En Sıcak Konular

Galatasaray üçte üç yaptı

26 Ağustos 2007 23:58 tsi
Galatasaray üçte üç yaptı Turkcell Süper Lig'in 3. hafta mücadelesinde Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta Ankaragücü'nü 1-0 mağlup etti.

Sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada Galatasaray'a 3 puanı getiren gol maçın 22. dakikasında Brezilyalı oyuncusu Lincoln'den geldi. İki 6 puanı olan takımı karşı karşıya getiren maçın ardından Galatasaray puanını 9'a çıkartıp liderliğini sürdürürken, Ankargücü 6 puanda kaldı.

 

Lincoln'den jeneriklik bir gol daha..

Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Lincoln, Rizespor'un ardından Ankaragücü maçında da golünü attı. Lincoln, karşılaşmanın 22. dakikasında kendi getirdiği topta ceza sahasına girmeden çok sert bir şutla takımını öne geçiren golü attı.

Hakan Şükür'ün rekoru direkten döndü

Attığı 240 gol ile Tanju Çolak ile en fazla gol atan oyuncu ünvanını taşıyan Hakan Şükür, karşılaşmanın 42. dakikasında Lincoln'ün şutunda kaleciden dönen topu tamamladı, top yan direkten geri döndü.

Lincoln'lü Galatasaray çok başka...

Geçtiğimiz hafta Sakatlğı nedeniyle, Bursaspor maçında takımını yalnız bırakan Lincoln, Ankargücü maçının özellikle ilk yarısında çok etkili bir oyun ortaya koydu. Takımına üç puanı getiren golü de atan Brezilyalı oyuncu, sarı-kırmızıların her atağıında başroldeydi. Yaptığı şık hareketler ve milimetrik pasları yıldız oyuncunun Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Sabri'nin de şutu direkte patladı...

Galatasaray'ın baskısını arttırdığı dakikalarda Sabri uzaklardan şansını denedi. Maçın 32. dakikasında Sabri'nin yaklaşık 30 metreden attığı sert şut üst direkten geri döndü.

A.Gücü ikinci yarıda oyunu dengeledi...

İlk yarıdaki Galatasaray'ın yoğun baskısı nedeniyle sahasından çıkmakta çok zorlanan Ankargücü, ikinci yarıda oyunda dengeyi sağladı. Beraberliği yakalayabileceği pozisyonlara da giren Başkent ekibi, bu şansları kullanamadı ve İstanbul deplasmanından puansız ayrıldı.

Ümit Karan sakatlandı, Barış girdi...

İlk yarıda tutuk bir oyun sergileyen Ümit Karan, ikinci yarının ilk dakikalarında çok net fırsatlardan yararlanamadı. Karan, maçın 73. dakikasında sakatlanıp yerini Barış Özbek'e bıraktı.

Galatasaray'ın felsefesi şut atmak...

Sarı-kırmızılı oyuncular, Feldkamp'ın ligin başında belirlediği anlayışı bu karşılaşmada da maç boyuncu benimsediklerini gösterdiler. Sarı-kırmızılı takımın stoperleri olan Servet ve Song da dahil olmak üzere tüm oyuncular rakip kaleyi görür görmez şut attılar.

Almanlar'ın mücadelesinden Feldkamp galip çıktı...

Galatasaray'ın Alman Teknik Direktörü ile Ankaragücü'nün Alman Teknik Direktörü Hans Peter Briegel'i karşı karşıya getiren karşılaşma bu açıdan ilginç bir özellik de taşıyordu. Maçın sonunda gülen ise tecrübeli teknik adam Feldkamp oldu. 

Bebbe, Alper Aydın adını aldı

Daha önce Türk vatandaşlığı için başvurusunu yapan Ankaragücü'nün Kamerunlu oyuncusu Bebbe'nin bu başvurusu kabul edildi. 23 yaşındaki oyuncu Alper Aydın adını aldı.

Ahmet Dursun çok istekliydi...

Ankaragücü'nde eski günlerine dönemenin arayışında olan Ahmet Dursun, Ankaragücü'nün en etkili isimlerinden biri olarak dikkat çekti. İki çok net pozisyonada giren golcü oyuncu, bu fırsatları kullanamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Volkan'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında altıpasta Servet'in vuruşunda kaleci Serkan'a çarpan top üstten kornere çıktı.
7. dakikada gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topa Hakan'ın gelişine vuruşunda top üstten auta gitti.
9. dakikada Krita'nın uzak mesafeden sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
22. dakikada Lincoln'ün ceza sahası dışından sert şutunda top köşeden ağlarla buluştu. 1-0
26. dakikada Uğur'un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan, topu kornere çeldi.
32. dakikada Sabri'nin ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.
34. dakikada sağ çarprazdan ceza sahasına giren Ahmet Dursun'un Song'u çalımladıktan sonra yerden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
41. dakikada Cem Can'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Orkun, topu köşeden kornere çeldi.
43. dakikada Lincoln'ün pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Hakan'ın vuruşunda kaleci Serkan topu ayaklarıyla çeldi
44. dakikada Lincoln'ün ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan, topu çeldi. Kaleciden dönen topu önünde bulan Hakan'ın plase vuruşunda top yan direkten döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada atılan derinlemesine pasta Ankaragücü defansının arkasına sarkan Ümit, ceza sahasına girerken topu ayağından fazla açınca savunma ayak koyarak tehlikeyi önledi.
50. dakikada soldan Arda'nın ceza sahasına ortaladığı topa altı pas önünde iyi yükselen Ümit kötü bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
52. dakikada sağdan Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Ümit kötü bir kafa vuruşu ile topu yandan auta gönderdi.
62. dakikada Lincoln'un kullandığı serbest vuruşta sağ çaprazda topu önüne alan Sabri'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleye paralel olarak auta çıktı.
67. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Ahmet'in çalımlar sonrası sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
75. dakikada sağdan Murat Duruer'in kullandığı köşe atışında ön direkte Kirita'nın kafa vuruşu sonrası kaleci Orkun son anda müdahale ederek topu kornere çeldi.
81. dakikada Ahmet'in ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topu önüne alan Yasin'in gelişine sert vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
82. dakikada Lincoln'ün pasıyla Ankaragücü savunmasının arkasına sarkan Hakan'ın sağ çaprazda daralan açısına rağmen vuruşunda, top kaleci Serkan'da kaldı.
86. dakikada Barış'ın sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde Hakan'ın indirdiği topa Lincoln'ün sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.
89. dakikada Sabri'nin sağdan yaptığı ortada iyi yer tutan kaleci Serkan, Hakan'da önce yatarak topun sahibi oldu.

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Vedat Yüksel, Mustafa Emre Eyisoy, Özgür Çetiner 
Galatasaray: Orkun, Uğur, Song, Servet, Volkan, Sabri  (Dk. 90 Okan ?), Lincoln, Ayhan, Arda  (Dk. 86 Hasan ?), Ümit  (Dk. 72 Barış ), Hakan 
Ankaragücü: Serkan, Yasin  (Dk. 85 Augustine ?), Emre, Da Silva, İlkem, Mustafa  (Dk. 54 El Yasa ), Cem, Kirita, Murat Duruer  (Dk. 80 Murat Erdoğan ?), Ahmet, Alper 
Gol: Dk. 22 Lincoln (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 5 Song, Dk. 18 Ayhan (Galatasaray), Dk. 28 Kirita, Dk. 65 İlkem, Dk. 90 El Yasa (Ankaragücü)

 



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,909 µs