En Sıcak Konular

YENİ BİR DARBE FİLMİ ÇEKİLİYOR

4 Mayıs 2020 01:18 tsi
YENİ BİR DARBE FİLMİ ÇEKİLİYOR CHP’li Özgür Özel’in sözleriyle başlayan darbe söylemleri korona ile boğuştuğumuz şu günlerde deyim yerindeyse gündeme bomba gibi düştü. Peki bir darbe olası mı?

Yeni bir darbe filmi çevriliyor!

CHP’li Özgür Özel’in sözleriyle başlayan darbe söylemleri korona ile boğuştuğumuz şu günlerde deyim yerindeyse gündeme bomba gibi düştü. Peki bir darbe olası mı? Söylendiği gibi bir darbe senaryosu varsa, şartları olgunlaştı mı?

Kendini MİT müsteşarı değil, CIA’in Türkiye Şubesi müdürü olarak tanımlayan Fuat Doğu, bir yerde ‘istihbarat entelektüel bir iştir’ demişti. Gerçekten de “muhbir” ve “istihbaratçı” kavramları hep karıştırılır ülkemizde. Muhbirlik, haber kaynaklığı gibi görevler MİT için sıradan görevlerdir aslında, istihbaratçı olmanız için en başta entelektüel bir donanıma sahip olmanız gerekir.

15 Temmuz’dan sonra ikinci bir darbe olasılığını ilk kez ciddi olarak gündeme sokan kişi “Ergenekon” tabirini de tarihte ilk kez kullanan, her ne kadar sonradan Tuncay Güney’in 2001’de polise verdiği ifadede bu tabirin geçtiği söylense de, komplo teorisyeni Erol Mütercimler’dir. Mütercimler, 2018’de YouTube’da izlediğim bir videoda (Habertürk, Akılda Kalan) 2019 ve 2020’ye dikkat çekiyor ve özetle AKP hükümetinin, AKP’nin Osmanlıcı dış politikalarını beğenmeyen, uluslar arası emperyalist sistem tarafından ekonomik olarak sıkıştırılacağını, ardından AKP’de bir iç bölünme yaşanacağını ve Türkiye’ye para akışının da durdurulmasıyla doğacak kaos ortamında girilen ilk seçimde AKP’den kopan parçalarla bütünleşen muhalefetin uluslar arası emperyalist sistemin de mali desteğini arkasına alarak AKP’yi yıkacağını söylüyordu. Tam olarak olmasa da bu mealde şeyler söylüyordu.

Aradan neredeyse iki yıl geçmiş, bakalım planda bir aksama var mı? 

Kasada dolar var mı? Sanmıyorum. Ayrıca gidip bakmaya da gerek yok: Basit bir ekonomi kuralıdır: İhracatınız ithalatınızdan azsa, turizm gelirleriyle de aradaki açığı kapatamıyorsanız kasanızdaki dolar zamanla biter. Türkiye’nin dış borçları var mı? Var. Peki nasıl ödenecek bu dış borçlar? Ya borç ertelemesine gidilecek, ki uluslar arası oyuncular buna yanaşmazlar, ya da dışarıdan IMF, Dünya Bankası gibi uluslar arası sömürü düzeninin kurumlarından dış borç istenecek. Ya da son çare olarak ülkeye özel uçaklarla çuvallar içinde kaynağı belirsiz para girişi olacak. Yani her durumda uluslararası emperyalist sistemin kucağına oturuyoruz.

AKP bölündü mü? Evet. Ahmet Davutoğu (Gelecek Partisi) ve Ali Babacan (Deva Partisi) bu süreçte hiç gerek yokken AKP’nin tapulu arazisine gecekondularını diktiler.

Türkiye’ye kaynağı belirsiz para akışı sürüyor mu? Fikrim yok. Sadece 2018 yılında toplam 21 milyar dolar girdiği bilgisi var elimde açık kaynaklardan edindiğim. Ki Türkiye’ye kaynağı belirsiz paralar daha çok Katar gibi Arap ülkelerinden giriyordu, onlar da Amerika gibi büyük oyuncuların karşı hamlelerinden/operasyonlarından korktukları için eskisi gibi rahat gönderemezler kanımca.

Peki senaryoda çekilmeyen sahne kaldı mı? Bütün sahnelerin üstlerini çizdik çünkü. Kaldı: Final sahnesi! 

CHP’li Özgür Özel ve Canan Kaftancığlu’nun, her ne kadar onu kastetmedik deseler de, darbe çağrılarını ve “İslam, zalim sultana kılıçla karşı koymayı emreder” gibi sosyal medyada utangaç paylaşımlarla İslamcı kesimden de gizliden bu çağrıya katılanların olduğunu dikkate alırsak sanırım Jandarma da final sahnesinde olsun isteniyor her klişe Yeşilçam filminde olduğu gibi...

Analiz Haber: Osman Akyol/3 Mayıs 2020, İstanbul




Bu haber 1,422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,666 µs