En Sıcak Konular

Buğra Köse

Kartal Bakışı
Buğra Köse
1 Mart 2011

Başlangıç!



Beşiktaş’lı futbolcuların sahaya çıkmadan az önce koridorda hakem triyosunu beklerken birbirleri aralarında konuşmaları ve yüzlerindeki ifadelerine dikkat ettiyseniz bu maçın farklı bir maç olucağının işaretiydi aslında o anki yaşananlar.

Takımda dayanışma var,  gollerden sonrada bu çok net gözüktü ama üst üste gelen kötü sonuçların etkisiyle önceki maçlarda saha içindeki kopukluk takımda bir bütünlüğün olmadığı şeklinde algınlandı bana göre. Dün golden sonra Rüştü’nün orta sahaya kadar gelip Guti’yi kutlaması bunun göstergesiydi. Guti’nin attığı gole şaşırmadım çünkü gayet normal bir goldü Guti için!

Antalyaspor maçı bir başlangıç maçıydı Beşiktaş için ve çocuklar bunu başardı. Simao'nun ortaya çekilmesi Guti'nin biraz daha hücuma çıkmasını sağladı. Shuster bunu iyi düşünmüş, çok ilginç bir şeyler düşünebiliyor demekki Shuster!! Defansta neredeyse hatasız oynadı takım, orta saha top tutunca bunda yazdığım gibi Simao’nun o bölgede oynaması buna faktördü, yardimlaşmada olunca demekki iyi oynanabiliniyormuş.

Necip dün cok iyiydi, çok top çaldı! Profesyonelce mi desek yoksa haksız rekabet mi desek gördügü ikinci sarı kart çok tartışılacaktır ama maçın ilk yarısında gördüğü kartla Trabzon maçında cezalı duruma düşmüştü kenardan gelen uyarı ile gördüğü kırmızı kartla cezasını hafta içindeki kupa maçında çekecek ve Trabzon maçında takımdaki yerini alıcak. Necip önemli çünkü o bölgedeki diğer alternatifler yabancı, Necip’in oynamaması hücum hattından bir yabancının kenarda oturması demek. Maalesef Besiktas'ta kadro zengin gibi görünüyor  ama yabancı ağırlıklı bir zenginlik olduğu için bir işe yaramıyor açıkcası.

İsmail’in sade oynayınca takıma ne kadar yararlı olduğunu bir kez daha gördük. Quresma bildiğiniz gibiydi, yine pas vermeyi düşünmüyor ve takımın muhtemel pozisyonlar bulmasına engel oluyor, attırdığı goldeki gibi pas vermeyi duşünse takım gol sorunu çekmiyecek..

Yine yazmadan edemeyeceğim Simao ve Quresma Bobo'ya pas vermemeye devam ettiler, bunu çok belli ediyorlar taraftarımız bunu yemez Portekizliler!! Bobo bizim taraftarımız için önemli bir futbolcudur , bunun tepkisini bekliyorum her şeye duyarlı olan taraftarımızdan.

Beşiktaş çok mu iyi oynadi? Tabikide hayır! Beşiktaş’lılığımızın siyahını yaşadığımız şu günlerde alınan bu galibiyetin ve hafta içinde Türkiye Kupasında bir üst tura çıkılacak olan 5-0 lık rövanş maçının ardından hafta sonu oynanacak Trabzon maçı için farklı bir Beşiktaş olucaktır sahada, Trabzon maçında alınacak bir galibiyet ilede takımın güveni yerine gelmis olucaktır.

Ben yinede Shuster ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum, bu galibiyetin Shuster ile pek bir alakası yok, kimse aldanmasın! En kısa zamanda bu yıldızları takım haline getirebilecek bir hoca ile anlaşılıp önümüzdeki sezon hazırlıklarına başlanılmalı. 

Maçtaki tartışmalı pozisyonlara bakacak olursak, ilk yarının sonlarında İsmail'in Antalyaspor'lu rakibine yaptığı hareket bana gore penaltıydı. Beşiktaş'ın ilk golüde ofsayttı.

 



Bu yazı 1,393 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2011 Genc Kadro!
    • 25 Mayıs 2011 Transferler ve Milli Takim
    • 14 Mayıs 2011 Önümüze Bakalım...
    • 30 Nisan 2011 Kartal Haketti...
    • 26 Nisan 2011 Temiz Ligimiz!!!
    • 16 Nisan 2011 Kupayı Alacağız!
    • 12 Nisan 2011 Quresma!! Quresma!! Quresma!!
    • 7 Nisan 2011 Sessiz Gece
    • 20 Mart 2011 Uyanış!
    • 7 Mart 2011 Ayıp Oluyor Taraftara!
    • 1 Mart 2011 Başlangıç!
    • 25 Şubat 2011 Git Artık Schuster!
    • 20 Şubat 2011 İhanet!
    • 17 Şubat 2011 Rezalet!
    • 13 Şubat 2011 Umut Kupalara Kaldı!

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,372 µs