En Sıcak Konular

AHMEDİNEJAD: BUSH ARTIK İRAN'A SALDIRAMAZ

11 Haziran 2008 12:20 tsi
AHMEDİNEJAD: BUSH ARTIK İRAN'A SALDIRAMAZ İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanı Geroge Bush'un görev süresinin Kasım ayında sona ereceğini, dolayısıyla ''artık İran'a saldıramayacağını'' söyledi.

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Başkanı Geroge Bush'un görev süresinin Kasım ayında sona ereceğini, dolayısıyla ''artık İran'a saldıramayacağını'' söyledi.
     Ülkenin güneyinde yer alan Çaharmahal Bahtiyari eyaletinde halka hitap eden Ahmedinejad, ABD Başkanı Bush'u İran'a saldırı planı yapmak ve mevcut hükümeti düşürmeye çalışmakla suçladı.
     İslam Devriminden sonra iktidara gelen ABD başkanlarının hepsinin, özellikle de George W. Bush'un ''İran'a darbe vurmak'' niyetinde olduğunu söyleyen Ahmedinejad, bunun için planlar yapıldığını, İran'ın komşuları Afganistan ve Irak'ın işgal edildiğini belirtti.
     ''Afganistan ve Irak'tan sonra üçüncü hedef olarak İran'ı belirlediler'' diyen Ahmedinejad, şöyle konuştu:
     ''Onların baştan beri hedefleri İran'dı. Önce İran'ın doğusunu, batısını işgal edip, oradan da İran halkına darbe vurmayı düşünüyorlardı. Çok doğru bilgilere dayanarak konuşuyorum: (ABD Başkanı Bush) Geçen yıl İran'a saldırmak için komutanlarını teşvik etti, uzun uzun tartıştı. Füzelerle saldırmayı düşündü, ama komutanları buna karşı çıktı. Hava saldırısı istedi, yine komutanları İran'a saldırmanın mümkün olmadığını ifade ederek saldırıyı kabul etmediler. Artık senin dönemin bitti, İran halkına karşı hiçbir şey yapamazsın. İran topraklarının bir santimetre karesine dahi zarar veremezsin.''
     İran'a saldırmayı planlayanların ''iyi düşünmesi'' gerektiğini söyleyen Ahmedinejad, ''İran-Irak savaşı sırasında bütün ülkenin cepheye gitmesi gerekiyordu. Ama şunu iyi bilsinler ki, İran'a saldırmaya kim cesaret ederse, ki hiç kimse buna cesaret edemez, onlara gerekli cevabı sadece Çaharmahal Bahtiyari eyaletinin gençleri verecek güce sahiptir'' diye konuştu.
     İran'ı tehditle yolundan çeviremeyenlerin başka yollara başvurduklarını söyleyen Ahmedinejad, ''Bu yıl düşmanların bize karşı komplo düzenleme yılı. Ama hedeflerine ulaşamayacaklar. Artık son kurşunlarını atıyorlar'' dedi.

Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,298 µs