En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''TANK PALETİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ''

25 Şubat 2020 22:42 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''TANK PALETİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ'' Kılıçdaroğlu; "İşin başındaki adam 'tank üretemiyoruz, motor yok' diyor, Erdoğan Bergama’da kalkıyor 'Bay Kemal bilmez, biz şimdi tankımızı üretiyoruz' diyor. Ne diyeyim ben? Allah akıl fikir versin!' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM CHP Grup Toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünü son günlerde tekrar gündemde olan  tank palet fabrıkasının kiralanması ve tank üretimi tartışmalarına ayırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmadaki o bölüm şöyle; 

"Son bir konuya değineyim, Tank Palet olayına. Erdoğan yine efendim, Tank Palet için Kılıçdaroğlu şunu söylüyor, Kılıçdaroğlu bunu söylüyor, bir sürü şey. Bir daha söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ordusuna ait bir silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekenler vatan hainidir. Tank Paleti sonuna kadar savunacağız. Mahkemeye götürdük. Hâkimlere sesleniyorum: Sizde vicdan ve ahlâk varsa, hukukun “h”si kavramı varsa, diğer sözcükleri saymıyorum, sadece “h”sini eğer biliyorsanız, devlete ait bir fabrikanın bilabedel Katar Ordusuna peşkeş çekilmesine itiraz edeceksiniz, hukuka aykırıdır diyeceksiniz, belgeler isteyeceksiniz.

Dava açıyoruz, başka mahkemeye düşüyor, ilgisi olmayan mahkemeye düşürüyorlar. Orada tutmaya çalışıyorlar. Bakın şimdi, kim yalan söylüyor? 28 Ocak 2018, Çorum İl Kongresi, Erdoğan konuşuyor: “Ey Kemal Efendi, şu obüsler, fırtınalar var ya, onlar bu ülkede yapılıyor elhamdülillah.” Doğru mu? Doğru, fırtına obüsleri bu ülkede Tank Palet Fabrikasının olduğu yerde yapılıyor. Hiç itirazım yok, zaten defalarca söyledim. Ama aynı Erdoğan, A Haber havuz medyasında katıldığı bir program 15.12.2019’de - Tank Palet Fabrikası Avrupa’nın en büyük entegre fabrikası, değeri 20 milyar dolar, Erdoğan şimdi onu küçümsemeye çalışıyor - “Orası bir bakım tamir atölyesi, ama bitmiş, tükenmiş bir konumda” diyor. Erdoğan devam ediyor: “Kılıçdaroğlu diyor ki mesela, fırtına obüsleri burada üretiliyor. Gene yalan, yok öyle bir şey.” Pes ya! Yani Çorum’da söylüyor: “Ey Kemal Efendi, fırtına obüsleri burada yapılıyor”, A Habere gidiyor diyor ki: “Mesela, fırtına obüsleri burada üretiliyor diyor. Gene yalan, yok öyle bir şey.” Doğrusu fırtına obüsleri orada üretiliyor.

Tank üretimi ne zaman olacak? Tank üretimi konusunda Savunma Sanayi Başkanı var, açıklama yapıyor. Tweet atıyor: “İlk Altay tankı 18 ay sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek, hayırlı olsun” diyor. BMC’ye verdiler, 18 ay sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığına ilk tank teslim edilecek. Fakat bakıyorlar ki ortada böyle bir şey yok. 9 Ocak 2020’de aynı Başkan bu sefer bir açıklama yapıyor: “Şu an için firma elinde güç paketi -yani motor- olmadığından tank üretimi başlatılamıyor. Güç paketi konusunda yapılan başvurunun sonuçlanmadığı durumda da tank üretimini başlatamadığımızdan bu 18 aylık süre de başlayamıyor.” Yani yapacaklar, tank yok. Ne zaman tank için motoru bulurlarsa, ondan sonra 18 aylık süre verecekler. Böyle bir ihale olur mu Allah aşkına, dünyada böyle bir ihaleyle karşılaşan var mı?

Başkan diyor ki: “Tank üretimi yok, yapmadık”, ama Bergama’da 22 Şubat’ta Erdoğan açıklama yapıyor: “Şimdi biz artık tankımızı da üretiyoruz.” Pes ya, vallahi pes, bu kadar yalan, yani yalan makinesi deseniz pes yani! İşin başındaki adam  “tank üretemiyoruz, motor yok” diyor, Erdoğan Bergama’da kalkıyor “Bay Kemal bilmez, biz şimdi tankımızı üretiyoruz” diyor. Ne diyeyim ben? Allah akıl fikir versin!

Tank Palet Fabrikası kiralandı mı? Erdoğan havuz medyasında çıkmış bir televizyona konuşuyor: “Diyorlar ki bu tank palet nedir diye, burası sadece işletme noktasına 25 yıllığına BMC’ye kiralandı” diyor. Katar Ordusu demiyor, BMC’yi kiralandı diyor, 25 yıllığına kiralandı. Hemen bir gün sonra, 16 Aralık’ta Ethem Sancak çıkıyor televizyona, bir gün sonra soruyorlar: “Kaça kiraladınız” Cevabı şöyle: “Devlet kira istemedi, kira ödemeyeceğiz” diyor.

Allah aşkına, şu devletin nasıl yönetildiğine bakın! En tepedeki adam, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden adam, Tank Palet Fabrikasını Katar Ordusuna peşkeş çeken adam millete yalan söylüyor, “burayı 25 yıllığına kiraladık” diyor. Kiraladık dediği adam da diyor ki “devlet bizden kira istemedi, kira ödemeyeceğiz.”

Bergama’da devam ediyor, “Arifiye’deki tank fabrikasını da yine BMC Katarlılarla ortaklaşa buraya 50 milyon dolar yatırım yapmak suretiyle burayı yeniliyorlar, rölöve yapıyorlar…”, yani kiralıyorlar demiyor artık, çünkü kira yoktur. Devam ediyor en son: “Ama yalan Bay Kemal’de bol, akşam yalan, sabah yalan, onun için bizim tabii yalanda onunla baş etmemiz mümkün değil” diyor. Vallahi seninle baş etmek asla mümkün değil, yalan makinesi pozisyonundasın. İsterim ki kendisine yalancı dediğim için beni mahkemeye versin. Sayın Erdoğan, özellikle istirham ediyorum, mahkemeler senin emrinde, vallahi de billahi de senin attığın bütün yalanları mahkemede senin hâkiminin huzurunda hepsini ispat edeceğim.

Daha nedir acısı, biliyor musunuz? Fabrika orduya ait, çalışanlar orduya ait, üretim orduya ait, üretileni Katar-BMC ortaklığı alıyor, üzerine yüzde 12.5 kâr koyup orduya satıyor. Eskiden 12.5 kâr devlette kalıyordu, şimdi BMC ve Katar ortaklığına gidiyor. Hayatımda böyle bir peşkeşle karşılaşmadım. Böyle bir rezil tabloyu asla ve asla benim vicdanım kabul etmiyor. Sayın Bahçeli’den özellikle istirham ediyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, milliyetçilik duygularınızı biraz kabartın ve şu Tank Palet işine yeter deyin kardeşim, yeter deyin!

Ortada tank yok, ama editör masasına Sayın Bakan Akar katılıyor, diyor ki: “Bizim bir an önce tanka ihtiyacımız var” Peki, tank ne zaman üretilecek? Motor bulunduktan 18 ay sonra üretilecek. Motor ne zaman bulunacak? Hani var ya dağa kaçtı, bilmem karga yedi, bir şeyler vardı öyle, hikâye onun üzerine kurulu. Bakalım… Allah bu millete sabır versin."

 

Kaynak: https://www.chp.org.tr/haberler/chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-tbmm-chp-grup-toplantisinda-konustu-25-subat-2020 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,508 µs