En Sıcak Konular

GÖKÇEK'TEN ''ARSENİK'' AÇIKLAMASI

11 Haziran 2008 21:15 tsi
GÖKÇEK'TEN ''ARSENİK'' AÇIKLAMASI Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek İzmir'in üç ayrı yerinde su tahlili yaptırdığını, iki ayrı yerde arsenik oranlarının 39 ve 38 çıktığını, Ankara'nın içme suyunda ise bu oranın 1'in altında olduğunu söyledi.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek İzmir'in üç ayrı yerinde su tahlili yaptırdığını, iki ayrı yerde arsenik oranlarının 39 ve 38 çıktığını, Ankara'nın içme suyunda ise bu oranın 1'in altında olduğunu söyledi.
     Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski'nin, ülkesinin milli günü dolayısıyla verdiği resepsiyonda gazetecilerin, Kızılırmak suyuna dair tartışmalar ve ODTÜ Rektörü Ural Akbulut'un bugünkü açıklamalarına dair sorularını yanıtlayan Gökçek, "Söylediği doğru. Biz ODTÜ'den herhangi bir rapor istemedik. Ancak 9. ayda Kimya Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası, ki bu iki oda devamlı olarak su aleyhinde yayın yapan ve devamlı demeçler veren 2 oda, ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümüne, Kızılırmak suyunu, Kesikköprü suyunu götürerek bu suların analizini istedi. ODTÜ de bu analizi yaptı, sonra raporunu verdi. Biz bu raporları Kimya Mühendisleri Odasının internet sayfasından aldık ve kamuoyuyla paylaştık'' diye konuştu.
     Gökçek, Akbulut'un, bir televizyon kanalında, ''içilecek suda herhangi bir şey olmadığını, sadece Büyükşehir Belediyesinin bir rapor istemediğini'' açıkladığını ifade ederek, ''Dikkat ederseniz rapor tertemiz ve içilebilecek su'' dedi.
     İzmir'de üç ayrı yerde tahlil yaptırdığını söyleyen Gökçek, "İki ayrı yerde arsenik oranları 39 ve 38 çıktı. Hem de musluktan çıkan suda. Bizim içme suyunda ise 1'in altında. CHP milletvekillerine, benim hakkımda gürültü patırdı koparan odalara sesleniyorum; buradan İzmir'e gidecekler, İzmir'in suyunu tahlil ettirecekler. Eğer İzmir'in suyunda arsenik oranları buysa, bakalım İzmir'e ne yapacaklar? Yoksa ortalığı Ankara'daki gibi velveleye verecekler mi? Medya bunu haber yapmayacak. Neden? Çünkü orası CHP'li...'' ifadelerini kullandı.


Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,827 µs