran 2008 21:40 tsi
BAYKAL: DAHA 10 AY GEÇTİ 'SEÇİME GİDELİM' DİYORLAR CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Cumhuriyet tarihi boyunca, daha bir yıl dolmadan 'hadi seçime gidelim' diyen bir iktidar örneğini Türkiye görmemiştir'' dedi.

KOCAELİ - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Cumhuriyet tarihi boyunca, daha bir yıl dolmadan 'hadi seçime gidelim' diyen bir iktidar örneğini Türkiye görmemiştir'' dedi.
     Baykal partisinin Kocaeli İl Teşkilatı Binası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Genel Seçimler'in üzerinden daha 10 ay geçmeden ''seçimin konuşulmaya başlandığını'' belirterek, '' Daha bir yıl geçmedi 10 ay geçti. Şimdi seçim konuşmaya başladı. Cumhuriyet tarihi boyunca, daha bir yıl dolmadan 'hadi seçime gidelim' diyen bir iktidar örneğini Türkiye görmemiştir'' dedi.
     Milletin, AK Parti'yi yüzde 47 oy ile iktidar yaptığını belirten Baykal, şöyle devam etti:
     ''Daha ne istiyorsun, millet sana oy vermiş, Meclis'te yüzde elliye yakın çoğunluğun var, her şey lehine. Seçime gideceksin de ne isteyeceksin, oy. Bu millet sana oy vermiş zaten daha bir yılını bile tamamlamamışsın. Ortada bir sıkıntı var. O sıkıntı ne biliyor musun? O sıkıntı milletle ilgili değil, seninle ilgili. Yönetmeyi bilememişsin, başaramamışsın, şimdi 'seçime gidelim' diyorsun.
     Milletin, sana çare olman için destek vermiş, sen o desteği kullanamamışsın. Senin sorunun milletin dertleriyle değil, senin sorunun başka. Sen bu ülkenin Anayasası'nı, Anayasa'nın temellerini, Cumhuriyet'i, Cumhuriyet'in temel özelliklerini özümseyememişsin, içine sindirememişsin. Milletten yetki almışsın, onu millete hizmet vermek için değil, devletle kavga etmek için kullanıyorsun. Sana millet bunu devletle kavga et diye mi verdi?''
     ''Cumhurbaşkanı ve İktidar Partisi'nin mahkemede olduğunu'' söyleyen Baykal, ''Nedir bu manzara?'' diye sordu ve şunları kaydetti:
     ''Sana emanet edilen neyi yaptın. Devletin Hazinesi'ni kuruttun, borçları iki katının üzerinde artırdın, eldeki, avuçtakileri sattın. Milletin büyük borçları var. Kredi kartından bankalara borcu var. Çocuklar okuyamıyor, okuyan çocuklar kaydolamıyor, iş bulamıyor. Böyle bir Türkiye iyi bir Türkiye mi?
     Sonra sen ne yaptın? Devletle kavga etmeye başladın. Danıştay ile kavga, Anayasa Mahkemesi ile kavga, Yargıtay ile kavga, üniversitelerle kavga. Yüzüne gözüne bulaştırdın. Gül gibi Türkiye emanet edildi sana, sen Türkiye'yi bu hale getirdin. Şimdi de diyor ki 4 yıllık döneminin onuncu ayında 'bir seçim daha yapalım.' Bir seçim değil 5 seçim daha yapılsa senin sorunun çözülmez. Sen kafayı değiştireceksin, kafayı.''


Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,686 µs