En Sıcak Konular

İZDO' dan Depremzede Öğrencilere Burs Desteği

17 Mart 2023 15:17 tsi
İZDO' dan Depremzede Öğrencilere Burs Desteği İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO), İzmir'de dişhekimliği fakültelerinde okuyan ve depremden olumsuz etkilenen üniversite öğrencilerine yönelik bir burs kampanyasına imza attı.

İZDO' dan Depremzede Öğrencilere Burs Desteği

İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO), İzmir'de diş hekimliği fakültelerinde okuyan ve depremden olumsuz etkilenen üniversite öğrencilerine yönelik bir burs kampanyasına imza attı.

İZDO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akarsu, 11 ili etkileyen, önemli can ve mal kayıplarına neden olan deprem nedeniyle üniversite eğitimlerinde sıkıntı yaşayan öğrencilere destek olmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Akarsu, “Böylesi önemli bir afet karşısında İzmirli diş hekimleri olarak birş eyler yapmak istedik. Üyelerimizden aldığımız güçle, deprem bölgesindeki vatandaşlara yapılan yardımlara katkı sağlamak için harekete geçtik. İzmir'deki çeşitli STK'ların kurmuş olduğu İzmir Deprem Koordinasyon Grubu ile birlikte, deprem bölgesine ve etkilenen vatandaşlara yönelik yürütülen yardımlaşma organizasyonuna dahil olduk. Ayrıca bağlı olduğumuz Türk Diş Hekimleri Birliğinin yürüttüğü depremzede diş hekimleri ve vatandaşlara yönelik yardım kampanyaları ve hamlelerinin yanında olduk, elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık” dedi.


İLK BURSLARI VERMEYE BAŞLADIK

Oda bünyesinde Deprem Komisyonu kurulduğu bilgisini de veren Hüseyin Akarsu şöyle devam etti: “İZDO Öğrenci Kolu, diş hekimliği fakülteleri dekanları, odamız kurulları, semt temsilcileri ve çalışmalarda yer alan bir çok üyemiz diş hekimi ile yapılan toplantılar sonucunda diş hekimliği fakültelerinde okuyan öğrencilere ulaşıp durumlarını kontrol etmek, ihtiyaçlarını belirlemek için yola çıktık. Bu amaçla odamız bünyesinde depremzede öğrencilerle yardımlaşma komisyonu' ismiyle bir çalışma grubu oluşturduk. Benim de dahil olduğum 5 diş hekimi ve bir diş hekimliği öğrencisinden oluşan komisyonda ilk iş olarak deprem bölgesinde ikamet edip şehrimizde okuyan öğrencileri öğrenci kolu çalışmasıyla belirledik. İletişime geçtiğimiz yaklaşık 140 öğrenciden, detaylı görüşmeler sonunda ihtiyaç sahibi olduğu anlaşılan 57 öğrencimizi belirledik”

Öğrencilere burs vermek isteyen diş hekimlerinin başvurularını topladıklarını kaydeden Akarsu “Öğrencilerimizin Mart ayına, gelecekteki meslektaşlarından sağlanan maddi destekle girmesini sağlayabildik. İki farklı derecede belirlenen burs yardımının, öğrencilerimizin okul hayatlarının son yılına kadar devam edeceğini komisyonumuz ve burs verenlerle kayıt altına alarak bu desteğin devamlılığını sağlamış olduk. Böylece aileleri ekonomik anlamda zarar gören öğrencilerin üniversite eğitimleri maddi olarak biraz olsun rahatlamış olacak” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Akarsu, İZDO üyelerinin depremzedelere kurumlar aracılığıyla maddi ve eşya yardımı sağladıklarını; bölgede hizmet veren sağlık personeline de eşya yardımında bulunduklarını dile getirerek benzeri afetlere karşı ülke olarak önlem alınması gerektiğini sözlerine ekledi.


Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,795 µs