En Sıcak Konular

Başbakan bu kadını neden muhatap alır?

4 Ekim 2007 02:20 tsi
Başbakan bu kadını neden muhatap alır? Claudia Roth.PKK'yı savunduğu bilinen ve bir zamanlar bu sebepten Ayvaz Gökdemir'den ağır hakaret gören bu kadınla,yapılan görüşmenin Türkiye'ye faydası ne olacak?İşte yine saçmalamış...

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Almanya Federal Meclisi Alman-Türk Parlamenterler Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile yaptığı görüşmede, Roth'un Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile ilgili medyaya yansıyan sözlerini gündeme getirip, tepki göstererek ''Bizim Silahlı Kuvvetlerimiz elbette eli silahlı teröristlere gereken karşılığı verecektir'' dediği öğrenildi.
 AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmede Erdoğan, terör örgütü PKK'yı destekleyenlerin bulunduğunu hatırlatarak, ''Terör örgütüne, 'terör örgütü' demeyenler 'kardeşim', 'arka bahçemiz' diyenler var. Terör örgütünün avukatlığını yapıyorlar, bu kabul edilemez. PKK'ya terör örgütü demeyenlerle muhatap olmayız'' dedi.
''HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞIYIZ''
Claudia Roth da her türlü şiddete karşı olduğunu vurgulayarak, PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunduğunu ifade etti.
Roth, Şırnak'taki saldırıyı üzüntüyle karşıladığını belirterek, ''PKK'nın eylemlerini haklı çıkaracak herhangi bir unsur bulunmuyor. PKK ile DTP'yi birbirinden ayrı tutmamız gerekir'' dedi.
Bunun üzerine Başbakan Erdoğan Roth'a, ''Bakın siz PKK'ya 'terör örgütü' diyor ve kınıyorsunuz ama bunu onlar söylemiyor'' karşılığını verdi.
Erdoğan, görüşmede ayrıca, göç yasasını gündeme getirerek Almanya'da bu konu da ayrımcılık yapıldığını ifade etti. ''Gerçekten bizleri üzdü'' diyen Erdoğan, göç yasasının gözden geçirilmesini istedi.
"SONUCU GÖRMELİYİM''
Claudia Roth, ''Başbakan Erdoğan, 301. madde üzerinde değişikler yapılacağını, reform yapılacağını söylemiştir. Tabii sonucu görmeden bir şey söyleyemem'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün fikir özgürlüğü konusundaki ifadelerinin önemli olduğunu dile getiren Roth, 301. maddenin bir an önce kaldırılması gerektiğini savundu.
"Başbakan Erdoğan, 301. madde üzerinde değişikler yapılacağını, reform yapılacağını söylemiştir. Tabii sonucu görmeden bir şey söyleyemem. Sonuç ortaya çıkınca bu konuyla ilgili de bir şeyler söyleme durumumu olabilir" diyen Roth, yüzde 10'luk barajın değiştirilmesi konusunda arzularını ifade ettiklerini belirtti.
Claudia Roth, Şırnak'taki saldırıyı da görüştüklerini belirterek şunları kaydetti: "Böylesine bir saldırı hiç bir şekilde haklı gösterilemez. Bu, bir suçtur ve bir an önce bu suçu işleyenler ve sorumluları yargı huzuruna çıkarılmalıdır. Şiddete son verilsin. PKK artık silahları bıraksın. Uzun yıllardır bu bölgede acılar yaşandı. Bu bölgede artık istikrar ve barışa ihtiyaç var. Duvarlar yıkılmalı. Her türlü şiddetin karşısındayız."



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,682 µs