En Sıcak Konular

'OZON TABAKASINA ÇÖZÜM' İDDİASI

26 Mayıs 2008 11:13 tsi
'OZON TABAKASINA ÇÖZÜM' İDDİASI Bor'dan üretilen motor yağlayıcılarının tüm dünyadaki araçlarda kullanılması halinde, ozon tabakasındaki deliğin 20 yıl içinde kapanacağını iddia edildi.

NNT Nano Teknoloji AŞ Bor Power Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, bor madeninden ürettikleri motor yağlayıcılarının tüm dünyadaki araçlarda kullanılması halinde, ozon tabakasındaki deliğin 20 yıl içinde kapanacağını iddia etti. Arvas, çeşitli yurt içi ve yurt dışı bilimsel araştırma merkezlerinde yapılan tetkikler sonucunda, bor madeninden üretilen ürünlerin, bütün araçlarda egzoz gazını yüzde 15 oranında azalttığının tescillendiğini söyledi.

Arvas, çeşitli yurt içi ve yurt dışı bilimsel araştırma merkezlerinde yapılan tetkikler sonucunda, bor madeninden üretilen ürünlerin, bütün araçlarda egzoz gazını yüzde 15 oranında azalttığının tescillendiğini söyledi.

Türk teknoloji firması tarafından üretilen ürünlerin dünya insanına katkı sağlamasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Arvas, şöyle konuştu:

''Firmamızın ürettiği bor ürünlerinin dünyadaki tüm araçlarda kullanılması halinde, ozon tabakasındaki delik 20 yılda kapanacak. Bunu biz söylemiyoruz. Bu güzel gelişmeyi Teknik Gözetim Kurumu (TÜV) ve Alman Araştırma Merkezi (BAM) tescilledi. Bor madeni dünya çapında insan sağlığında büyük rol oynayacağı kanıtlanmış oldu. Türk teknolojisi, dünyayı kurtarmaya aday. Gurur veriyor. Dünya ilgi gösteriyor.''

-''KAMUOYU CİDDİ İŞLERE KULAK ASMIYOR''

Borun Türkiye için çok önemli bir maden olduğunu belirten Arvas, kamuoyunun borun önemini anlamak istemediği belirterek, şöyle konuştu:
''Bütün ülkelerde bizi ciddiye allıyorlar. Ancak Türkiyede kamuoyu ciddi işlere kulak asmıyor. Türkiye'de kamu oyu siyasi ve gereksiz konularla ilgilendiği için bilimsel bilgilerle ilgilenmiyor, Türkiye kendi teknolojisine sahip çıkmalı.''

- BOR DÜNYA İÇİN EN TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARININ BAŞINDA

NNT Nano Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Akın da borun temiz enerji ürünlerinin başında geldiğini belirtti.
Global ısınmayla birlikte sanayi ve enerji üretimi yerlerinin atmosfere sera gazı salınımı yaptığını anlatan Akın, şunları kaydetti:
''Doğadaki hidrojen ise sıfır zararlı bir elementtir. Bu nedenle hidrojen gibi doğayı kirletmeyen elementlerle bir takım çalışmalar hızlandı. Hidrojen depolanamadığı için çok pahalıya mal olan bir enerji kaynağı. Bu nedenle burada bor devreye giriyor. Borun elementler ve moleküler yapısıyla hidrojen bileşenleri enerji üretiminde kullanıyor. Böylece bor dünya için en temiz enerji kaynaklarının başında gelmektedir.''
Olağanüstü özellikleri bulunan ve NNT Ar-Ge tarafından üretilen ileri teknoloji ürünlerinin doğa dostu ürünler olduğunu ifade eden Akın, ''Bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor, metal yüzeylerde oluşan sürtünmeyi, aşınmayı ve korozyonu düzenli olarak azaltır. Bu özellikleri, ham madde fiyatlarının yüksek olduğu günümüz şartlarında maliyet avantajları sağladığı gibi çevre kirlenmesini de azaltarak, doğaya katkıda bulunmaktadır'' diye konuştu.

NNT A.Ş.'nin internet Sitesi'nde Açıkladıkları Kuruluş Amaçları ve Hedefleri:

       NNT A.Ş., yabancı ortağı olmayan %100 milli,cumhuriyet tarihimizde ilkleri gerçekleştirmiş, teknoloji üreten bir Nanoteknoloji firmasıdır.

       1992 yılında Fizik, Kimya, EkoEnerji ve malzeme bilimi uzmanlarından oluşturduğu beyin takımıyla zahmetli ve masraflı bir yolculuğa çıkan icra kurulu Başkanımız Cafer AKIN, bilim ve teknolojiye yapılacak yatırımın ülkemizin ve insanlığın geleceğine hizmet anlayışıyla, sabırla ve yılmadan yaptığı 17 yıllık çalışmalar sonunda göğsümüzü kabartarak 22 adet başarılı ve alternatifsiz nanoteknoloji projesine imza atmıştır.

       KNOW-HOW ‘ u şirketimize ait olan detanasyon – şoklama metodu ile Dünya’da ilk defa Angstrom ve Nano ölçekli (MCDP) NanoBor Elmas kristalleri ile Carbon nano tüplerini üreten firmamız, Amerika California, İngiltere Oxford ve Avrupa üniversitelerinde, fizik kanunlarını zorlayan teknolojik bulgularımız makalelere konu olmaya başlamıştır.

      NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AR-GE San. Tic. A.Ş. 17 yıl önce kurulurken,                 “ NANOTEKNOLOJİ “ Dünya bilim çevrelerinde, insanlığın geleceğini şekillendirecek faktörlerin başında, bir bilim dalı olarak makalelere ve Kurgu – Bilim yorumlara konu olmaktaydı. Baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojik süreç bugün için göstermiştir ki, “NANOTEKNOLOJİ” insanlığın geleceğini belirleyici unsurların birincil faktörü olduğu,. Dünya siyasi önderlerinin ve Bilim otoritelerinin gündemlerinin ana başlığını oluşturmaktadır. Gelecekte ekonomik refahın Nanoteknoloji’ ye sahip ülke toplumlarında olacağı gerçeğiyle, siyasi ve ekonomik master planlar uygulamaya konularak milyarlarca dolar bütçeleri olan Nanoteknoloji Projeleri ve AR-GE leri baş döndürücü bir hızla çalışmalarını sürdürmektedirler. Dünya’nın gelişmiş ülkeleri çok iyi biliyorlarki 21. asrın teknolojisi olan Nanoteknolojide başarılı olanlar “EFENDİ” yani yöneten, başarısız olanlarda “KÖLE” yani yönetilen olacaktır.

       Binlerce yildir esaret görmeyen Türk Milleti’de tarihi misyonundan gelen enerjisini, ülkemizin yetiştirmiş olduğu, içerde ve dışarıdaki değerli bilim adamlarımızın koordine edilerek bu yarışta bende varım diyebilmelidir. Yani daha onlarca NNT Nanoteknoloji firmalarının Nanoteknolojik yarış kulvarında yerini almasını sağlayarak, millet olarak hepimizin ulusal görevlerimizdeki enerji ve hassasiyetimizi bu konu üzerine yoğunlaştırmalıyız.

       Biz NNT çalışanları ve yöneticileri olarak Nanoteknolojinin gelecekte dünya ekonomisinde oynayacağı önemli rolü öngörerek 17 senedir çalışmalarını ve yetırımlarını bu alanda yoğunlaştırmaya başlamıştır. Bordan yüksek katma değerli nanoteknoloji projelerinin yatırımlarına başlayan firmamız devlet,üniversite ve özel sektör iş birliği çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarına büyük özen göstermekte, Nanoteknolojideki başarılı vizyonunu ve alternatifsiz Nanoteknoloji ürünlerini dünyanın gelişmiş ülkelerine kabul ettirerek ihracat yapmakta ve ulusumuza bir onur yaşatmaktadır.

      Geleceğin Türk insanı, yönetilen değil, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Nanoteknolojideki başarılarıyla YÖNETEN ler safındaki yerini koruyacağına inancımız sonsuzdur.

 NNT Nanoteknoloji



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,209 µs