En Sıcak Konular

(A) MİLLİ TAKIM, HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

2 Haziran 2008 21:37 tsi
(A) MİLLİ TAKIM, HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine hazırlanan (A) Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını bu akşam yaptığı antrenmanla sürdürdü.

NYON - 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine hazırlanan (A) Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını bu akşam yaptığı antrenmanla sürdürdü.
     Almanya kampını tamamlayarak dün İsviçre'ye gelen ay-yıldızlıların, bu akşam spor merkezinde yaptığı çalışmaya, tüm futbolcular katıldı. Arka adalesinde hafif sakatlığı bulunan Tuncay, kondisyoner eşliğinde takımdan ayrı hafif koşu yaptı.
     Kültür-fizik çalışmasıyla başlayan idmanda, teknik direktör Fatih Terim, futbolcularına iki takım halinde tam sahada kanat-hücum organizasyonlarıyla rakip savunmanın arkasına atılan toplarda gol çalışması yaptırdı. Terim, daha sonra çift kale maçta, Portekiz maçının taktik çalışmasını gerçekleştirdi.
     Terim, çift kale maçta hücum organizasyonalarının yanı sıra savunmada görev yapan oyuncularına da hata yapmaması için sık sık uyarılarda bulundu. Antrenman, iki takımın, iki kale önünde kanat ortalarına yapılan gol vuruşu ve kaleyi cepheden gören şut çalışmasıyla tamamlandı.
     Milli takımın antrenmanını izlemeye gelen ve İsviçre'de yaşayan çok sayıdaki gurbetçi de yaptıkları tezahüratlarla hem Terim, hem de futbolculara moral verdi.
     Bu arada Emre Aşık ve Servet, idmanda ayak bileklerine aldıkları darbe nedeniyle çalışmanın son bölümüne katılmadılar.
     Millilerin, bu sabah gerçekleştirilen ve basına kapalı yapılan antrenmanında da salonda kondüsyon ve ağırlık çalışması yaptığı öğrenildi.
     Milli takımın antrenmanını izlemeye gelen Türk basın mensupları, antrenmanın yapıldığı spor merkezine girişlerinde, İsviçre ve özel güvenlik güçleri tarafından sıkı bir aramadan geçirildi.
     İsviçre polisinin, Türk gazetecilerin tek tek fotoğraflarını çekmesi de dikkatlerden kaçmadı.
     Milliler, yarın sabah TSİ 11.30'da otelin salonunda basına kapalı bir antrenman gerçekleştirecek, akşam da TSİ 19.00'da, Nyon'daki spor merkezinde, 1 saatlik bölümü taraftar ve basına açık antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

ERDİNÇ VE AURELIO BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

13. Avrupa Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Futbol Takımı'nda, golcü oyunculardan Mevlüt Erdinç ve orta alanın başarılı ismi Mehmet Aurelio, basın toplantısı düzenledi.
     Nyon kenti yakınlarında bulunan ve millilerin antrenman yaptığı spor merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mevlüt Erdinç, kadroda kalmasının kendisi için sürpriz olduğunu belirterek, ''Almanya'da çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Çok iyi bir ortam vardı. Portekiz maçı için hazırlanıyoruz. Şimdilik herşey yolunda gidiyor. Bizim için ilk maç çok önemli. Bu maçı alırsak diğer karşılaşmalar kolay olabilir. Çok iyi hazırlanıyoruz ve kendimize güveniyoruz'' dedi.
     Portekiz karşısında daha önce 2 kez başarısız olduklarını vurgulayan golcü oyuncu, ''2 kere yenildik ama bu maç bizim için çok önemli. Kesinlikle kazanmak istiyoruz. Tabii ki Portekiz, Finlandiya'dan daha iyi bir takım. Ancak ilk 11'de oynarsam, yine sağ kanatta pozisyonlar bulacağıma inanıyorum'' diye konuştu.
     Milli takımdaki sistemin kendisi için değişik bir durum olduğuna dikkati çeken golcü oyuncu, ''Benim için değişik bir sistem. Sağda da oynadım. Benim için sorun değil. (A) Milli Takım için sağ kanatta seve seve oynarım. Ben sağ kanat oynarsam, Portekiz'e karşı elimden geleni yaparım. Benim için sağ kanatta oynamak zor değil. Çünkü orada da oynamaya alışkınım. Kendime güveniyorum'' dedi.
     Basın toplantısına katılan milli takımın başarılı orta alan oyuncusu Mehmet Aurelio ise Almanya'da iyi bir hazırlık kampı geçirdiklerini belirterek, hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyledi.
     Aurelio, hazırlık maçlarında eksiklerini görme fırsatı bulduklarını dile getirerek, ''Bizim grup, zor bir grup. Ancak bizim takım da çok iyi. Portekiz çok önemli bir futbol ülkesi. Türk Milli Takımı da önemli bir takım. Böyle bir karşılaşmada şansı olduğunu düşünüyorum. Şimdi hedefimiz gruptan çıkmak'' dedi.
     Hamit Altıntop'un sakatlığı bulunduğunu hatırlatan milli oyuncu, ''Hamit'in sakatlığı var. Çok iyi oyuncu. Hamit'in yerine başka bir oyuncu oynar. Eksiksiz oynarsak, tabii ki daha iyi olur. Hamit'siz oynamak durumunda kalırsak da elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.
     Aurelio, bundan önceki maçlarda Portekiz'in sevindiğini, ancak kendilerinin bunu değiştirmek için çaba sarfedeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Bundan önce 2 kez Portekiz sevinmiş olabilir. Türkiye ciddi bir takım. İyi hazırlandık. Bundan önceki sonuçları değiştirmek için buradayız. Türkiye, 2002 Dünya Kupası'nda iyi işler başardı. Sonra katılmak için çok çalıştı, ama olmadı. Bunu da başaracağımıza inanıyorum.''



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,864 µs