En Sıcak Konular

''BABIALİ ŞENLİĞİ'' BAŞLIYOR

11 Haziran 2008 17:35 tsi
''BABIALİ ŞENLİĞİ'' BAŞLIYOR Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) 16-22 Haziran arasında Sultanahmet Parkı'nda düzenlediği ''Babıali Şenliği'', gazeteler, dergiler ve yayınevlerini okurlarıyla, televizyonları izleyicileriyle, radyoları da dinleyicileriyle buluşturacak.

İSTANBUL -Nurhan Çorlu - Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) 16-22 Haziran arasında Sultanahmet Parkı'nda düzenlediği ''Babıali Şenliği'', gazeteler, dergiler ve yayınevlerini okurlarıyla, televizyonları izleyicileriyle, radyoları da dinleyicileriyle buluşturacak.
Bir zamanlar medyanın ve yayıncılığın başkenti gözüyle bakılan Babıali'ye dikkatleri yeniden çekmek amacıyla düzenlenen şenlikte, imza günleri, belgesel gösterimleri ve konserler gerçekleştirilecek.
Şenlik kapsamında, 16 Haziran Pazartesi günü, yapımcılığını Ali Öz'ün üstlendiği ''1982-2007 Türkiye Politik Panorama'' ve Ankara Film Festivali'nde ''En İyi Belgesel'' seçilen Sevinç Yeşiltaş yapımı ''Otel Odaları'' belgesellerinin gösterimi yapılacak.
Stantlarda gün boyu imza günü, sohbet ve söyleşilerin düzenleneceği 17 Haziran Salı günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Türk Halk Müziği sanatçısı Zeynel Aba konser verecek.
''Sekizyüzyıllık Aşk Sema'' adlı gösterinin izlenebileceği 18 Haziran Çarşamba günü, DJ performanslarının yanı sıra Ali Gültekin, şiir dinletisi sunacak.
Basın Müzesi'nde 19 Haziran Perşembe günü, ''Medya Gerçeği-Medyanın Dünü-Bugünü-Yarını'' konulu konferans düzenlenecek. Aynı gün ''Küçükpazar Bekar Odaları'' adlı belgesel film gösterimi yapılacak.
Flemenco dans gösterisinin izlenebileceği 20 Haziran Cuma günü, Can Dündar'ın ''Yükselen Deniz Cumhuriyeti'' belgeseli seyredilebilecek.
21 Haziran Cumartesi günü ''Bir Kısa Yürüyüş'' adlı belgesel gösteriminin yapılacağı şenlik boyunca, Karikatüristler Derneği standında ''Doğumunun 800. Yılında Nasreddin Hoca Karikatürleri'' sergisi açılacak.
Karikatüristler Ercan Akyol, Emre Ulaş, Muhittin Köroğlu, Cihan Demirci, Mustafa Bilgin, Akdağ Saydut, Aziz Yavuzdoğan, Nuray Çiftçi, Köksal Çiftçi, Erdoğan Bozok, Tonguç Yaşar, Kamil Yavuz, Kamil Masaracı, Nuri Bilgin ve İbrahim Tapa'nın imza günlerine katılacağı şenlikte, Ahmet Ümit Akkoca, Devrim Demiral, İlker Ekici ise portre çizimleri yapacak.

-TGC BAŞKANI ERİNÇ-

TGC Başkanı Orhan Erinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetelerin Cağaloğlu'ndan taşınmasının ardından Babıali kavramının medyada ağız alışkanlığıyla kullanılan bir kavrama dönüştüğünü söyledi.
Erinç, Babıali'de sadece Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü ile TGC'nin yayın organı olan Bizim Gazete'nin bulunduğunu belirterek, gazetelerin, İstanbul'un çeşitli uzak semtlerine taşındığını hatırlattı.
Bu durumu dengelemek amacıyla ''Babıali Şenliği'' adı altında bir girişim başlattıklarını ifade eden Erinç, etkinliğin zengin bir içeriğe sahip olduğunu söyledi.
Orhan Erinç, yayınevlerinin büyük çoğunluğunun da Cağaloğlu'ndan taşındığına dikkat çekerek, ''Cağaloğlu'nda belki hiç radyo televizyon olmadı ama gazetecilik dediğimiz zaman, içine artık gazete, dergi, ajans, radyo, televizyon ve internet portalı gibi kavramlar da giriyor. Şenlikle hepsini yeniden geniş ve açık mekanlarda buluşturmayı amaçlıyoruz'' diye konuştu.
Babıali'ye adını veren binanın bugün İstanbul Valiliği binası olarak hizmet vermesi dolayısıyla şenlik kapsamında valilikle ortak çalışmalar yapacaklarını da ifade eden Erinç, şenliğin açılış töreninin valilik bahçesinde yapılacağını bildirdi.



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,596 µs