En Sıcak Konular

GECİKEN EVLİLİKLER ÇOCUKLARI RİSKE ATIYOR

29 Eylül 2007 13:42 tsi
GECİKEN EVLİLİKLER ÇOCUKLARI RİSKE ATIYOR İş ve kariyer sahibi olduktan sonra evliliği gündeme almasının, anne adayının yaşının ilerlemesine bağlı olarak, bebeğin sağlığını riske attığı bildirildi.

ADANA - Dilek Akın - Geçmiş yıllardaki erken evliliklerin aksine, günümüzde gençlerin önemli bölümünün, iş ve kariyer sahibi olduktan sonra evliliği gündeme almasının, anne adayının yaşının ilerlemesine bağlı olarak, bebeğin sağlığını riske attığı bildirildi.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Perinatal Tanı, Tedavi, Araştırma ve Uygulama Merkezi (PERİTAM) Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Evrüke, yumurta ile spermin döllenmesi sırasında oluşan kromozom anomalisinin, bebekte, halk arasında (mongol) olarak bilinen down sendromu başta olmak üzere çeşitli seviyelerde zeka geriliğine neden olduğunu belirtti.
Evrüke, bedensel ya da zeka engelli bir bebeğin yaşamı boyunca aileye bağımlı kaldığını, bu nedenle hem bireyde hem de ailesinde maddi ve manevi yaralar açtığını ifade ederek, ''Ancak günümüzde gelişen tıp imkanları bebeğin anne karnındaki sağlık durumu hakkında yüzde 100 denilebilecek bilgilere ulaşmamızı sağlıyor'' dedi.
Geçmişte 20 yaşını geçen genç kızlara ''evde kalmış'' tanımlaması yapıldığını, ailelerin kız ya da erkek olsun çocuklarını genelde 20 yaş öncesi evlendirdiğini anımsatan Evrüke, ''Ama günümüzde ağırlaşan yaşam koşulları, kadının çalışma yaşamında aktif olarak yer alması evlilikleri geciktiriyor. Bu da annenin yaşına bağlı olarak bebeği çeşitli sağlık riskleriyle karşı karşıya bırakıyor'' diye konuştu.

Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,247 µs