En Sıcak Konular

Buğra Köse

Kartal Bakışı
Buğra Köse
11 Haziran 2011

Genc Kadro!



Transfer sezonuna yine hizli baslayan Besiktas kadrosunu hem genclestiriyor hemde zenginlestiriyor. Genclestirmek operasyonunu dogru buluyorum ama zenginlestirirken neler yapiliyor onlara bir dikkat cekelim..

Oncelikle gonderilen futbolculari degerlendirelim... Gidecek isimleri dogru tahmin etmek cok zor degildi! Daha once bu isimlerin gonderilmesi gerekiyor,  kadroda gereksiz siskinligie yer oluyor diye yazmistim. Cunku bir verim alinamiyordu. Kimdi bunlar; Nihat Kahveci, Erhan Guven,Hakan Arikan.. Mert Nobre'de yakin zamanda gonderilen listesine girecektir bir takimla anlastiginda buda aciklanir.. Bobo konusunda tabikide her Besiktas'li gibi bende cok uzgunum, gercekten onemli bir forvet Bobo. Bobo konusunda yonetim Portekizlilerin baskisi ile fiyati arttirmiyor gorusundeyim! Bu sebeple de Bobo ile anlasilamiyor.. Madem ki Forlani degil Bebe diye kim oldugu belli olmuyan birini alicaksiniz niye Bobo'yu gonderiyorsunuz??!! Basari icin iyi futbolcular lazim. Turkiye ve Besiktas'a alismis bir futbolcu elinizde iken gondermek yonetim ve Tayfur Hoca'nin buyuk bir yanlisidir!

Daha once yazdigim gibi defans,orta saha,kanatlar ve forvete iyi takviyeler gerekiyordu. Transfer calismalarina baktigimiz zaman alinan/kiralanan oyuncular bu mevkileri doldurmaya basladilar ama nasil, gorelim!

Ersan Gulum ; her ne kadar gecen sezon kadromuzda olsada kalmasi en buyuk transfer gibi gozukuyor. Sakatligindan ve Istanbul gecelerinden kurtulup kendisini futbola verebilirse takimin en onemli ismi olabilir.

Sindei ; 21 yasinda olan Sindei, 2008 yilinda Brezilya internacional takimdan Benfica'ya transfer oldu. Benfica'da Ilk sezon 24 macta oynadi ve 3 gol atan Sindie.. 2009-2010 sezonunda sadece 5 macta oynadi. 2010-2011 sezonunda ise Benfica'nin direkt 11 de oynuyan defans oyuncusu devre arasi baska takima gonderilmesi ile forma sansi bulmustur. Sindei Brezilya U20 milli takiminda 20 kez forma sansi bulmus. 2007'de basladigi kariyeri boyunca 70 lig macinda oynayip 7 gol atmistir. Benfica gibi bir takimdan alinan bu oyuncu belki cok kariyerli degil ama genc olusu ve fizigi ile bir Brezilya'li olmasi belki iyi bir oyuncu olabiliri dusunduruyor ama kariyerine baktigimizda henuz Besiktas'da direkt oynayabilecek bir oyuncu mu denirse, dusuncem pek ic acici degil gibi. Umarim yaniliriz.

Tanju Kayhan ; Rapid Wien takimindan alinan 21 yasindaki gurbetci oyuncu her iki ayagina kullanip defansin sag ve sol bek mevkiinde oynuyabiliyor. 2008 yilinda ayagindaki bag yirtigi sebebiyle uzun sure futboldan uzak kalan Tanju sakatlik sonrasi kavustugu formasi ile istikrarli bir grafik cizerek 2010-2011 sezonunda 33 mac oynamistir.

Burak Kaplan ; Bayer Leverkusen takimin oyuncusu olup Almanya ikinci lig ekibi Furt'te kiralik olarak oynuyan Burak'da 21 yasinda. Orta sahada genelde oyun kurucu mevkiinde oynuyor. 2008-2009 sezonunda B.Leverkusen'nin U-19 takiminda oynayip 25 masta 17 gol atmistir. 2009-2010 sezonunda B.Leverkusen A takimina yukselmistir, 4 mac oynayip 2 gol atmistir.. 2010-2011 sezonun ikinci yarisi Furth takimina kiralanan Burak 6 mac oynayip frikikten 3 gol atmistir fakat disiplinsiz tavirlari sebebiyle takimdan uzaklastirilmistir. Resmi mac kariyesi 48 macta 15 goldur.

Veli Kavlak ; 22 yasinda olan gurbetci oyuncuda Rapid Wien takimindan gelmistir. Bana gore bu 3 gurbetci oyuncu arasindaki en yetenekli oyuncudur. Orta sahada oyun kurucu mevkiinde oynayan Veli 1.78 m boyundadir. 2004 yilindan beri Rapid Wien topcusu olan Veli, 2005-2006 sezonunda 14, 2006-2007 sezonunda 29, 2007-2008 sezopnuinda 31, 2008-2009 sezonunda 29 , 2009-2010 sezonunda 24 ve son sezon olan 2010-2011 sezonunda ise 21 macta oynayip bu sezonlarda toplamda 16 gol atmistir. Besiktas'a karsida UEFA kupasi macinda bir golu olan Veli devamliligi olan bir oyuncudur.

Mustafa Pektemek ; Begendigim bir oyuncudur. Golcu ozellige ile tanidigimiz Mustafa umarim ki bir Tabata vakasi gibi olmaz. Cunku bu tip oyuncular genelde buyuk takimlara geldiklerinde bos alan bulamayinca yararli olamiyorlar. Ama Mustafa gol noktalarinda cabuk bitebilen ozelligi ile takimda gizli bir golcude olabilir.

Mehmet Akyuz ; Bank Asya liginden transfer edilen Mehmet 25 yasinda ve 1.88 m boyundadir. Kariyei boyunca 104 macta 26 gol atmistir. Baktigimiz zaman forvet oyuncusu icin kotu bir istatistik. Son seneki performansi ile transfer listelerine giren Mehmet'in bir kac macini izlemistim Besiktas'in direkt 11 inde oynuyabilecek oyuncu degildir. Oynuyabilecegi bir takima gitmesi daha uygun olurdu kendisi icin.

Bebe ; M.United'dan alinan bir oyuncu icin kotu bir sey soylemek olmaz hele hele o takim ile Sampiyonlar Liginde maca cikabilecek basariyida gosterebiliyorsaniz. Fakat ben Bobo varken transfer yapacaksam Forlan'i getirirdim, Forlan'i getiremiyorsamda Bobo ile anlasirdim. Bebe'ye bakicak olursak M.United'da cok forma sansi bulamiyor, tabikide hem cok genc hemde yeni transfer olmus. Portekiz'in Guimaraez takimindan 7.4 milyon avroya M.United'a transfer olan Bebe M.United'da 2 lig, 4 de Sampiyonlar Ligi macinda oynayip 1 gol atmis o golde Bursaspor aglarina. Besiktas'in yillardir eksikligini hissettigi zenci forvet boslugunu Bebe doldurur mu bakip gorecez. Belkide ikinci Ferdinand olup gondermek istemeyiz cunku Bebe'de kiralik!

Savunma ve forvet icin tecrubeli yabanci oyuncular demistik ama tam aksine cok genc ve kumasi bilinmiyen oyuncular alindi. Tayfur Hoca'nin biraz daha dusunerek ve arastirarak transfer istemesi gerekiyor.



Bu yazı 1,922 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2011 Genc Kadro!
    • 25 Mayıs 2011 Transferler ve Milli Takim
    • 14 Mayıs 2011 Önümüze Bakalım...
    • 30 Nisan 2011 Kartal Haketti...
    • 26 Nisan 2011 Temiz Ligimiz!!!
    • 16 Nisan 2011 Kupayı Alacağız!
    • 12 Nisan 2011 Quresma!! Quresma!! Quresma!!
    • 7 Nisan 2011 Sessiz Gece
    • 20 Mart 2011 Uyanış!
    • 7 Mart 2011 Ayıp Oluyor Taraftara!
    • 1 Mart 2011 Başlangıç!
    • 25 Şubat 2011 Git Artık Schuster!
    • 20 Şubat 2011 İhanet!
    • 17 Şubat 2011 Rezalet!
    • 13 Şubat 2011 Umut Kupalara Kaldı!

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,924 µs