En Sıcak Konular

İRAN İSFAHAN ÜNİVERSİTESİ İLE TÜRK ÜNİVERSİTELER ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

2 Mart 2020 13:26 tsi
İRAN İSFAHAN ÜNİVERSİTESİ İLE TÜRK ÜNİVERSİTELER ARASINDA İŞ BİRLİĞİ İsfahan Üniversitesi Bilimsel ve Uluslararası Ofisi Müdürü Kemal Tayyibi, Mevlana ve Erasmus Plas programları çerçevesinde Türkiye'nin saygın üniversiteleri ile iş birliğini geliştireceklerini söyledi.

İsfahan ile Türkiye üniversiteleri arasındaki iş birliği güçlenecek

İsfahan, (İRNA) - İsfahan Üniversitesi Bilimsel ve Uluslararası Ofisi Müdürü Kemal Tayyibi, Mevlana ve Erasmus Plas programları çerçevesinde Türkiye'nin saygın üniversiteleri ile iş birliğini geliştireceklerini söyledi.

Mevlana programı, Türkiye tarafından diğer ülkedeki yüksek eğitim kurumları ile öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi amacıyla kuruldu. Erasmus Plas programı da AB'nin desteklediği burs projesi olarak Avrupa ile diğer kıtalardaki ülkelerde yer alan üniversiteler arasında öğrenci ve öğretimn görevlisinin değişimini hedeflşemektedir.

İRNA'ya konuşan İsfahan Bilimsel ve Uluslararası Ofisi Müdürü Kemal Tayyibi, 'Üniversitemiz Türkiye'nin İstanbul, İstanbul Teknik, Ankara, İstanbul Aydın ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi saygın üniversiteleri ile Mevlana ve Erasmus Plas programı çerçevesinde yeni iş birliğine başlamış ve bunu geliştirmeyi hedeflemektedir' dedi.

Bu iş birliği projelerinin öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi ile ortak araştırma projelerinin gerçekleştirmesini öngördüğünü kaydeden Tayyibi, 'Türkiye bilimsel ve araştırma gelişimi bakımından önemli bir ülkedir ve taraflar bunu yapmak için çok istekliler' değerlendirmesinde bulundu.

Bu iş birliğinin tarih, dil ve sanat gibi çeşitli bölümlerde olacağını söyleyen Tayyibi, İsfahan Üniversitesi'nin Türk öğrencileri de çekmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Şubat ayının sonlarında İstanbul'da düzenlenen 5. Yuri-2020 Toplantyısı'nda İsfahan Üniversitesi'nin de yer aldığına dikkati çeken Tayyibi, bu toplantının İran ve Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden üniversitelerin katıldığını ve etkinliğin İsfahan Üniversitesi'nin başta Türkiye olmak üzere uluslararası iş birliğinde önemli rol oynadığını belirtti.

70 yıldır faaliyet gösteren İsfahan Üniversitesi 15 bin öğrenci ve 660 öğretim görevlisi ile İran'ın büyük ve öne çıkan üniversiteleri arasında yer alıyor.

 

Kaynak: https://tr.irna.ir/news/83697813/%C4%B0sfahan-ile-T%C3%BCrkiye-%C3%BCniversiteleri-aras%C4%B1ndaki-i%C5%9F-birli%C4%9Fi-g%C3%BC%C3%A7lenecek



Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,149 µs