En Sıcak Konular

YILDIRIM: 3 YABANCI SANTRFORDAN BİRİNİ MUTLAKA ALACAĞIZ

2 Haziran 2008 18:55 tsi
YILDIRIM: 3 YABANCI SANTRFORDAN BİRİNİ MUTLAKA ALACAĞIZ Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şu anda 3 yabancı santrforla transfer görüşmesi yaptıklarını belirterek, ''Bunlardan birini mutlaka alacağız'' dedi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şu anda 3 yabancı santrforla transfer görüşmesi yaptıklarını belirterek, ''Bunlardan birini mutlaka alacağız'' dedi.
     FB TV'de yaklaşık 2.5 saat süren ve canlı yayınlanan programda, transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Aziz Yıldırım, 3 santrfor ile görüştüklerini ifade ederek, ''Bunların ikisi hiç gazetede çıkmadı. Birini mutlaka alacağız'' diye konuştu.
     Yıldırım, yabancı oyuncu sayısının 6 artı 2 olmasına karşı olduklarını vurgulayarak, ''Bunu 8 yapalım dedik, ama federasyon kabul etmedi. Savunmada yabancılardan Edu, Lugano, Roberto Carlos var. Bu geri dörtlü Sevilla'da olsaydı onlar, onların forveti bizde olsaydı, biz Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kupayı kaldırmıştık. Sonra Alex ve Deivid var. Deivid kaliteli bir oyuncu, geçen sene çok başarılı oldu. Bu 5 yabancıdan sonra Appiah, Maldonado ve Kezman kalıyor. Appiah ile FIFA'lık bir problemimiz var. Appiah giderse Maldonado ve Kezman kalıyor. Ben 1 yabancı hakkıma da bu santrforu alacağım. 8 yabancının 2'sinin bekleyen tipte olması lazım, olmazsa huzursuzluk çıkar'' diye konuştu.
     Kezman'ın takımda kalmasını istediğini kaydeden Yıldırım, ''Çünkü Kezman iyi bir oyuncu, adapte olamadı. 2.5 milyon avro ödeyeceğim. Onu takasta kullanmayacağız'' açıklamasını yaptı.
     Aziz Yıldırım, bir yerli santrfor almayı düşündüğünü ve bu oyuncunun Türkiye dışında oynadığını söyledi.
     Aziz Yıldırım, İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu ile 4 yıllığına anlaştıklarını söyledi.
     Aziz Yıldırım, Nihat Kahveci'nin transferiyle ilgili bir soru üzerine, ''Nihat gibi kaliteli yerli oyunculardan hangisini alabilirsek, almak istiyoruz. 2012'de yabancı sayısı 6 artı 5 olacak. Ben yerli oyuncu kalitesini yükseltirsem, 16, 17, 18 yaşında yabancı getireceğim, burada büyütüp onu satacağım. Kaliteli Türk çocuklarını alıp, onlara yabancı kaliteli oyuncuları ekleyip, kontenjanın bir kısmına da genç yabancılar alacağız'' şeklinde konuştu.
     Aziz Yıldırım, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile hiçbir temaslarının olmadığını, teknik direktörleri Zico'nun avukatıyla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.
     Bu sene şampiyonluğu kaybetmeyi kabul edemediğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     ''Bizim bu takımla yürüye yürüye şampiyon olmamız lazım. Herkes kendi yanlışlarını düzeltecek. Bununla ilgili gerekli konuşmaları yapıyoruz. Anlaşabiliriz de anlaşamayabiliriz de. Ben getirdiğim zaman Zico'yu kimse tanımıyordu. Ben hep destek oldum. Çok büyük konular değil, küçük konular. Geçebiliriz, ama geçemezsek de sorun değil. Fenerbahçe'nin büyümesi için her şeyi yaparız. A ve B planımız var.''
     Aziz Yıldırım, Semih ile 2 yıllığına daha anlaştıklarını, Mehmet Aurelio ile ilgili de 1 yıl uzatma haklarını kullandıklarını ifade etti. Aurelio'ya Galatasaray'ın teklif yaptığı haberlerinin sorulması üzerine Yıldırım, ''Alabiliyorlarsa alabilirler, hiç problem değil. Benim kafamda bir oyuncu varsa, kaliteyi yükseltecekse gelsin. Hangi takımda olursa olsun. Bizim Aurelio'da 1 yıllık uzatma hakkımız var. Federasyona müracaat ettik. Oyuncunun da gönlünü alıp, olayı çözmek isteriz. O konuda çalışma yapacağız'' dedi.
     Basında yer alan Kanoute, Eto'o ve Shevchenko ile ilgili soruları da yanıtlayan Aziz Yıldırım, ''Kanoute ile ilgili ciddi bir çalışma yapmadık. Eto'o 40 milyon avro, biri alıp hediye ederse memnuniyetle kabul ederiz. Shevchenko senede 9-10 milyon avro alıyor. 3 yıllık sözleşme yapsak 30 milyon avro, bonservisine de 30 milyon avro versek 60 milyon avro eder. Bunu Fenerbahçe verebilir mi?'' diye konuştu.
     Aziz Yıldırım, kulüpten ayrılan kaleci Serdar Kulbilge'nin çok yüksek ücret istediğini, Mehmet Yozgatlı'yı da bu yüzden gönderdiklerini söyledi.
     Yıldırım, Kezman, Maldonado ve Appiah'ın şartlarına göre yabancı bir kaleci alabileceklerini açıklarken, Önder Turacı'nın da kendisini oynatmadığı için teknik direktör Zico'dan şikayetçi olup bir Rus kulübüne transfer olduğunu söyledi.
     Aziz Yıldırım, Lugano ile İtalya'nın Juventus kulübünün ilgilendiğini, ancak takımdan kimseyi vermeyi düşünmediklerini belirterek, ''Biz yatırımları yaparak geçen seneden daha kuvvetli bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye Ligi'nde yürüye yürüye şampiyon olabilen, Avrupa'da da başarılı olacak bir takım kuracağız. 7 milyon avroluk 4 oyuncu alsak, bizim bütçemizi etkilemiyor'' diye konuştu.

Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,752 µs