En Sıcak Konular

TBMM HEYETİ'NDEN İTALYA'DAKİ TÜRK TIBBİ CİHAZ ÜRETİM TESİSLERİNE ZİYARET

24 Şubat 2020 09:37 tsi
TBMM HEYETİ'NDEN İTALYA'DAKİ TÜRK TIBBİ CİHAZ ÜRETİM TESİSLERİNE ZİYARET TBMM Sanayi, Ticaret,Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Elitaş ile komisyon üyeleri, Alvimedica’nın İtalya’daki Türk tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyaret etti.

TBMM heyeti Alvimedica’nın İtalya’daki Türk tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyaret etti

TBMM Sanayi, Ticaret,Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Elitaş ile komisyon üyeleri, Alvimedica’nın İtalya’daki Türk tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyaret etti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile beraberindeki heyet, tıbbi cihaz üreticisi Alvimedica’nın İtalya'nın Verçelli kentinin Saluggia kasabasındaki Türk tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyaret etti.

Elitaş Başkanlığında komisyon üyeleri ile milletvekillerinden oluşan heyet, Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton'un ev sahipliğinde, şirketin İtalya’daki faaliyetlerini yerinde inceledi.

Heyet, sağlık teknolojisine yönelik yatırımıyla "süper teşvik" kapsamında desteklenen Alvimedica’nın, yüksek teknoloji kullanılarak üretilen tıbbi cihazların üretim aşamaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Tıbbi cihazda ileri teknolojili üretim  hayranlık uyandırdı

Heyet Başkanı Mustafa Elitaş, fabrikadaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Alvimedica’nın İtalya'daki tesislerinde Türk bayrağının dalgalanmasından gurur duyduğunu ifade ederek, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi vekillerin fabrikada ileri teknolojiye dayalı üretimi incelemekten büyük heyecan yaşadığının altını çizdi. Yüz binlerce insanın kalp damarlarını açan stentlerin üretimini yerinde görme fırsatı bulduklarını anlatan Elitaş, İtalya'daki fabrikanın aynısının Trakya Çatalca'da faaliyete geçtiğini ifade etti. Elitaş, şirketin Çatalca'da sahibi olduğu tesisin yılda 1 milyon stent ürettiğini, bunun 500 bininin iç piyasada kullanılacağını, kalan kısmının da ihraç edilerek ülkeye döviz girdisi sağlanacağına dikkati çekti.

Alaton'u tebrik eden Elitaş, "Bu tesisler dünyaya örnek olabilecek bir kalite ve kapasiteye ulaştığımızı gösteren örneklerden. Bu ürünlerin imalatında global pazarda iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum. Bu üretimin en önemli unsurlarından birisi de böyle iş kadınlarının yolumuzu açacak olması." diyerek, Alvimedica'nın karşılayacağı her türlü sorunu da çözmeye hazır oldukları mesajını verdi.

Heyet ziyaretle ilgili olarak hayranlıklarını dile getirdi. Yüksek teknoloji ile üretimi yerinde incelemenin çok faydalı olduğunu belirterek, böyle bir tesisi ülkemize kazandırdıkları için Alaton’a  teşekkür ettiler. Özellikle emek yoğun bu üretimde kadınların aktif şekilde yer almasından da ayrıca etkilendiler. 

Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Alaton ise "Türkiye'ye teknoloji transferi yapma isteğiyle yedi sene evvel bu tesisi satın aldık. Bir şirket kültürünü oluşturabildik. Biz teknoloji transferini birebir yaptık.” dedi. Şirketin Türkiye'deki tesislerinde 300, İtalya'da ise 200 civarı kişinin çalıştığını aktaran Alaton, "Biz teknoloji transferini birebir yaptık." diye konuştu.

Türkiye'de insan kaynağı yeterli

Alaton, medikal cihaz üretiminde Türkiye'de yeteri derecede mühendis ve insan kaynağının olduğunu vurguladı. Şirket yatırımlarını güçlendirerek, Türkiye’yi katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü haline getirme yolunda ilerleme kaydettiklerini dile getiren Alaton, eğitim ve bilgi paylaşımının teknoloji transferinin en önemli unsurlarından olduğunu ifade etti. Alaton, Çatalca’daki yeni fabrika yatırımında görev alan çalışanları, İtalya’daki tesislerde katma değerli tıbbi cihazlarda ileri teknolojiye dayalı eğitimlerle güçlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Alvimedica’nın tıbbi cihaz üretim tesislerini ziyarette, AK Parti'den Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, İstanbul Milletvekili İffet Polat, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP'den Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, MHP'den Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve İyi Parti'den Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de hazır bulundu.

Tesisteki bilim insanları, heyete üretim ve geliştirdikleri son teknolojilere ilişkin bilgi verdi.

Alvimedica, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından nisan 2018’de ilan edilen Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamına dahil olan 19 firma arasında yer aldı.

 

Alvimedica Hakkında;

Alvimedica yaşam kalitesini iyileştirme hedefiyle 2007 yılında İshak Alaton tarafından yenilikçi, yerli ve milli vizyon ile kurulan sağlık cihazları üretimine yönelik teknoloji yatırımıdır. Şirket başta stent olmak üzere, teknolojik katma değerli yerli üretim tıbbı cihazlar ihraç etmektedir. 2008 yılında, İstanbul-Çatalca Trakya Serbest Bölgesi’ nde Avrupa’nın en büyük temiz odası da dahil olmak üzere 5.500 m2 bir alana sahip üretim tesisini açılmıştır. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede, Çatalca’da 7.500 m2’ lik alanda ilaç salımlı stent üretimine uygun yüksek teknolojili yeni fabrika inşaatı tamamlanmıştır. Tam entegrasyonlu balon, kateter ve stent üretimi gerçekleşen bu iki tesiste 312 kişi görev alıyor. Yeni fabrikanın tam kapasite ile üretime geçmesiyle birlikte yıllık 900 bin adet stent üretmesi planlanmaktadır. Şirketin sadece ilaçlı stentteki cari açığa potansiyel katkısı yılda 200 ila 300 milyon dolar seviyelerinde olacaktır. Şirket 2013 yılında benzersiz stent teknolojileri ile dikkat çeken İtalyan şirket CID’ yi satın alarak, dünyadaki polimersiz ilk ilaçlı stent üreticisi konumuna gelmiştir. Alvimedica’ nın İtalya Saluggia, Turin’ deki üretim tesisi, temiz odaları dahil olmak üzere 5.000 m2 alana sahiptir ve bu fabrikada 300’ den fazla kişi çalışmaktadır.

Pazarlar:

Alvimedica’ nın Türkiye, İtalya, Fransa, Malezya, Singapur ve Tayland’da 6 direkt satış ofisi bulunmaktadır. Global satış ekibi ve 600’den fazla çalışan ile dünyada 80’ den fazla ülkede hizmet verilmektedir. Satışların %58’i Avrupa, %19’u Asya Pasifik Bölgesi, %15’i Orta Doğu ve Afrika Bölgesi, %4’ü Latin Amerika ülkeleri, %4’ü Bağımsız Devletler Topluluğu’na gerçekleştirilmektedir.

Ürünler:

Üretim tesisisleri; balon, anjiyografik ve kılavuz kateterler, stent, ilaç salımlı stent ve endovasküler ilaç salınımlı stent üretimin yanı sıra sterilizasyon, mikrobiyoloji ve Ar-Ge laboratuvarından oluşmaktadır. Yüksek teknolojili girişimsel kardiyoloji ile periferik vasküler ürünlerin üretimi ve Ar-Ge çalışmaları, İtalya ve Türkiye merkezli olarak yürütülmektedir. GMP (Good Manufacturing Practices - İyi Üretim Uygulamaları) kriterlerine uygun olan ürünlerin tamamında CE sertifikası bulunmaktadır. Alvimedica ürünlerine uygulanan özel stent tasarımları, hemo ve biyo uyumluluğu arttıran saf karbon kaplamaları ve ilaç salımlı stentlerindeki en gelişmiş son teknolojiler gibi eşsiz teknolojilere sahiptir. Üretim tesislerinde özel polimersiz ilaçlı stent: Cre8™’ ürünlerinin yanı sıra birinci sınıf çıplak metal stentler, kılavuz kateterler, diagnostik kateterler ve balon kateterler de üretilmektedir. Klinik araştırmalar ve ürün geliştirme alanında yapılan yatırımlarla, hekim ve cerrahlara yeni nesil minimal-girişimsel sağlık teknolojileri de sunulmaktadır.



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,570 µs