En Sıcak Konular

BİR PSİKOPATIN PORTRESİ: FETULLAH GÜLEN

14 Mart 2020 00:59 tsi
BİR PSİKOPATIN PORTRESİ: FETULLAH GÜLEN Fetullah Gülen, tarihin gördüğü ve göreceği en azılı psikopatlardandır.

Bir psikopatın portresi

Fetullah Gülen, tarihin gördüğü ve göreceği en azılı psikopatlardandır.

Kendi otobiyografik yazılarından birkaç örnek vererek kişilik çözümlemesini felsefeden yararlanarak sergileyeceğim. Ama önce Veryansın Tv okuyucuları için birkaç nokta üzerinde durmak istiyorum.

Fetullah’ın görünen kukla olarak başında bulunduğu Fetö’nün siyasi ayağı tartışmaları sürerken ben dini ayağını deşifre etmeye bu yazı ile başlıyorum. Dinin siyasallaşmasının kökeninde, Fetö’nün başını çektiği din istismarı ve dış-kaynaklı dincilik vardır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetö’ye karşı yürütülmekte olan mücadelenin daha etkin ve kalıcı bir mücadeleye dönüşmesi için, en az siyasi ayağı kadar dini ayağının bilinmesi ve ona göre dini alanda önlemler alınması zorunludur. Siyasal alandaki Fetö varlığı, etkinliğini ve hala devam ettirmeye çalıştığı gelecek umudunu sürdürmek için, tabana yaydığı dini çarpıtmaları ve yanıltmacaları, bir meşruiyet zemini olarak kullanmaktadır. Suyun başı dindir. Bu örgüt, tabandan tavana etkisini artırmak için, dini referansları ısrarla ve sistematik olarak kullanmakta ve hala kendisini bir terör örgütü değil, ‘dini bir topluluk’ gibi göstermekten vazgeçmemektedir. Bence izole edilmiş bir siyasi ayak değil, tabana hala umut ve gelecek vadeden, denetleyip yönlendiren kitlesel bir gücün ‘dokunulması beklenen’ güçlü bir ayak söz konusudur. Bu ayak, tüm ayakların çatısıdır, köküdür, aslıdır.

Bu gücü tepeden kırmak, yargının ve siyasetin görevidir, ancak kökten kurutmak Türk aydınlarının görevidir. İşte siyasi ya da ekonomik, sosyal ya da kültürel hangi Fetö ayağı olursa olsun, bu sütunları dayandırdıkları en önemli temel olan dini ayağını ‘kırmak’, şeytani oyunlarını bozmaya dipten başlamak, örgütün içeriden beslendiği biricik gerekçenin İslam dini ile taban tabana ters düştüğünü göstermek gerekmektedir.

Bu yazıda Fetullah’ın psikopatolojik kişilik yapısını kendi açıklamalarına dayanarak tartışacağım. Sonraki yazılarımda ise, meşruiyetini devşirdikleri dini dayanaklarını eleştireceğim.

Ama önce bu örgütün elebaşının nasıl bir kişilik özellikleri taşıdığını inceleyelim.

Fetullah kendi ağzından çocukluğunu şöyle anlatıyor, bakalım:

“Dikkatleri üzerime çekmeye aşırı düşkünlüm vardı. Hatta bazen sırf dikkat çekmek için minareye çıkar, şerefesinde yürürdüm. İnsanların beni korku içinde seyretmeleri hoşuma giderdi. Yine bazen sırf dikkat çekmek için elbisemi ters giyer, çarşıda öyle gezerdim. Herkes bana tuhaf tuhaf bakardı; bu hal hoşuma giderdi… Çarşı içinde dolaşırken elime bir taş alır, uzaktan taşı bir polisin kafasına atardım. Adam başına yediği taş darbesiyle neye uğradığını bilemez haldeyken hemen herkesten önce koşturur, yüksek sesle bağırarak kim attı bu taşı falan diyerek bağırırdım. Sesimi duyanlar polisin başına üşüşür, her kafadan bir ses çıkar, ortalık curcunaya dönerdi. Ben bir kenara çekilir, onların bu haline gülerdim”.

15 Temmuz vahşetini ve alçaklığını bu sözlerinde bütün açıklığıyla görmek mümkündür.

VERYANSIN TV'DEN ŞAHIN FİLİZ'in yazısı

Tamamını okumak için tıklayınız https://veryansintv.com/bir-psikopatin-portresi/

 



Bu haber 1,822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,560 µs