En Sıcak Konular

Erdoğan TEKNOFEST 2022 Festivali'nde konuştu

3 Eylül 2022 17:46 tsi
Erdoğan TEKNOFEST 2022 Festivali'nde konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST 2022 Festivali'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST 2022 Festivali'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST 2022 Festivali'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"TEKNOFEST ülkemizin geleceğinin farklı bir ufuk çizgisi. TEKNOFEST 107 ayrı ülkeden katılan 600 bin gencimizin yarıştığı bir şölene dönüştü. Bu bir zihni devrimdir.

Bu gençlik cumhuriyet tarihi boyunca hep demokrasinin, kalkınmanın yanında yer alarak ülkesini yüceltmiştir. 20 yıldır verdiğimiz mücadelede bizim de yanımızda yer almış en büyük güç ve moral kaynağımız olmuştur. Bu gençliği burada 

Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de yedi düveli dize gerirmişti. Bu gençlik bir asır önce Milli Mücadeleyi zafere ulaştırmış, düşmanı deniz dökmüştü. Bu gençlik Cumhuriyet tarihi boyunca istiklalin ve istikbalin  yanında yer alarak ülkesini yüceltmiştir.

Bir teknoloji etkinliğinin bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir. Bazıları gençlerimizi harflerle kuşaklara ayırarak umutsuzluk ateşi yakmaya çalışırken asıl gerçek burada karşımızda duruyor.

Türkiye'nin gerçeği de ihtiyacı da Teknofest kuşağıdır. Her kim, bu gençliğe bakıp ülkesinin ve milletinin aydınlık geleceğini değil de başka şeyler görüyorsa dönüp kendi zihnini, gönlünü sorgulasın. Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de yedi düveli dize getirmişti. Bu gençlik, bir asır önce milli mücadeleyi zafere ulaştırmış, düşmanı denize dökmüştü. Bu gençlik Cumhuriyet tarihi boyunca hep demokrasinin, kalkınmanın, istiklali ve istikbalinin yanında yer alarak ülkesini yüceltmiştir. Bu gençlik bizim de yanımızda yer almış, en büyük güç ve moral kaynağımız olmuştur.

Bu gençliği şimdi Teknofest Karadeniz'de görüyorum. Türkiye kendi teknolojisini, sanayi ürünlerini geliştirmek için yola çıktığında biz gençlerimize güveniyorduk. Birileri ise gençlerimizi küçümseyerek, zihin dünyalarını karıştırarak bozgunculuk peşindeydi. Zaman bizim haklı olduğumuzu göstermiştir.

Dün bize parasıyla savunma sanayi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik.

Dünyanın her yerinde teknolojik atılımların öncüsü savunma sanayidir. İnsansız hava araçlarımız savunma sanayinin yanında lojistikten tarıma kadar pek çok yerde kendilerine yer bulmaya başlamışlardır.

Dün bize parasıyla savunma sanayisi teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere ihracat yapar hale geldik. Hamd olsun. Başbakan olduğum zaman değil, seçimi kazandığımız zaman Bush ABD'nin Başkanı'ydı. Ziyarete gittim, 'Hani bize İHA verecektiniz' dedim. 'Türkiye'ye hala İHA vermediniz mi' dedi. 'Hemen süratle İHA'ları vereceksiniz' dedi. Bizim bu görüşmemizden sonra rahmetli Özdemir Bayraktar ağabeyimiz de Bayrakta İHA'larını üretmeye başladılar.

Bugün sadece SİHA'larımız dünyanın 30'dan fazla ülkesinde ülkemizi temsil ediyor. Bu araçlara entegre edilen cihazın ve mühimmatın üretimini de biz yapıyoruz. Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan Kızıl Elma SİHA'mız dünya harp tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak görülmektedir.

Dünyanın her yerinde teknolojik atılımların öncüsü savunma sanayisidir. Bu tür ürünler hayatın diğer alanlarına da teşmil edilir. İHA'larımız lojistikten tarıma kadar pek çok farklı mecrada kendilerine uygulama alanı bulmaya başlamıştır. Her bir gencimizin gözünde ülkemizi teknolojinin gücü üzerinde büyütmenin dirayetinin ışığı parlıyor.

Ülkemize 20 yılda asırlık eser ve hizmetler kazandırdık. Göreve geldiğimde yüzde 20 yerli milliydi, şimdi yüzde 80 savunma sanayisine sahibiz. 2023 hedeflerimizi hayata geçirdik. Sizler de 2053 vizyonuyla 2071 vizyonuyla çok daha ilerilere taşıyacaksınız.

Sizlerin her birini teknoloji elçilerimiz olarak görüyorum. Zehir gibi çalışan beyinleri ve enerjileriyle kendilerine ulaşamadığımız gençlerimiz var. Her yıl zemini daha da genişleyen Teknofest sayesinde onları da bu şölene davet edeceğiz. Türkiye'ye yakışan 1 milyon, 2 milyon, 3 milyon yarışmacılı teknoloji festivalleridir.

Türk dünyasının özellikle birikimini ülkemizde toplayan bir cazibe merkezi haline gelmeliyiz. Bir fikrim var diyen gençlerin, yurtdışına gitmeyi düşündüğü değil, diğer gençlerin ülkemize akın ettiği bir teknoloji iklimi inşa etmeliyiz. Bunun ilk tohumları ekildi, ilk çiçekleri boy göstermeye başladı.

Bunun için ülkemizde huzuru, istikrarı, barışı, demokrasiyi, kalkınmayı güçlü tutmamız gerekiyor. Dünyada haksızlık ve adaletsizlik yanında sefaletin, yıkımların hakim olduğu pek çok yer var. Coğrafyamızın her yerinde bu can yakıcı hadiselerin yaşandığı yerleri sayabiliriz. Türkiye birliğinden, beraberliğinden aldığı güçle kendini istikrar ve huzur sembolü olarak ayrıştırmaktadır.

Ülkemizin böyle bir coğrafyada, böyle bir devlet geleneği etrafında zayıf olmak gibi bir şansı yoktur. Biz siyasi, ekonomik, teknolojik, diplomatik, askeri, sosyal, kültürel bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde bizi Suriye'den, Ukrayna'dan, Bosna'dan beter ederler.

Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor. Kendi hedeflerimizde kopmamakta ısrar ediyoruz. Gençlerimize her türlü desteğimizi veriyoruz. Nice teknolojiye dayalı atılımla gurur duymamızın nedeni savaşa olan hevesimiz değil, ülkemizi güçlü tutma mecburiyetimizdir.

Yerli otomobilimizi, bilgisayarımızı, çipimizi, gemimizi, uydumuzu, elektronik sistemlerimizi üretme gayretimiz ambargo gibi mihnetlere maruz kalmama kararlılığımızdır.

Bizim işimiz var, yapacaklarımız var. İnsanlarımızı birbirine düşman etmekten başka numarası olmayanlar dediklerimizi anlayamaz. Biz eserlerimizle milletimizin karşısındayız. Eseri olmayanların takdirini de sizlere bırakıyoruz. Bir zamanlar ABD'sinden Avrupa'sına kadar nice ülkeler teknoloji üretirken bizimkiler vesayet ve darbe bataklığında çırpınıyordu.

Bu FETÖ değil mi başörtü için 'Teferruat' diyen. Hoca diye geçin başörtüsüne teferruat de. Şimdi Pennsylvania'da. Kimin beslemesi ABD'nin. Bu ABD Dedeağaç'a silahları, uçakları gönderiyor mu? S300'lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. İzmir'i unutma.

Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak ilerlemesini engelleyenlerin bir yerleri beklediğinden emin olun. Bunlara fırsat vermeyeceğiz."


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,740 µs