En Sıcak Konular

Zelenski: ''Bütün Dünya Ukrayna Konusunda Çok Geç Kaldı''

3 Mart 2022 19:07 tsi
Zelenski: ''Bütün Dünya Ukrayna Konusunda Çok Geç Kaldı'' Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Zelenski: "Bütün dünya Ukrayna konusunda çok geç kaldı"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelenski konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz memleketimizi korumalıyız. Eğer bana bugün silahını bırak savunma deseler bunu yapmam ben kendi toprağımı savunuyorum. Şuan anneler 18-19 yaşlarındaki çocukları yolluyorlar. burada gerçekten çok çocuk öldü. Şuan onların ölmelerini istemiyorum. Onlar buraya ne için geldiklerini bile bilmiyorlar. Anneler gelin çocuklarınızı lütfen alın lütfen.

Ben sadece savunmak zorundayım. Vatanımı savunmak zorundayım. Bu benim işim elimden başka bir şey gelmiyor.  Senin ülkeni basıyorlarsa senin sadece savunma seçeneğin kalıyor. Buraya bizi öldürmeye geliyorlar.

Ben sadece sağ bir insanım şuan ve yardım istiyorum. Rus ordusu bizden 5 kat güçlü. Ben kendi insanlarımın hayatlarını alınmasını istemeye hakkım bile yok. Ben her bir insan için çok korkuyorum. Acı çekiyorum. yYni benim bir devletimim olmaması hakkında düşünmek beni dehşet içinde bırakıyor. 

Sadece ekonomiyi ve kültürü düşünmemeliyiz. Başka değerlerde var. Ben NATO hakkında konuşuyorum. Biraz beklemelisin. Neyi beklemeliyiz.?

Masaya geçip maddeleri sayabilirsiniz ve eşitliğinizi gösterebilisiniz. AB 'ye gelince aynı şekilde Ukrayna'da olan şeyler biz bütün liderlerle hakkında konuşuyorduk. Herkese biz fiyatların artacağını söylemiştik. 

Şuan mesela çok konuşma yapılıyor. Ordu silahları bırakmalı, ellerini kaldırmalı bunu şimdi konuşuyor. İlerde ne konuşulacak.? Yardımlar için teşekkür ediyorum ama çok genç kalındı. Onlar Berlin Duvarı'na kadar giderler dünya kendi gücünü göstermeli. Yaptırımlar daha önce başlanmalıydı.  Hava sahasının onlar için her yerde kapanmasını istiyoruz. Biden'a Macron'a hitap ediyorum. Her gün görüşme yapıyorum telefonla onlara söylediğim şu şuan hava sahasını kapatamıyorsanız ne zaman kapatacağınızı söylemelisiniz.? O zamana kadar kaç insanın kafasının uçacağını söyleyin kaç insanın öleceğini söyleyin.?

Bütün yaptırımların uygulanmasını istiyorum. Ben savaştan önce o kadar yalvardım ki o yaptırımları yapmaları için. Neden yapmadılar.? Uçaklarıda vermediler, evet uçaklar çok pahalı ama insan hayatından da mı pahalı.? Ben bu yaptırımların hepsini savaştan önce yapılmasını istiyordum. 

NATO size çok geç mi yardım etti?

Evet bütün yardımlar çok geç yapıldı. Bütün dünya Biden'dan güçlü birleşirse eğer. Bütün dünya Ukrayna konusunda çok geç kaldı. Bütün dinya bilmeli ki herkes çok geç kaldı."
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,130 µs