En Sıcak Konular

AZERİ GAZETECİLERDEN AA'YA ZİYARET

5 Ekim 2007 00:42 tsi
AZERİ GAZETECİLERDEN AA'YA ZİYARET Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Azerbaycan ve Türkiye basınının birbirini tanımasının yolunun karşılıklı ziyaretlerden geçtiğini söyledi.

ANKARA - Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Azerbaycan ve Türkiye basınının birbirini tanımasının yolunun karşılıklı ziyaretlerden geçtiğini ve iki ülkenin birbirini daha iyi anlaması için birbirinin yayın organlarını takip etmesi gerektiğini söyledi.
Azerbaycan'da yayımlanan çeşitli gazetelerin yöneticileri, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi'yi ziyaret etti. Azeri gazeteciler, Halk Cebhesi gazetesinden Elçin Mirzabeyli, Bizim Yol gazetesinden Baheddin Haziyev, 3 Nokta gazetesinden Hoşgeden Bahçeliyev, İki Sahil gazetesinden Vugar Rahimzade ve 525. Gazete'den Reşad Macid, ziyaretleri sırasında Bengi'den AA'nın yayınları ve yurt dışı büroları hakkında bilgi aldılar.
Azeri gazetecilerin Bengi ile görüşmesinde, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Aktı da hazır bulundu.
Bengi, gazetecilere Türkçe Konuşan Haber Ajansları Birliği hakkında bilgi verdi ve çalışmalarını anlattı. Bengi, Mayıs ayında Karaman'da Birliğin Genel Kurulunu yaptıklarını, Nisan ayında gerçekleştirilecek bir sonraki toplantının Bakü'de yapılmasının planlandığını bildirdi. Bengi, ayrıca Nisan ayına kadar Türkçe Konuşan Haber Ajansları Birliğinin resmi internet sitesinin açılmasının da planlandığını belirtti.
"Bu diyalog ortamının tüm basın dünyasına yayılmasını arzu ediyoruz" diyen Bengi, bu bağlamda işbirliğinin eğitim noktasında da, karşılıklı imkanlardan yararlanma noktasında da kendini gösterebileceğini ifade etti.



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,396 µs