En Sıcak Konular

Abdulkadir Ertürk

Er-Türk'ün Penceresi
Abdulkadir Ertürk
1 Mayıs 2010

26 SANTİMLİK PARAVAN



 

             26 Santimlik paravan mı olur diye sormayın; Olur hemde bu 26 santimlik paravan koskoca Türkiye'yi kaplar, olup bitenleri gözlerden uzak tutar. Son günlerde AKP bu 26 santimlik paravanı ortaya koyarak, Ülkemizdeki gerçek gündemi gözümüzden kaçırmıştır.

           Yedi yıllık iktidarlarında hiç yanaşmadıkları hatta gerekli çoğunluk olan 367 yi bulduklarında bile akıllarına getirmedikleri 12 Eylül Anayasası, gündemi değiştirmek adına gündeme alınmıştır. Çok iyi hatırlıyorum Başbakan Recep Teyyip Erdoğan İktidara geldiklerinde üç yıl sabredin ondan sonra oh diyeceksiniz demişti aradan yedi yıl geçti maalesef oh diyemedik .  

          Şöyle 26 santimlik paravanı kaldırıp bir bakalım. Ne görüyoruz? Gittikce artan terör, hergün fidanlarımız karatoprağa düşüyor. Bunlar açılımın meyveleri. evine ekmek götüremiyen aile reisleri, çocuğunun isteğini yerine getiremediği için çocuklarının yüzüne bakamayan anne babalar, Çocuklarının Dersane parasını ödeyemeyip hapse giren anne ve buna tahammül edemeyerek intihar eden bir genç. İflas edip bunalıma girerek intihar eden işadamları. Kredi kartı borcu yüzünden intihar eden insanlar.      

          Geçenlerde bir Milletvekili ayakkabı boyayan bir çocuğa ayakkabı boyattığı için üzüntüsünü belirten Milli Eğitim Bakanı nedense Uşak' ta Foseptik çukuruna düşen Umut için, siirt'te yaşanan olaylar ve diğer Yatılı Bölge İlköğretim Okullarında ki iğrenç olaylar da sesiz kalmış. Boyacı çocukta üzüntüsünde samimi olsaydı, bakan bu olaylar karşısında derhal istifa etmeliydi.

            Hani başbakanımız bazen der ya nerdeeeen nereye gerçekten de bakıyorum da şu Tv kanallarına başbakanı haklı buluyorum. Bir zamanlar Başbakanımın hocası Kanallardan lağım fışkırıyor diyerek televizyon proğramlarını işaret etmişti. O yıllar sadece yılbaşı günleri gece saat 24 te dansöz çıkardı, artık günün yirmi dört saatinde çıkıyor. Proğramları artık ailecek seyredemez olduk. RTÜK denen bir kurum var bunları denetlemesi gerekiyor ama nerde, adamlar harcirah almaktan Televizyon proğramlarını denetlemeye zaman bulamıyorlar. Yeter ki iktidarı eleştirme. O zaman RTÜK değil iki maliye müfetttişi devreye giriyor. Ülkemizdeki ahlaksızlığın kaynağı Televizyon proğramları biran önce kontrol altına alınmalı bence bu Anayasadan daha önemli.

            Gelecekte terörün son bulduğu , akşamleyin evine mutlu dönen aile reisleri, ailecek oturup seyredebileceğimiz, gelenek ve göreneklerimize uygun proğramlar seyrede bileceğimiz,  bir Türkiye görmek ümidiyle.



Bu yazı 3,126 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 31 Mayıs 2010 Taşları Bağladılar Köpekleri Saldılar.
    • 1 Mayıs 2010 26 SANTİMLİK PARAVAN
    • 16 Nisan 2010 MERHABA

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,651 µs