En Sıcak Konular

Erdoğan, BM'nin 62. Genel Kurulu'nda konuştu

29 Eylül 2007 01:15 tsi
Erdoğan, BM'nin 62. Genel Kurulu'nda konuştu BM'nin 62. Genel Kurulu'nda ikinci konuşmacı olan Erdoğan, Genel Sekreter Ban Ki-Moon'a görevinde başarılar diledi.

NEW YORK - Murat Muratoğlu - Özlem Şakar bildiriyor -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dünyamızda bugün, küresel sorunlarımıza ortak çözümler üretecek, çaresizliğin yerine umudu, yoksulluğun yerine refahı, haksızlığın yerine adaleti, şiddetin yerine barışı hakim kılacak etkin işbirliğine daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyulmaktadır'' dedi.
BM'nin 62. Genel Kurulu'nda ikinci konuşmacı olan Erdoğan, Genel Sekreter Ban Ki-Moon'a görevinde başarılar diliyerek, "Dünyamızda bugün, küresel sorunlarımıza ortak çözümler üretecek, çaresizliğin yerine umudu, yoksulluğun yerine refahı, haksızlığın yerine adaleti, şiddetin yerine barışı hakim kılacak etkin işbirliğine daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyulmaktadır. Bu misyonla kurulmuş olan BM, bizi ortak irademizle, bu hedefe taşıyabilecek yegane uluslararası yapıdır" diye konuştu.
Erdoğan, BM'nin ayrıca, bu yönde atılacak adımların uluslararası meşruiyet zemini olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Ancak, teşkilatımızı yüzyılımızın sorunlarıyla baş edebilecek yapıya kavuşturmak, gerekli imkanlarla donatmak, daha güçlü ve etkin kılmak da biz üye devletlere düşmektedir. Burada biraz daha cesur ve kararlılıkla eylem ortaya koymaya, daha üretken ve girişken bir duruş sergilemeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
Bu çerçevede, en geniş uzlaşmayı yansıtacak bir Güvenlik Konseyi reformunun BM'nin meşruiyetini, saygınlığını ve etkinliğini daha da de artıracağını unutmamalıyız."
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, BM Şartı'nda ifadesini bulan ideallere bağlı ve değişik kıtalar ile kültürleri buluşturan stratejik bir kavşakta küresel barışın korunmasına yapıcı katkılarda bulunduğunu vurgulayarak, ''Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerinde Güvenlik Konseyi'ne adaylığını da bu vesileyle teyit etmek istiyorum'' dedi.
Erdoğan, İttifakın Dostları Grubu'nun iki gün önce bu binada yapmış olduğu toplantının, 'Medeniyetler İttifakı' Girişiminin geleceği ve başarısı açısından ümit ve güven tazeleyici olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''BM gündeminde öncelikli bir yer işgal eden uluslararası sorunların büyük çoğunluğu, önemli gerilimlerin ve dönüşümlerin yaşandığı yakın coğrafyamızda vuku bulmaktadır.
Hiçbirine taraf olmamakla birlikte etkilerini doğrudan hissettiğimiz tüm bu ihtilafların çözümüne, stratejik konumumuzun, tarihi birikimimizin, coğrafi ve kültürel bağlarımızın, barışı koruma faaliyetlerindeki deneyimlerimizin bize bahşettiği imkanlardan yararlanmak suretiyle, yapıcı katkılarda bulunmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz."

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,520 µs