En Sıcak Konular

GELECEK PARTİSİ İZMİR'DEN YENİ AKİT'E TEPKİ

3 Mayıs 2021 00:21 tsi
GELECEK PARTİSİ İZMİR'DEN YENİ AKİT'E  TEPKİ Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar, Yeniakit Gazetesi’nde ,"Cuma günü Ramazan ayında il başkanı içki içti" diye yapılan haberle ilgili basın açıklaması yaptı

İşte o açıklama;

Gelecek Partisi İzmir'den YeniAkit'in yalanlarına cevap

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar, bugün Yeniakit Gazetesi’nde geçmiş yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı kesilerek geçen Cuma günü Ramazan ayında il başkanı içki içti diye haber yapılmasına çok sert karşılık verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yazar, “Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, YeniAkit’te katıldığı televizyon programında bunların pespayeliklerine “Dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı” diye cevap vermişti.  Bu cevabın acısını hala unutamamış olacaklar ki iftiralarına bu sefer İzmir İl Başkanlığımız üzerinden devam etmeye kalktılar. Gördük ki sadece dilleri ile beyinleri arasında değil vicdanları ile kalemleri arasında da sağlam bir ilişki yokmuş” dedi.

Sözlerine devam eden başkan Yazar şunları söyledi;

Bugün yeniakit.com.tr adlı internet sitesinde troll’lük tabir edeceğimiz bir iftira yayınlanmıştır. Ramazan Ayında İl Başkanı ve Mali İşler Başkanı içki içmiş diye iftira bir haber yapılmıştır. Haberdeki fotoğraftaki kişi il yöneticisi veya il başkan yardımcısı değildir. Fotoğraf geçmiş yıllarda bir dost sohbetinde çekilmiştir. Kaldı ki o yıllarda ben il başkanı bile değildim. Göreve 2021 yılının Ocak ayında atandım. Ayrıca geçen hafta cuma günü çekildiği söylenen fotoğraftaki kişi o tarihlerde İzmir’de değil Ankara’da dır. O tarihlerdeki Ankara’daki sosyal medya paylaşımlarıyla bu net şekilde bellidir. Ayrıca fotoğrafın kesilmemiş ve üzerinde oynanmamış halini siz değerli kamuoyuyla paylaşıyorum.

Gazetecilik ahlakının ayaklar altına alındığı ve hiçbir gerçeklik yanı olmayan mesnetsiz iddialar üzerinden sosyal medyada iftira bir haberi dolaşıma sokarak itibar suikastı gerçekleştirmeye çalışmışlardır. İftiranın vahameti açısından fotoğrafın aslını da siz değerli kamuoyuyla paylaştığımı tekrar etmek istiyorum.

Sosyal medyada son yılların popüler sözcüğü olan “troll” tabir edilen kişilerin bunları yapmasına ne yazık ki alıştık. Ancak bir gazetenin bunlara alet olmasını, bu alanda yol yürümesini aklımız almıyor.

Konuya ilişkin hukuki süreç başlattığımızı kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz.

Yeni Akit Gazetesi’ne gönderilen tekzip metnidir.

02-05-2021 tarihli Yeni Akit gazetesinde ve www.yeniakit.com.tr adlı internet sitesinde yayınlanan “Ramazan ayında Gelecek’te içki rezaleti’ başlıklı haber gerçeği yansıtmadığından dolayı, yasa gereği tekzip ve düzeltme hakkımızı kullanmak istiyoruz.

Geçtiğimiz hafta cuma günü gerçekleştiği iddia edilen yalan haberde kullanılan fotoğraf, Ramazan ayında değil, 1 Haziran 2020 tarihinde çekilmiştir. Dolayısıyla arkadaşlar arasında Ramazan ayı dışında, özel bir sohbet esnasında çekilen bu fotoğrafın bağlamından kopartılıp Ramazan ayı hassasiyeti ile bilinen partimize karalama yapılacak şekilde haber yapılması, daha önce de Partimize karşı troll çetelerince yapılan yalan haberler gibi, alçakça bir iftiradır.

Haberin yalan ve yanlış olduğunun bir başka göstergesi de İzmir’de il başkanı yeni atanmış ve daha yürütmesini yani il başkan yardımcılarının atanması yapılmamıştır. Ekte bulunan toplu fotoğrafta da görüleceği şekilde, o tarihte daha il başkanlığı görevini üstlenmiş değildir. Fotoğrafta itham edilen il başkan yardımcısı olduğu söylenen kişinin ise partimizde hali hazırda bir görevi yoktur. İddia edilen kişilerin geçen Cuma günü başka şehirlerde olduklarına dair sosyal medya paylaşımları vardır. Bu paylaşımlarda da haberde paylaşılan fotoğraftan çok farklı göründükleri saç tıraşları, sakalları vb görüntülerinden açıkça bellidir.

5187 Sayılı Basın Kanu’nun ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un hükümlerine göre asılsız ve doğruluk payı bulunmayan içeriklerin kayıtsız şartsız tekzip edilmesini talep ediyoruz.

Partimizin İzmir’de gelişmesine yönelik birçok ciddi adımlar atılırken bu tür gerçeği yansıtmayan asılsız haberlerle meşgul edilmesi düşündürücüdür. Yetkili makamlarca göreve getirilen yöneticiler hakkında ısrarla maksatlı haberler özel çalışmaların ürünüdür. Bu tür alışık olduğumuz algı operasyonları yapılması, malum çevrelerin ve bu haber çalışmasının iyi niyetli olmadıklarını göstermektedir.

 

Hakan Yazar

Gelecek Partisi

İzmir İl Başkanı



Bu haber 1,177 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,373 µs