En Sıcak Konular

Hakverdi Murat Merdamert

Mefkure
Hakverdi Murat Merdamert
2 Kasım 2009

Ahmet R.Yılmaz MHP'yi Dingo'nun Ahırı mı Zannediyor?



 Son sözü en başta söyleyeyim.
1999 yılından beri MHP Genel Merkezi'yle bazı konularda fikren ters düşerim.
Buna rağmen MHP harici hiç bir parti beni heyecanlandırmaz.
Benim için MHP'nin varlığı,Türkiye'nin varlığı kadar elzem bir konudur.
*****
MHP siyasi bir kurumdur,Genel Başkan ve kadrosu tarafından yönetilir.Genel Başkanı Ülkücü İrade'nin görev verdiği delegeler seçer.
Devlet Bahçeli o koltuğa silah zoru ile gelmemiştir.
Cebren ve hile ile gelmemiştir.
Seçimle gelmiştir,öyle uygun görülürse seçimle gider.
Sevmeyebilirsiniz,
Edepsizlik,saygısızlık yapamazsınız...
*****
Bu yazı asla ve kat'a bir Bahçeli savunması veya tarafgirliği de değildir.
*****
Bir işadamı çıkmış,"MHP Genel Başkan adayıyım" diyor.Mevcut Genel Başkana çok ağır hakaretler ederken,kendisini "3 Hilal 3 Makam Değişim Hareketi Lideri" olarak lanse ediyor.
Bir çok şehrin giriş ve çıkışındaki panolarda reklamı var.
Toplantılarında,İnternet sitesi'nde ve basın duyurularında,"Ülkücüler"in  hoşuna gidecek "jargon" kullanıyor.
Bu çıkışı Ramız Ongun yapsa anlarım,
Musa Sedar Çelebi yapsa sayarım,
Ama,2002 seçimlerinde İsmail Cem’in Yeni Türkiye Partisi’nden Kocaeli 2. sıra adayı olarak seçime girmiş,daha bir kaç ay öncesine kadar Abdullatif Şener'in parti kurma çalışmalarında aktif rol almış,MHP ile olan bağı 2005 yılında- İsmail Köse'nin bir yıl önceki daveti sonucu- üye kaydı ile resmileşmiş biri, "benim param var istediğim partiden aday olurum,istediğim partiye genel başkan" derse,anlamam,saymam,umut beslemem.
Hele bu aday(!) “40 yaşında yüreği Türk ve Müslüman olan, fakat meselelere Yahudi gözüyle bakabilen bir adam oldum” diyor ise bir daha düşünürüm.
Sahibi olduğu Şirket,İsrail İnşaat sektörünün %10’una hakim ise biraz daha fazla düşünürüm.
Bu şirket,İsrail Savunma Bakanlığı ve İsrail Hava Kuvvetleri Binası’nı inşa etmişse,Gazze saldırıları şirketin inşa ettiği binalardan yönetilmişse bu sefer dehşete düşerek düşünürüm.
Son günlerde ilişkileri ayyuka çıkınca İsrail'i ve özellikle ABD'li Yahudileri eleştirmeye başlaması da düşüncelerimi değiştirmez.
2005 yılında girdiği MHP'den 2007'de ayrılırken Devlet Bahçeli'ye geri gelip Genel Başkan olacağını söylemiş, Genel Başkan seçildikten sonra da Türkiye'de yüzde 40 oy alacağını iddia ediyor.
Bu ne hız?
******
Hakkında yazdığı yazılar yüzünden telefonda tehdit ve hakaretlere maruz kalan Odatv.com'dan Barış Terkoğlu'nun şöyle bir tespiti var:
"Ahmet Reyiz Yılmaz’ın bütün metinlerini okuduktan sonra propaganda estetiğinin fazlası ile Yahudi mistisizmini çağrıştırdığını söyleyebiliriz. Propaganda materyallerinin çoğunda görebileceğiniz dini sözlerin büyük çoğunluğu Tevrat hikayelerinden alınma. "
Misal vermek gerekirse;
“24 yaşında çıktığım İsrail yolculuğundaki zorlu mücadelede, Rab'bin ilk dokunuşu”.
“Her sıkıntı ve kederde Rab'den bize uzanan bir el muhakkak vardır ".
"Ben sadece Rab'be ve sizin ona olan inancınıza güveniyorum"
Biz Yaradan'a "Allah" deriz.
Bazılarımız "Tanrı" da der,
"Ya'Rab" veya "Yarabbî" diye seslendiğimiz de olur.
"Mevla" da deriz, "Hüda" da..
Ama asla "Rab" şöyle dedi,"Rab" böyle istedi demeyiz.
''Rab'' Kur'an'da ,Rabbim,Rabbi,Rabbin,Rabbiniz şeklinde zikredilir,biz müslüman Türkler "Rab"bı isim tamlamasında kulanırız,özel isim olarak kullanmayız.[Alemlerin Rabbi (Sahibi-Timar edicisi) Allah'tır]
*****
Rus-İran-Çin ittifakına karşı
İsrail-ABD-Türkiye İttifakı'nı savunuyor
Hangi partiden aday olduğunu bilmiyor mu?
Barış Terkoğlu,Yılmazı,"Milliyetçi parti için fazla İsrail yanlısı" buluyor.
Kesinlikle öyle....
*****
Şöyle bir sloganı var:
"MHP'nin 40. yılında
40 yaşında bir liderle
% 40 oyla iktidara talibiz.
4O yılda yapılamayanların
40 katını yapmaya var mısınız?"
Beyefendi'yi Bahçeli kesmemiş
Başbuğ Türkeş'ı de aşmış (!)
*****
Sonra da
"12 yıl boyunca Türk İslam sentezinden neden uzaklaşıldı? Başbuğ Merhum Alparslan Türkeş’in çizgisi neden terk edildi? diye soruyor?
"Delegenin kararı ile MHP Türk İslam sentezine geri dönecek...." diyor.
Çok merak ediyorum.
Başbuğ'u hiç okumuş mu?
Kitaplarının sayısından haberdar mı?
9 Işık'ı kaç dakikada sayar ya da sayabilir mi acaba?...
Kaç ülkücü şehidin ismini ezbere bilir?
******
Bu davanın adı ''Türk-islam Ülküsü''dür!
Türk-İslam Sentezi" tabiri hareketin ilk yıllarında kullanılmış olup özellikle Seyyit Ahmet Arvası'nın ''Türk -İslam Ülküsü'' adlı eserinden sonra,davaya gönül verenler tarafından bir daha telaffuz edilmemiştir..
Sentez; tez-antitez-sentez önermesiyle ortaya çıkan çeşitli unsurları veya fikirleri bir araya getirme, bir bütün içinde birleştirmedir.
Neticede tez-antitez sonucu varılan sentez de bir tezdir ve karşısına bir gün mutlaka bir antitez çıkacaktır.
Ne Türklük bir tezdir ne de İslam ona karşı antitez.Bu sebepten Ülkücülük bir sentez değil tarihi bir vakıâdır.
Ülkücü Hareket dışında olup,Ülkücü Hareket'i anlatırken bazı yazarların vurguladığı "Türk -İslam Sentezi" tabirini,ne yazık ki Ahmet Reyiz Yılmaz da kullanıyor.
******
Halen Genel Başkanlık vazifesini  sürdüren Devlet Bahçeli ile öne çıkan iki diğer Genel Başkan adayının geçmişte,gerek Ülkücü Hareket'te gerekse MHP'de aktif görev aldıkları biliniyor*.
Ahmet Reyiz Yılmaz'ın öz geçmişine ait başarıları hep iş hayatı ile ilgili.Siyasi çalışmalarına örnek olarak,bir dönem MHP Grup Başkanvekiliği yapmış İsmail KÖSE tarafından 2004 yılında MHP’ye katılma daveti alması,MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ ile bir araya gelmesi  ve bu görüşmeden sonra Bahçeli’nin onayı ile 2005 yılında Çankaya ilçesinden parti üyesi olması görülüyor.
Yılmaz 2005-2006 yılları arasında MHP Genel Merkezi’nde TBMM ve Hükümet İzleme Komisyonu’nda ekonomi ve dış politikadan sorumlu olarak İsmail Köse Başkanlığında çalışmalar yapmış ve 2007'de kend isteği ile partiden ayrılmış.
Kısaca Ülkücü Hareket'in hiç bir noktasında vazife almamış biri olarak,topu topu MHP'deki  iki yıllık siyasi geçmişiyle,''Ülkücü Hareket''e yön vermek iddiasıyla yola koyulması hayret verici olduğu gibi,parti delegesi olmadığı halde Genel Başkanlık hayalleri kurması da tam bir garabet.
MHP Genel Başkanlığı için ya delege olmak lazım ya da Kongre'de en az 40  delegenin oyu ile aday gösterilmek gerekiyor.
Birinci şık şu an mümkün olmadığı göre,yeterli  oranda delege bulmuş mudur ya da  bulabilir mi?
Yoksa MHP'yi Dingo'nun ahırı mı zannediyor?
******
Özellikle 2002 yılından beri,Ülkücü Camia içinde muhalifler tarfından  Devlet Bahçeli'ye alternatif isim arayışı hep olmuştur,olacaktır da.
Ancak bu isim kesinlikle Ahmet Reyis Yılmaz değildir.
Başarılı bir iş adamı olabilir,hırslı bir politkacısı da..
Fakat MHP'ye Genel Başkan asla olamaz.
Hiç şansı yok.
Ülkücü irade de kâle bile alınmaz.
Ancak bir kaç kişinin arkasından gittiği görünüyor?
******
Yahu "her hıyarım var diyene bir avuç tuz alıp koşmak"tan bıkmadınız mı?

 

*Dip Not:

Devlet BAHÇELİ

1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde öğrenci iken Ülkü Ocağı Kurucusu ve yöneticisi olarak görev aldı. 1970-1971 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.Bahçeli,1970'li yıllarda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği'nin (ÜMİD-BİR) kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği'nin (ÜNAY) kurucularından ve Genel Başkanlarındandır.
1987'de Alparslan TÜRKEŞ tarafından göreve çağırılması üzerine üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti.19 Nisan 1987 tarihinde yapılan MÇP Büyük Kurultay'ında parti yönetimine seçildi ve Genel Sekreterlik görevine getirildi.
MÇP ve MHP'nin yönetim kadrolarındaki görevi, günümüze kadar kesintisiz olarak sürdü. Çeşitli zamanlarda Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Baş-Danışmanlığı görevlerinde bulundu.6 Temmuz 1997 tarihli 5'nci Olağanüstü Kongre sonrasında MHP Genel Başkanı görevini üstlendi.


Hakkı Şafak Ses

12 Eylül öncesi Karadeniz Teknik üniversitesi'nde öğrenci derneği kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı.İkinci MC Hükümeti'nde Gün Sazak'ın 23 kişilik ekibinden biri  olarak Gümrük ve Tekel Bakanlığı bünyesinde  kontrolör olarak görev aldı.Bu görevinin ardından MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Ege Bölgesi eğitimcisi olarak parti faaliyetlerine devam etti.
11 kasım 19980 MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda gıyabi tutuklu alarak aranan Ses,1982 Haziranında Mamak askeri cezaevine konuldu.Burada 4 yıl 1 ay boyunca yattı.1991 yılına kadar süren dava sonucu beraat etti
Türk Milliyetçiliği ve Ülkücü Dünya Görüşü ile ilgili çeşitli makaleleri bir çok yayında yer aldı.

Koray Aydın

1976 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak girdiği MHP Trabzon Gençlik Kolları’na daha sonra başkan oldu.12 Eylül’ün ardından siyasi yasakların kalkmasıyla birlikte Muhafazakar Parti’nin kuruluş çalışmalarına katıldı.
MYK Üyesi ve Genel Muhasip Yardımcısı olarak görev aldığı Milliyetçi Çalışma Partisi’nde, daha sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. 1991 yılnda Milliyetçi Çalışma Partisi’nden Trabzon Milletvekili olarak Meclis'e girdi.1995 Milletvekili seçimlerinden sonra, MHP Genel Sekreteri olan Koray Aydın, bu görevini,Alparslan TÜRKEŞ’in vefatına kadar sürdürdü.
1997 yılı Kasım ayından itibaren yeniden MHP Genel Sekreteri oldu.1999 Milletvekili seçimlerinde Ankara Milletvekili seçilerek kurulan hükümette bakanlık yaptı.AKP tarafından Bakanlık dönemindeki icraatları sebebiyle Yüce Divan'a sevk edilendi.Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamının oyu ile 11-0 sıfır gibi rekor bir oyla aklandı.



Bu yazı 2,013 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2023 Başbuğum Size Bir Maruzatım Var!
    • 26 Mart 2023 ''Işıklar İçinde Yatsın'ın Dayandığı Kaynak
    • 13 Şubat 2023 Yıkıldım Depremde Enkazda Kaldım
    • 1 Eylül 2022 Karakoç'u Umuttun mu Mihriban?
    • 2 Mayıs 2022 Munik Ana
    • 19 Mart 2022 ''Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' Nasıl Olacak?
    • 11 Şubat 2022 Fazıl Merdamert Destanı
    • 19 Aralık 2021 Devlet Babadır Banka Değil
    • 29 Mart 2020 Cuma Namazı Bundan Sonra Farzı Kifaye mi Oldu?
    • 20 Mart 2020 Hürriyet Olmayan Yerde Cuma Namazı Kılmak Caiz Değildir
    • 13 Mart 2020 Salgın Hastalık Olan Yerlerde Cuma Namazı Kılınamaz!
    • 9 Mart 2020 Allah Belamızı Çoktan Vermiş de Farkında Değiliz!..
    • 24 Şubat 2020 Neden İlle de Su Manzarası?
    • 5 Ocak 2020 9 Işık'ı 1 Ampule Bağlamak
    • 6 Aralık 2019 Müslümanın 12 Ödevi
    • 27 Kasım 2019 Anlarsın yalan Dünyayı
    • 19 Şubat 2019 Göçtü Gitti Ozan Arif -Sagu-
    • 15 Şubat 2019 ''Çağrımız İslam'da Dirilişedir'' ve OZAN ARİF
    • 12 Ocak 2018 Beyin Yetmezliği
    • 1 Eylül 2017 Aldığı Nefese Hükmedemeyen İnsan

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,810 µs