En Sıcak Konular

BABACAN: BELGE BİZİ TATMİN ETTİ

26 Mayıs 2008 23:40 tsi
BABACAN: BELGE BİZİ TATMİN ETTİ Babacan ve beraberindeki heyet, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısına katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, onaylanan AB ortak tutum belgesini tatmin edici bulduklarını, ancak müzakere sürecinin farklı aşamalarında sürekli ''katılım'' kelimesiyle ilgili müdahalelerde bulunulmasının rahatsız edici olduğunu söyledi.
     Babacan ve beraberindeki heyet, Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısına katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.
     Ali Babacan, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havaalanında düzenlediği basın toplantısında, bugün AB Dışişleri Bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyinde onaylanan ortak tutum belgesini değerlendirdi.
     Belgenin hazırlığı sırasında bazı sorunlar yaşandığını kaydeden Babacan, ''Bazı üye ülkeler, bizim tam üyelik hedefimizi aşındırmayla alakalı bazı çabalar gösterdiler, doğrudur. Ancak diğer ülkelerin, dönem başkanlığının yine Türkiye'nin tam üyelik hedefinin açık seçik korunmasıyla alakalı ayrıca mücadelesi söz konusu oldu ve sonunda ortaya çıkan belge bizi tatmin eden bir belgedir'' diye konuştu.
     Babacan, ortak tutum belgesinde Türkiye'nin üyelik hedefinin açıkça zikredildiğini vurgulayarak, yarın yapılacak toplantıda AB'nin bu ortak pozisyon belgesinin dönem başkanlığı tarafından gündeme getirileceğini ve belgenin AB müktesebatının bir parçası olacağını belirtti.
     Toplantı çerçevesinde dönem başkanının ve genişlemeden sorumlu komiserin birer konuşma yapacağını da söyleyen Babacan, ''Bizim bütün bu belgelerle alakalı yine kendi hazırlıklarımız vardır, kendi konuşmamız olacaktır'' dedi.
     Sorunsuz bir toplantı olmasını beklediğini de ifade eden Ali Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Geçen haftalarda bazı sıkıntılarımız oldu, bazı riskli alanlar oluştu, fakat bunların tamamını bu akşam itibarıyla aşmış durumdayız. Ancak kuşkusuz, müzakere sürecimizin farklı aşamalarında sürekli olarak bu 'katılım' kelimesiyle alakalı olarak müdahaleler bizi rahatsız etmektedir. Bu, AB'nin temel ilkelerinden biri olan ahde vefa ilkesiyle uyumlu bir tutum değildir, bunu da her fırsatta muhataplarımıza açıkça belirtiyoruz.''


Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,997 µs