En Sıcak Konular

YKS'YE 2 AY KALA NE YAPILMALI?

27 Nisan 2021 03:33 tsi
YKS'YE 2 AY KALA NE YAPILMALI? Üniversite sınavlarına hazırlık süreci bir maraton gibidir. Sona doğru yaklaşırken tempoyu biraz daha yükseltip, süreç boyunca yan yana koşulan rakiplerin önüne geçmek için atağa kalkmak gerekir.

YKS sürecinde kariyer danışmanlarından adaylara tüyolar

Sınava 2 ay kala neler yapılmalı?

Üniversite sınavlarına hazırlık süreci bir maraton gibidir. Sona doğru yaklaşırken tempoyu biraz daha yükseltip, süreç boyunca yan yana koşulan rakiplerin önüne geçmek için atağa kalkmak gerekir. 2021 YKS’ye girecek adayların planlı hazırlıklarına şimdiden başlamalarını öneren Altınbaş Üniversitesi Ortaöğretime Destek Birimi Rehberlik Danışmanları Tekin Kaplan ve Yasin Aslan, sınav maratonunda bitiş noktasına iki ayın kaldığı bir dönemde atağa geçmek için yapılacak teknik ve mental hazırlıkları paylaştılar.

“Test sonuçları gözden geçirilmeli”

Her yarışta olduğu gibi üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde de rakiplerin ne yaptığına ya da yapmadığına değil adayların kendi yapabildikleri ve yapamadıklarına odaklanmaları gerektiğini söyleyen Kariyer Danışmanları Kaplan ve Aslan, adaylara önemli tavsiyelerde bulundular:
“Bu süreçte zayıf yanlarımızı fark edip güçlendirmek, güçlü yanlarımızı da daha da geliştirmek için çalışmamız gerekiyor. Son 2 ay için geçmişe dönüp neler yaptığımıza bakmamız gerekiyor. Bunun için şimdiye kadar gerek evde, gerekse okul ya da kursta yapılan TYT-AYT denemelerini detaylı bir biçimde analiz edip, bir nevi check-up yapmalıyız. Bu analiz ile sorumlu olduğumuz testlerde genel durumumuzu görmeliyiz.  Bu analizi yaparken de oldukça gerçekçi olmalıyız. Kendimizi değerlendirirken objektif bir değerlendirme yaparak durumumuzu gerçekçi bir şekilde ortaya koymalıyız.”

Yanlış cevapların 3 temel nedeni

“Deneme sınavlarında yaptığımız yanlış cevapların da neden olduğunu sorgulamalıyız; genel olarak sınavlarda yapılan yanlış cevapların üç temel nedeni vardır;
-Birincisi; temel bilgi eksikliği: Konular eksik kalmış tam öğrenme oluşmamıştır. Bu durumda konu ağırlıklı tekrarlarla konu eksiği-açığı kapatılmalıdır.
-İkincisi; pratik eksikliği: Konu anlaşılmış fakat yeterince nitelikli soru çözümü yapılmamıştır. Bu durumda da soru çözümü ağırlıklı bir çalışma yapılmalıdır.
-Üçüncüsü; anlık dikkat eksiklikleri:  Bunun için de dikkat-okuma ve anlama hızını geliştirecek etkinlikler yapılabilir.
Dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntı da süreyi doğru kullanabilmektir. Bunun için konu kavrama testleri vb. testleri çözerken de süre tutarak çözüm yapmaya dikkat edilmelidir. Ayrıca evde, okulda ya da kursta yapılan TYT-AYT denemelerinde hangi testten başlanacağı, kolay-orta-zor sorularla karşılaşıldığında neler yapılacağını deneyerek kendimiz için en doğru stratejiyi bulmalıyız.”



Bu haber 897 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,808 µs