En Sıcak Konular

KİMSE TÜRKİYE'DEN TEK TARAFLI ADIM BEKLEMESİN

4 Ekim 2007 18:34 tsi
KİMSE TÜRKİYE'DEN TEK TARAFLI ADIM BEKLEMESİN Ali Babacan,Türk liman ve havaalanlarının Rumlara açılması konusunda hiç kimsenin Türkiye'den tek taraflı adım atmasını beklememesini istedi.

LEFKOŞA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk liman ve havaalanlarının Rumlara açılması konusunda hiç kimsenin Türkiye'den tek taraflı adım atmasını beklememesini istedi.
Cumhurbaşkanı Talat ile KKTC'yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
Kısıtlamaların karşılıklı kaldırılmasını önerdiklerini, ancak olumlu cevap almadıklarını belirten Babacan, Türkiye ve KKTC'nin çözüm isteyen taraf olduğunu, defalarca her ortamda bunu ispat ettiğini kaydederek, ''Biz bunca çözüm için çabalarken, çözümsüzlük isteyen tarafı ödüllendirmek, çözüm isteyen tarafı da zorluklarla karşı karşıya bırakmak, ek taleplerde bulunmak, hiçbir adalet ölçüsüne sığmaz'' dedi.
Babacan, aklıselimin galip gelerek, KKTC üzerindeki izolasyonların kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

TALAT: PAPADOPULOS YENİ ZEMİN PEŞİNDE
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, Kıbrıs'ta çözümle ilgili olarak Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un yeni bir zemin yaratma peşinde olduğunu söyledi.
Talat, Papadopulos'un Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümüne ilgi göstermediğini bildiklerini, 5 Eylül görüşmesinde yaptığı önerilerin reddedilmesiyle bunun bir kere daha teyit edildiğini belirtti.
Papadopulos'un son olarak BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, yeni bir zemin yaratma peşinde olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Talat, ''Yeni bir zemin yaratma ve Kıbrıs sorunununun gerçeklerini saptırma, ortadan kaldırma girişimi'' diye konuştu.
Talat, Papadopulos'un Kıbrıs sorununu KKTC'deki Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) varlığına bağlama ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin çekilmesiyle Kıbrıs sorununun çözülmüş olacağını iddia etmesinin, ''Kıbrıs sorununu bütünüyle ters yüz etme çabasından başka bir şey olmadığını'' söyledi. Cumhurbaşkanı Talat, ''Papadopulos'un bunu dünyanın gözü önünde ortaya koyduğuna'' işaret etti.



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,663 µs