En Sıcak Konular

ÇGD'NİN ''2007 BAŞARILI GAZETECİLER ÖDÜLLERİ'' SAHİPLERİNİ BULDU

30 Mayıs 2008 23:20 tsi
ÇGD'NİN ''2007 BAŞARILI GAZETECİLER ÖDÜLLERİ'' SAHİPLERİNİ BULDU Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD), ''2007 Başarılı Gazeteciler Ödülleri'' törenle sahiplerini buldu.

ANKARA - Çağdaş Gazeteciler Derneğinin (ÇGD), ''2007 Başarılı Gazeteciler Ödülleri'' törenle sahiplerini buldu.
     ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, ÇGD Lokali'ndeki törende bir meslek örgütü için 30 yılın önemli bir süre olduğunu ifade ederek, ÇGD'nin 30. kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirtti.
     Abakay, bir kuruluşun ancak insan hakları, evrensel değerler ve demokrasiyi yaşatarak kalıcı olabileceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''ÇGD, bu ilkesel tavırlarından 30 yıldır taviz vermedi. ÇGD, ne dün ne de bugün hiçbir siyasi partinin, hiçbir ekonomik gücün güdümünde olmadı, olmayacak. ÇGD'nin gücü de buradan gelir. Biz, eski genel başkanlarımızdan, üyelerimiz Uğur Mumcu, Recai Ünal gibi insanlardan bu mirası devraldık. 30 yıllık yürüyüşümüzde destek olanlara teşekkür ederiz. Türk Ceza Kanununun 301. maddesi yüzünden gazeteciler mahkemelerde sıraya giriyorsa, iktidar işi muhalefetin telefonlarını dinlemeye kadar vardırdıysa ÇGD'ye ihtiyaç vardır. İçişleri Bakanı 'Güvenlik güçlerini yıpratmayalım' diyor. Biz onların nasıl canla başla çalıştıklarını biliyoruz. Hrant Dink cinayetinde, cinayeti nasıl önlemediklerini biliyoruz. İşte bu nedenlerle bugün ÇGD'ye, demokrasiden, bağımsızlıktan yana örgütlere dünden daha çok ihtiyaç var.''
     Abakay'ın konuşmasının ardından başarılı gazetecilere ödülleri verildi. Türk basın tarihine ilişkin çalışmaları nedeniyle ''ÇGD Özel Onur Ödülü''ne layık görülen gazeteci yazar Doç. Dr. Orhan Koloğlu, ödülünü DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'den aldı.
     Cumhuriyet gazetesinden Murat Kışlalı ve Emine Kaplan ''Uğur Mumcu Ödülü''nü aldı.
     Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya, ''Mustafa Ekmekçi Ödülü''nü Ekmekçi'nin eşi Aldoğan Ekmekçi verdi.
     ''Mahmut Tali Öngören Ödülü''ne layık görülen NTV'den Adnan Gerger, ödülünü CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek'in elinden aldı.
     ''Rafet Genç Ödülü''nü, Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan, SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gülcegün'den aldı.
     ''Haber'' dalında Sabah gazetesinden Veysi Sağlam ödülünü, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Bengi'nin elinden aldı.
     Taraf gazetesinden Arzu Çakır Morin'e ödülünü, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Hıdır Göktaş verdi.
     ''Röportaj'' dalında Birgün'den Özlem Zorcan'a ödülünü Küba'nın Ankara Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal verdi.
     ''Araştırma-Ropörtaj'' dalında da Bizim Gazete'den Sabine Erkuş ve Nihal Kocabay ödüle layık görüldü.
     ''Fotoğraf'' dalında Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğünden Cem Özdel'in ''Siniyle Kayak Keyfi'', Turkish Daily News'den Selahattin Sönmez'in ise ''Toprak Ana'' adlı fotoğraflarıyla ödül aldığı gecede, ''Karikatür'' dalında Referans gazetesinden Turgay Karadağ, ''Sayfa Düzeni'' dalında Turkish Daily News'den Sertaç Bala ve Hürriyet Ankara'dan Hikmet Uçar ödüle layık görüldü.
     ''Televizyon Programı'' kategorisinde ise TV24'ten Yaşar Taşkın Koç, CNN Türk'ten Soner Yalçın, TRT'den Alican Özinanır, Olay TV'den Gökhan Küçükkaplıdağ, ''Radyo Programı'' dalında TRT Ankara Radyosu'ndan Funda Celasun'un ödüle layık görüldüğü gecede, ''Özel Dayanışma Ödülü'' Gündem gazetesine verildi.
     AA iç Haberler Müdürlüğü muhabirlerinden Ferhat Demircan ''Başkentte Ulaşım Çıkmazı'' başlıklı haberiyle ''Kent Haber'' dalında ödüle layık görüldü.
     Törende ayrıca Siirt Mücadele gazetesinden Cumhur Kılıççıoğlu, Eskişehir Sakarya gazetesinden Burcu Durmuşoğlu ''Haber'', Eskişehir Anadolu Üniversitesi Haber Merkezi'nden Sevil Köse ''Özendirme', Bafra Haber gazetesinden Göksu Koç ''Makale'', Anayurt gazetesinden Ali Cevat Uğraş ''Fotoğraf'' dalında ''Yerel Basın'' ödüllerini aldı.


Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,809 µs