En Sıcak Konular

BAYKAL: ''TELEKOM'UN SATIŞI, FACİADIR''

13 Mayıs 2008 16:50 tsi
BAYKAL: ''TELEKOM'UN SATIŞI, FACİADIR'' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Telekom'un satışının, ''Bir büyük olay ve facia'' olduğunu ileri sürdü.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Telekom'un satışının, ''Bir büyük olay ve facia'' olduğunu ileri sürdü.
     Baykal, CHP TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Telekom'a ilişkin özelleştirme uygulamalarını eleştirerek, ''AKP iktidarının konuşulacak çok uygulaması'' olduğunu belirtti.
     Deniz Baykal, ancak Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin uygulamasının, sadece bugün değil, gelecekte de çok konuşulacağını savunarak, ''AKP iktidarda kaldığı sürece konuşulacak demiyorum. AKP iktidardan gittikten sonra da çok konuşulacak. Bunu unutturmaları mümkün değil. Fevkalade önemlidir. Türkiye'nin de geleceğinde de çok konuşulacak konudur'' dedi.
     Baykal, Türk Telekom'un satışının büyük bir olay olmanın ötesinde bir facia olduğunu belirterek, ''Telekom'un satışı bugün ortaya çıkmıştır ki gerçekten bir faciadır'' diye konuştu.
     Türk Telekom'a ilişkin politikanın, özelleştirme uygulaması anlayışı içinde mazur gösterilemeyeceğini, ülke yararıyla da temellendirilemeyeceğini iddia eden Baykal, Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesinin, 2005 yılında Hariri ailesine ait Oger Telecom'a 6.6 milyar dolara satıldığını anımsattı.
     Baykal, Telekom'un, her yıl ödenmesi öngörülen taksitten fazla satın alanlara kar getirdiğini ifade ederek, ''Çayın taşıyla çayın kuşunu vuruyorsunuz. Telekom'un geliriyle Telekom'u alana hediye ediyorsunuz. Çok açık. Böyle alışveriş olur mu?'' dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, demokrasi konusundaki inançlarının teyidine ihtiyaç hissetmediklerini belirterek, ''Türkiye ve Avrupa'daki herhangi bir mercinin, CHP'nin demokratlığı konusunda vize verme hakkını kabul etmiyoruz'' dedi.
     Baykal, Sabah-ATV satışıyla ilgili gensoru önergesi vereceklerini bildirdi.
     İktidarın, neyi, nasıl yaptığının ortaya çıkması gerektiğini ifade eden Baykal, ''Yarın bunu (önergeyi) vereceğiz, önümüzdeki haftaya da satışı bütün boyutuyla konuşma imkanı bulacağız'' dedi.
     Baykal, ihaleye 7 firmanın ilgi gösterdiğini, son aşamada 2 firmanın çekildiğini anımsatarak, bunun sorgulanması gerektiğini belirtti.
     ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çekilen bu 2 firmayla temas kurdu mu, çekilmelerini telkin etti mi?'' diye soran Baykal, ''Türkiye'nin bu soruyu soracağını, Erdoğan'ın da buna cevap vereceğini'' kaydetti.
     Deniz Baykal, Erdoğan'ın, herhangi bir ihalede, Türkiye için önemli, büyük bir yatırımı gerçekleştirmek üzere ülkeye gelen yabancı firmaya ''Onunla ortak girme, filanla gir, onu bırak, falanla anlaşırsan, işin yürür'' deyip demediğini sordu.
     Sabah-ATV satışında Halkbank ve Vakıfbank'ın 375'er milyon dolar verdiğini anımsatan Baykal, 3 yıllık ödemesiz sürenin uygulanabileceği krediye ''proje kredisi'' denildiğini söyledi.
     ''Bunun hukuki, siyasi bir sonucu yok mu? Bunların olmasını doğal mı karşılayacağız? Türkiye'nin soyulmasına seyirci mi kalacağız?'' diye soran Baykal, bunların, lafazanlıkla örtbas edilecek olaylar olmadığını ifade etti.
     Baykal, ''Başbakan, bu konularda hesap vermelidir, hiç kaçamaz. Dokunulmazlıklar seni korumaya yetmez. Parlamentodaki siyasi çoğunluğun, soruşturmayı engelleyecek bir siyasi desteğe sahip olman, sanma ki bunun soruşturulmasını engeller'' diye konuştu.

Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,372 µs