En Sıcak Konular

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN +65 İÇİN KESİNTİSİZ HİZMET

26 Mart 2020 04:15 tsi
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN +65 İÇİN KESİNTİSİZ HİZMET Şişli Belediyesi 65 yaş üstü yurttaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından, ihtiyaç sahibi olan ve öncelikle yalnız yaşayan yaşlılar için kesintisiz hizmet sunmaya başladı.

Corona Virüs salgını, Türkiye’de başlamamışken gerekli tedbirleri alan Şişli Belediyesi, 1 Şubat tarihinden itibaren ilçedeki devlet okulları, kreşler, dini ibadet alanları, parklar ve Çağlayan Adliyesi’ni dezenfekte etmişti.  Belediye şimdi de 65 yaş üzeri veya kronik rahatsızlığı olup evden çıkmaları kısıtlanan komşuların ihtiyaçlarını kesintisiz karşılamaya başladı.

Şişli Belediyesi 65 yaş üstü yurttaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından, ihtiyaç sahibi olan ve öncelikle yalnız yaşayan yaşlılar için kesintisiz hizmet sunmaya başladı.

Belediye, bu anlamda Şişli Kaymakamlığı koordinasyonunda kurulan, Şişli Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Merkezi ile yapmış olduğu işbirliği çerçevesinde 65 yaş üzeri veya kronik rahatsızlığı olup evden çıkmaları kısıtlanan komşuların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Büyük bir dayanışma ruhuyla hareket eden Şişli Belediyesi,  444 31 12’Numaralı Komşu Masa Hatı’nı arayan 65 yaş üzeri Şişli sakinlerine;  hasta nakil, banka ve mali işlemler, sıcak yemek, erzak yardımı,  dezenfekte- ilaçlama,  evcil hayvanları gezdirme-bakım, alışveriş, ilaç ve ulaşım hizmetlerini kesintisiz vermeye başladı.

“Gerekli önlemleri aldık”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin konu hakkında şu bilgileri verdi: “Bütün dünyayı etkisi altına alan bu virüse karşı biz de gerekli önlemleri alıyoruz. Belediye ekiplerimiz, 7 gün 24 saat komşularımız için çalışıyor. Öncelikle, komşularımızın evlerinde kalmalarını ve mecbur olarak dışarı çıktıklarında ise sosyal mesafeyi korumalarını istiyoruz. Hep beraber alacağımız önlemlerle, bu günleri aşacağımıza yürekten inanıyorum. Sağlıklı günlerde komşularımızla yeninden kucaklaşacağız"

Her hafta 35 bin ekmek paylaşılacak

Şişli Belediyesi ayrıca Halk Ekmek işbirliği ile her hafta 35 bin Akdeniz Ekmeği’ni komşuları ile paylaşacak. Bu süreçte sokak hayvanlarını da unutmayan, onların tedavi ve beslenme ihtiyaçlarını da gideren Şişli Belediyesi, takipçilerine sosyal medyadan Corona Virüs ile ilgili bilgilendirme içerikleri yayınlamaya da devam ediyor. Bu hizmetlere ek olarak Şişli Belediyesi’nin dezenfekte ekibi, ilçe sınırları içerisindeki tüm bina, otobüs durakları ve ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor.  




Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,378 µs