En Sıcak Konular

GAZİANTEP DOĞAL YAŞAM PARKI 3 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

6 Şubat 2022 01:07 tsi
GAZİANTEP DOĞAL YAŞAM PARKI 3 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI Barındırdığı tür ve yüzölçümü açısından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın dördüncü en büyüğü olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı 2021’de 2 milyon 750 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı 2021'de yaklaşık 3 milyon ziyaretçiyi ağırladı

Barındırdığı tür ve yüzölçümü açısından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın dördüncü en büyüğü olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı 2021’de 2 milyon 750 bin kişi ziyaret etti. Bu rakamın yüzde 75- 80'ini çevre illerden gelen vatandaşlar oluşturuyor. Pandemi ve orman yangınları nedeniyle beklentinin altında kalan ziyaretçi sayısın 2022’de 7 milyona ulaşması hedefleniyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, gelen ziyaretçilerin çoğunun yerli turist olduğunu belirterek, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın kentin turizm potansiyeline de büyük etki yaptığını söyledi.

Hayvan çeşitliliği ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor

Doğal yaşam parkının 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu olduğunu hatırlatan Özsöyler, “Alanımızda safari park, tropik kelebek merkezleri, akvaryumlar ve hayvanların doğal hayatına uygun bir barınaklarla dizayn edilmiştir. Gaziantep Doğal yaşam parkı, 2021 yılında yaklaşık 2 milyon 750 bin kişi ziyaret etti. Bu rakamın yüzde 75 ila 80'ini çevre illerden gelenler karşılıyor. Türkiye'nin her yerinden Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na her yerden ziyaretçiler gelmekte ve bu durum Gaziantep'in ekonomisine büyük katkı sağlamakta. İnsanlar buraya geldikten sonra burayı daha küçük zannediyorlarmış ancakgezdikten sonra daha büyük olduğunu, çok beğendiklerini, temiz olduğunu ve çok fazla hayvan türünün olduğunu söylüyorlar. Ziyaretçilerimiz çok memnun kaldıklarını söylüyorlar bu verilere ziyaretin ardından çıkışta anket yaparak ulaşıyoruz.”

Ziyaretçileri 2022'de yeni sürprizler bekliyor

2022’deki hedeflerinden de bahseden Özsöyler konuşmasının devamında şunları kaydetti:  “Tünel akvaryum ve yırtıcı hayvanların içerisinde olduğu safari park yapmayı düşünüyoruz. Doğal Yaşam Parkı'mıza 2022 yılında yeni tür hayvanlar getireceğiz. Tünel akvaryum yapmayı ve içerisine yırtıcılarının olduğu yırtıcı safari yapmayı düşünüyoruz. Daha önceden yapmış olduğumuz safari parkımız Türkiye'de bir ilk ve dünyada da 3 ila 5 hayvanat bahçesinde bulunuyor. Safari parkımız 350 dönüm üzerine kurulu ve ziyaretçilerimizi park önünde araçlarımız karşılıyor. Ziyaretçilerimize araçlarla 45 dakikalık bir tur düzenliyoruz. Bu tur sırasında devekuşlarını, geyikleri, ceylanları, lamaları gibi 200 türden birçok hayvanları yakından görebiliyorlar.”

Hedef 7 milyon ziyaretçi 

Pandemi ve orman yangınları nedeniyle ziyaretçi sayılarında düşüşlerin olduğunu belirten Özsöyler, 2022 yılında 6 ila 7 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Bizim daha önceden bizi yıllık yaklaşık 5 milyon kişi ziyaret ediyordu. Pandemideki açılıp ve kapanmalar ve orman yangınlarından dolayı bahçemiz kapalı kalmıştı. Bu durumlardan etkilendik yoksa bizim ziyaretçi sayımız şu anda 6-7 milyon olması gerekiyordu. 2022 yılında da 6-7 milyon ziyaretçi sayısını tekrar yakalamayı hedefliyoruz. İnşallah pandemide aşılar sayesinde ülkemizin üzerinden gidecek. Biz de sürekli olarak açık kalacağımız için inşallah 6-7 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,426 µs