En Sıcak Konular

GÖKÇEK VE ASKİ YETKİLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2 Haziran 2008 13:55 tsi
GÖKÇEK VE ASKİ YETKİLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU Tüketici Hakları Derneği (THD), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında, 'görevlerini kötüye kullandıkları' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

ANKARA - Tüketici Hakları Derneği (THD), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında, 'görevlerini kötüye kullandıkları' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
     THD Başkanı Turhan Çakar, dernek adına suç duyurusunda bulunduktan sonra Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'nin, bu proje yerine bugüne kadar en az 700 milyon dolar harcayarak, 'sağlıklı olmayan Kızılırmak suyunu Ankara'ya getirdiklerini' savundu.
     Çakar, 'Ankara Büyükşehir Belediyesinin ihmali ve uzman kuruluşlar tarafından yapılmış planlama çalışmalarına uyulmamış olması' nedeniyle Ankara'ya yaklaşık 1 yıldan beri normal seviyenin çok altında kot altı suyu verildiğine işaret ederek şunları kaydetti:
     ''Kızılırmak suyunun Ankara'ya getirilmesi, Kızılırmak üzerindeki Kesikköprü Barajından sonra mevcut ve yapılacak olan hidroelektrik enerji üretim tesislerinde üretilen ve üretilecek olan elektrik enerji miktarının azalmasına neden olacaktır. Bu enerji üretim azalmasınını 15 yıllık parasal karşılığı ve oluşturacağı mali kaybın ise en az 1,2 milyar ABD Doları olacağı belirtilmektedir.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinin mevcut arıtma tesisleri Kızılırmak suyunu arıtmada yeterli olmadığından, çok ileri teknoloji getirilirse su fiyatları yükselecektir. Ayrıca Gerede suyunun getirilmesiyle de Kızılırmak sistemi atıl kalacağından kamu ayrıca zarara uğratılmış olacaktır.
     Gerek Ankara'daki su sıkıntısı gerekse Ankara'nın suyuna (dünyanın en pahalı suyu) unvanını kazandıran pahalılık, Ankara Büyükşehir Belediyesinin yönetim hataları ve keyfi yönetiminden kaynaklanmaktadır.''

Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,439 µs