En Sıcak Konular

BAHÇELİ: AKP'NİN TESLİMİYET POLİTİKASI GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

13 Mayıs 2008 13:00 tsi
 BAHÇELİ: AKP'NİN TESLİMİYET POLİTİKASI GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ Bahçeli, ''Yargı reformu hazırlıklarının, kamuoyundan önce AB'ye sunulması, AKP hükümetinin tam ve mutlak teslimiyet politikasını gözler önüne sermiştir'' dedi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Yargı reformu hazırlıklarının, kamuoyunda tartışmaya açılmadan AB'ye sunulması, AKP hükümetinin tam ve mutlak teslimiyet politikasını gözler önüne sermiştir'' dedi.
     Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Bahçeli, Türkiye'nin milli ve manevi değerleri etrafında süregelen tartışma ve polemiklerin son günlerde yeni boyut ve yoğunluk kazanmasını, milletin ibretle izlediğini ifade ederek, ''Bu tartışmalara AB'nin de fiilen müdahil olması ve Brüksel müfettişlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri hakkında uluorta küstahça beyanlarda bulunmaları, gerilim yüklü ortamı daha da ağırlaştırmıştır'' dedi.
     Bahçeli, şöyle konuştu:
     ''Türk toplumunu, 'liberal demokratik güçler', 'Müslüman demokratlar', 'aşırı laikler' ve 'otoriter milliyetçiler' gibi karşıt gruplara bölen AB, sözde karşılaştırmalı siyaset bilimcileri; Türkiye'de yaşanan krizleri bunlar arasındaki güç çatışmasına dayandırmakta, bu duruma gelinmesinin en büyük sorumlusu olan AKP'yi hala, demokrasinin tek teminatı olarak gösterebilmekte ve bu garabeti de Türkiye'ye, Venedik kriterleri, çağdaş demokrasi standartları, Avrupa hoşgörü vizyonu gibi süslü ambalajlarla pazarlamaya çalışmaktadır. Kapatma davasını, Müslüman bir ülkede demokrasi ve laikliğin yürüyüp yürümeyeceğinin bir göstergesi haline getirerek adalet mekanizmasına baskı yapmayı amaçlayan Avrupa Birliği, bu amaçla laiklik ilkesine de el atmıştır.''
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de laikliğin zorla dayatıldığını söyleyen AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun kapatma davasını, nüfusun çoğunluğu Müslüman bir ülkede gerçek demokrasinin bulunup bulunmayacağının ölçüsü olacağını söyleyerek AK Parti'ye koltuk değneği olmaya çalıştığını bildirdi.
     ''Avrupa Birliği'nin, bu süreçte bütün çabası, her dayatmasını karşılamaya amade Adalet ve Kalkınma Partisi'ne siyasi paratonerlik yapmak olmuştur'' diyen Bahçeli, ''Avrupa'nın vesayetini son sığınma limanı olarak görmek ve siyasi geleceğini kurtarmak için kapı kapı dolaşarak merhamet ve lütuf dilenciliği yapmak, bir siyasi partinin düşebileceği en utanç verici durumdur'' dedi.
     Bahçeli, yargı süreci sonunda AK Parti'nin kapatılmaması yönünde bir kararın çıkması halinde bundan memnuniyet duyacaklarını ancak hiç bir siyasetçinin, siyasi partinin vazgeçilmez ve alternatifsiz olmadığını söyledi.
     Konuşmasında ekonomik gelişmelere de değinen MHP Lideri Bahçeli, şöyle konuştu:
     ''Artık söyleyecek yalanı, uyduracak mazereti kalmayan bu zihniyet için yolun sonuna gelinmiştir. Beş yıldır bir türlü ulaşılamayan ekonomik hedeflerin bahanesini küresel ekonomide, Merkez Bankasının kararlarında, petrol fiyatlarının artışında aramaya çalışan hükümetin başarısızlığı saklanamayacak boyutlara ulaşmıştır.''

Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,057 µs