En Sıcak Konular

TÜRKİYE ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN SEFERBER OLDU

25 Ocak 2020 11:12 tsi
TÜRKİYE ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN SEFERBER OLDU Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da da hissedilen depremde,21 kişi hayatını kaybederken,1030 kişi yaralandı.

AFAD'tan yapılan açıklamada,Deprem sonrasında tüm AFAD il ve birlik müdürlüklerinin teyakkuz haline geçtiğini,Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezlerinin (AADYM) de aktif hale geçirildiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan son açıklama şu şekilde:

Türkiye Elazığ için seferber oldu 

24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’te Elazığ ili, Sivrice ilçesinde, 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrasında bölgede, büyüklüğü 4’ün üzerinde 11 adet deprem meydana gelirken, toplam artçı deprem sayısı 184 olarak gerçekleşti.

Depremin merkez ili olan Elazığ’ın yanında Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da da hissedilen depremde, 21 vatandaşımız hayatını kaybederken, 1030 vatandaşımız ise yaralanarak hastaneye başvurdu.

İL

HAYATINI KAYBEDEN
VATANDAŞ SAYISI

HASTANEYE BAŞVURAN VATANDAŞ SAYISI

Elazığ

17

654

Malatya

4

226

Diyarbakır

-

32

Adıyaman

-

25

Batman

-

6

Kahramanmaraş

-

37

Şanlıurfa

-

50

TOPLAM

21

1.030




DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

Yapılan incelemelerde Elazığ merkez ile Maden ve Sivrice ilçelerinde yıkılan binaların olduğu tespit edilmiştir. Elazığ ve çevre illerde arama tarama çalışmaları devam etmektedir. Elazığ’da tüm yurtlarda kalanlar spor salonlarına alınmaktadır. Malatya Doğanyurt ve Pütürge ile Diyarbakır ve Adıyaman illerinin kuzey ilçelerinde gerçekleştirilen tarama faaliyetleri tamamlanmış ve durumun normale döndüğü öğrenilmiştir.

Elazığ havaalanı çalışır durumdadır. Haberleşme şebekesinde kısa süreli kesinti meydana gelmiş, yaşanan sorun kısa sürede sorun giderilmiştir. Elektrik ve doğalgaz hatlarında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bölgeye giden trenler en yakın istasyonlara çektirilmiştir.

AFAD KOORDİNASYONUNDA TÜM TÜRKİYE TEYAKKUZ HALİNDE

Deprem sonrasında tüm AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezleri (AADYM) aktif hale geçirilmiştir.

Planlanan hava nakliyesi çalışmaları çerçevesinde;

2 AFAD Başkanlık personeli, 14 Ankara AFAD İl Müdürlüğü personeli, 5 UMKE ve 18 itfaiye personeli Etimesgut Havaalanı’ndan Genelkurmay Başkanlığı’na ait uçak ile Elazığ’a ulaşmıştır.
1 AFAD Başkanlık personeli, 21 İstanbul AFAD personeli, 1 DHMİ personeli, 10 Sakarya AFAD personeli, 7 Bursa AFAD personeli, 2 İHH personeli ile 2 kurtarma aracı ekipmanları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a ulaşmıştır.
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a hareket edecek 2. uçak ile ise 8 Kocaeli AFAD personeli, 7 Bursa AFAD personeli, 13 İHH personeli, 2 itfaiye personeli, 2 araç ile 2 arama köpeği ve 1 aracı ekipmanları ile Elazığ’a ulaşmıştır.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Elazığ’a hareket edecek 3. Uçak ise 53 personel (İstanbul, Bursa, Kocaeli) ve 3 kurtarma aracı ekipmanları ile Elazığ’a sevk edilmiştir.

1.097 ARAMA KURTARMA PERSONELİ BÖLGEYE ULAŞTI


39 AFAD il müdürlüğü başta olmak üzere, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri ile çeşitli illerin UMKE ve itfaiye ekiplerinden toplam 1.097 arama kurtarma personeli ve 219 araç bölgeye sevk edilmiştir. Çalışmalara destek amacıyla 15 arama kurtarma köpeği bölgeye gönderilmiştir. İhtiyaç durumunda kullanılacak iş makinaları AFAD koordinasyonunda görevlendirilmektedir. Bölgede AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir iş makinası çalışmayacaktır.

 

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

Elazığ Sivrice Depremi Takviye Kuvvet Durumu

İL

BİRLİK

GİDECEĞİ YER

TUNCELİ

1'nci JÖH Tb. K.lığı
(121 personel)

Elazığ-Sivrice

2'nci JÖH Tb. K.lığı
(116 personel)

DİYARBAKIR

Ergani J.Komd.Tb.K.lığı
Ergani Asyş.J.Komd.Bl.K.ğı

(99 personel)

Elazığ-Maden İlçesi Gezin Beldesi

ELAZIĞ

Kovancılar JÖH.Tb.K.lığı
(143 personel)

Elazığ-Sivrice Açık Cezaevi- Gözeli İlçesi

BİNGÖL

J.Komd.Tb.K.lığı
(192 personel)

Elazığ-Maden İlçesigezin Beldesi

ANKARA

JÖAK A/K BİRLİĞİ
(58 personel, 5 A/K köpeği)

Elazığ

ELAZIĞ

(1) JİHA

Elazığ

(1) ANKA-S

Elazığ

MALATYA

(1) JİKU

Elazığ

DİYARBAKIR Hava Grup K.lığı

(5) Skorsy Helikopter

İhtiyat

TUNCELİ Bölge K.lığı

(2) S-70 Helikopter

İhtiyat

Elazığ-Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem bölgesinde Arama/Kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla görevlendirilen birliklerin tamamı, (613 Jandarma Personeli) saat 02.25 itibariyle görev bölgelerine ulaşarak, Arama Kurtarma çalışmalarına başlamıştır.





 

Acil ihtiyaçlar nedeniyle Barınma, Beslenme, Enerji, Haberleşme, Hasar Tespit ve Psikososyal çalışma gruplarından ekipler bölgeye sevk edilmeye başlamıştır. Bu kapsamda 129 personel ve 45 araç bölgeye yönlendirilmiştir.

YARDIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

AFAD Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa lojistik depolarından bölgeye, 144 tır ile 6.065 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11.532 yatak ve 15.480 battaniye sevk edilmiştir.

Türk Kızılay, bölgeye 167 personel, 19 araç, 7 ikram aracı ve 4 mobil mutfak ile 2 sahra mutfak kiti, 15.747 battaniye, 5.686 yatak, 1.518 ısıtıcı, 2.500 çadır, 193.400 kg un ve 3.200 adet gıda kolisi sevk etmiştir.

Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir.

VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir gaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır.

Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır.

Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.

 

Kaynak: https://www.afad.gov.tr/turkiye-elazig-icin-seferber-oldu




Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,487 µs